[159] Radio Belsee Car Play Alfa Romeo 159

Redzim

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 120km sedan
Witam,

Szukam informacji na temat Radia firmy Belsee, z opcją Car play.
Czy ktoś posiada takie w swojej 159. Jak wyglada kwestia montażu oraz czy po montażu takiego radia działa sterowanie z kierownicy, fabrycznie posiadam radio bez nawigacji.

Radio o którym mowa można znaleźć na yt po wpisaniu „ Belsee Best Android Auto Head Unit Car Play Radio Screen Stereo Upgrade for Alfa Romeo 159 Spider”

Jestem również otwarty na alternatywne radia z funkcją Car Play, zależy mi głównie na podobnym wyglądzie do oryginalnego radia z nawigacją.
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.

Doświadczenia z takim radiem o jakim piszesz nie mam, natomiast po filmiku widać, że jest to typowe chińskie radio z androidem w sobie. O ile wygląd rzeczywiście przypomina oryginalną nawigację ze 159, o tyle funkcjonalnie według mojej opinii jest przekomplikowane.

Mi podobnie zależało na Android Auto i CarPlay, dlatego wybrałem markowe radio Sony, do niego ramkę wypełniającą wnękę i adapter do sterowania z kierownicy. Być może estetyka takiego wariantu nie jest najlepsza, ale funkcjonalnie takie markowe radia są prostsze, a AA/CP po prostu działa w nich dobrze, jak w nowoczesnym aucie z tą technologią zainstalowaną fabrycznie.

Oczywiście nie namawiam tylko na Sony, wedle uznania może być JVC, Alpine, Kenwood czy cokolwiek takiego, dla mnie Sony wygrał minimalizmem.

Możesz zdradzić jaki model Sony masz i czy były jakieś problemy z podłączeniem?

Amortyzatory
Powrót