Cześć. Mam problem z deską rozdzielczą który mnie wykańcza. Od strony pasażera coś mi drży, jakby jakaś spinka deski rozdzielczej była luźna i stuka przy niskich obrotach i większym obciążeniu. Rzeczy, które do tej pory zrobiłem:
1. Całe podszybie zdemontowane, wszystko podczepione tyrytytkami, spinki podklejone silikonem. Szyba to nie jest na 100%
2. Zdemontowany cały panel środkowy, wyłożony gdzie się da gąbką
3. Kratka środkowa nawiewu zdemontowana i wyłożona gąbką
4. Wyjęta i sprawdzona prawa kratka i głośniczek z nawiewem
5. Wyjęta kratka pod samą szybą i podklejone (to tez nie to. Bez niej drgania są dalej)
6. Zdjęty dekor nad schowkiem i boczek z blokadą poduszki. To tez nie to.
Jak uderzam pięścią w deskę od góry to grucha. Ciężko namierzyć gdzie dokładnie. Mam zamiar wyjąć jeszcze cały schowek, tylko czy coś tam będzie widać? Wydaje mi się że drgania te występują gdzieś w okolicy poduszki pasażera. Czy po zdjęciu schowka będzie coś widać? Gdzie szukać ewentualnych mocowań które mogą drgać? Czy ktoś jest w stanie poratować zdjęciami deski od tylu jak jest mocowana? Wcześniej byłem przekonany że drgania są przy środkowym górnym centralnym nawiewie. Po wyłożenia dookoła gąbką wszystko przeniosło się w prawo. Przepraszam jeśli coś jest niezrozumiałe, ale ciężko to opisać. Postaram się na dniach wrzucić filmik. Proszę pomóżcie![]()