Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Odpowiedź jest powyżej w opisie od alfaworkshop.
Widzę, że jednak nic prócz inwektyw nie wnosisz.
Wiem, że ciężko "uderzyć się w pierś"
Przecież już było o tym...
Zostało napisane, że płyn ma duże znaczenie na działanie układu.
Cytat Napisał Fast Zobacz post
Napisałem, że olej ma wpływ na działanie układu kierowniczego.
A, ja napisałem, że nie ma na niego wpływu??? - bo zdaję się, że obalasz jakieś wydumane przez siebie tezy, jak tę, że różne oleje, mają różne właściwości.
Dostałeś "zrzut" procedur Alfy z systemu alfy
Z tej naklejki wyczytałeś konieczność zmiany zbiorniczka?
Widzę, że jednak nic prócz inwektyw nie wnosisz.
P.S.
Powtarzam, bo nie potrafi się do przedrzeć do Waszych umysłów...
Podobnie jest z "gazem' do klimatyzacji itp.
Lepsze parametry smarne, konserwujące, antyutleniające, i co najważniejsze, traci swoje właściwości po. ok 2 latach.
Pokaż zatem te "dane napraw" w których wyczytałeś, że rozwiązaniem wszystkich problemów jest zbiorniczek oraz, że należy go wymienić na nowszego typu.
Czyli jest to tajna informacja Stellantisa w Holandii, czy również w innych krajach takie procedury obowiązują, bo ja wolałbym zadzwonić do polskiego ASO Stallantisa, niż do Holenderskiego, łatwiej byłoby mi się dogadać.
kto prawdopodobnie pracuje w ASO
Tak czy tak, screeny nie dotyczą usterki zbiorniczka jak sugerujesz, a występowania np. drgań w układzie.
Hella, to producent części na pierwszy montaż, i w ich „kartach napraw” też jest ta informacja.
Możesz dzwonić do polskiego ASO i zapytać ich o ten Service News
a to, że wymiana płynu to zwyczajna "bujda na resorach", powiedział mi nie kto inny, jak pracownik serwisu, który akurat był w sklepie z częściami w ASO Alfy w Warszawie.
Parę lat temu znajomy mi to sprawdzał jak przymierzałem się do zmiany płynu
Po co mam obdzwaniać jakieś przypadkowe serwisy, podaj, w którym pracuje/pracował Twój znajomy i tam zadzwonię.
Metodą na pozbycie się tych efektów, czyli gumowania i "gotowania się płynu", była wymiana zbiorniczka na zmodyfikowany, jestem tego najlepszym przykładem, a i FXX, też chyba nim jest, skoro pozostał na GI/E.
Bez różnicy, do którego zadzwonisz, każdy ma dostęp do tego samego systemu.
Nie, nie jestem tym przykładem, bo:
ASO grupy Stellantis, a Fiata od czasów "kredensa" i "malucha" - Firma "OSCAR" w Ostrołęce
Nic nie wiedzą o takie akcji, mało tego, zadali mi logiczne pytanie, dlaczego miałaby ona dotyczyć tylko poszczególnych egzemplarzy 159/Brera/Coupe, a nie wszystkich samochodów grupy, zalewanych płynem GI/E.
Powiedzieli mi, że czasami zdarza się, że klient sam gdzieś "zasłychnie" o tym, że GI/R jest lepszy niż zalany u niego fabrycznie GI/E i wtedy nie ma problemu, żeby mu go wymienili, natomiast sami z siebie, takich wymian nie proponują.
Zapytałem czy była taka akcja - zapytam więc Ciebie, tak, jak oni mnie, z nieskrywanym zdziwieniem:
- dlaczego miałaby być taka akcja, dotycząca akurat 159/Brery/Coupe, a nie wszystkich samochodów grupy, w których fabrycznie zalewany byłby GI/E?
Odpowiem Ci, tak, jak Ty mnie - masz nazwę ASO i sobie zadzwoń![]()