[159] Nie mogę wyciągnąć radia

Auto
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9jtd 120km 2008
Witam od kilku godzin mecze się z wyciągnięciem oryginalnego radia. Mam specjalny zestaw dwóch drutów więc wszystko powinno wyjść. Wkładam je nie za głęboko, odchylam w zewnętrzna stronę a radio wychodzi tylko trochę (tak jak na zdjęciu) dalej jest opór i ciągnę tak jak by za całą deskę. Co robię nie tak? Są jakieś inne sposoby na wyciągnięcie radia?

Załączniki

• 16796914247893263477776790294004.jpg
    16796914247893263477776790294004.jpg
    50.5 KB · Wyświetleń: 62
Pokaż końcówki tych drutów, powinny mieć zadziory na końcu.

Pokaż końcówki tych drutów, powinny mieć zadziory na końcu.

Jak będę miał możliwość to wyślę foto ale z tego co pamiętam druty są na końcu płaskie bez żadnych "zadziorów". Ma to duże znaczenie? Wiele osób wyciągało radio za pomocą wieszaka albo i nawet gwoździ.

Wydawało mi się że jeśli radio trochę wychodzi to zaczepy już puściły a trzyma coś innego mylę się? jak to wygląda?

ja powiem jedno. kiedys chcialem u siebie wyciagnac radio, i tez za pomocą takich mi sie nie udało. pojechalem do ziomka od car audio. zaplacilem 10zł i tez sie meczyl, ale wyciagnał.

głupi ja te radio wsunałem i zas nie moglem wyciagnać xD a tam blaszka z jednej strony byla wygieta. kupiłem takie:

https://pl.aliexpress.com/item/1005003607971660.html

i kurcze tym poszło od razu (z tymi pomaranczowymi wstawkami). tez trzeba tam bylo naciągnać ktoras ze stron, ale poszło gites. naprostowałem tą blaszkę i teraz moge wyciagnąc nawet gwozdziem.

//edit dorzucam jak wygladaja roznice miedzy tymi z pomaranczowymi koncowkami a tymi, co masz Ty. Kup, one moze tez sa na allegro czy cos i tymi powinno pojsc duzo lepiej

tak widać porownanie obu kluczy do wyciągania:

20230325_211837.jpg

a tak moze lepsze zdjęcie tego mocniejszego z pomaranczowymi koncowkami:

20230325_211924.jpg

Ostatnia edycja:
Wpierw kombinuje coś z tymi co mam może uda się tak ze szlifować jeśli nie wtedy zamówię te z Alixpress

Ostatnia edycja:
Ja z kolei używam zwykłych wygiętych drutów plus trzeci zagięty na końcu który wkładam w otwór CD zaczepiając o górę i w momencie rozchylania bocznych delikatnie ciągne. U mnie dosyć ciasno siedzi radio

Ostatnia edycja:
Ja mam coś takiego (albo podobnego) tutaj widać te zadziory o których mówiłem. Z tymi radio wyszło od razu a drutem się męczyłem bardzo długo i bez rezultatu.

Zamówiłem odebrałem już zadowolony proboje wyciągnąć radio i bez skutków to samo... Narazie próbowałem parę razy wieczorem znowu przysiądę i będę walczył może jednak się uda...

- - - Updated - - -

Ma ktoś może jakiś inny pomysł jak inaczej się za to zabrać? Może jakoś rozebranie konsoli by pomogło?

Zobacz sobie w necie jak wyglada zaczep tego radia, jak nie znajdziesz to daj znać, to cyknę fotki, może jak zobaczysz jak to wyglada będzie łatwiej.

Kup w Castoramie drut gwintowany, chyba fi 6 z tego co pamiętam

Wysłane z mojego moto g(7) przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót