[159] Jakie żarówki w przednich kierunkowskazach?

yaniq

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1,9 JTS
Pamięta ktoś może, jakie bolce mają żarówki w przednich kierunkowskazach i jak się je wyciąga (żarówki, nie bolce)?

Chcę wymienić na ledy, ale już zaliczyłem zonka z tylnymi, bo w nich bolce nie są przeciwległe, tylko przesunięte względem siebie, z tym, że wyciągnięcie tylnych to jest kilka minut, a do tych przednich to nawet za bardzo nie wiem jak się dobrać.

Żarówki PY21W. Po zdjęciu osłony trzeba przekręcić oprawkę z żarówką w lewo i wyjąć. Następnie żarówkę lekko się wciska i również przekręca w lewo i wyjmuje.

Ale jakie są bolce mocujące, przeciwległe, czy nieprzeciwległe?

Polecam czytać instrukcję obsługi. To naprawdę nie boli.

Polecaj sobie listy, a jak nie potrafisz odpowiedzieć, to nie zaśmiecaj wątku - proszę.

Ostatnia edycja:
Polecaj sobie listy, a jak nie potrafisz odpowiedzieć, to nie zaśmiecaj wątku - proszę.

Dałem Ci dokładną instrukcję, dokładną stronę z rysunkami, żebyś miał łatwiej, a Tobie się jeszcze nie podoba.

Dodam, że PY21W ma bolce niesymetryczne. Z symetrycznymi jest oznaczenie P21W.

Dałem Ci dokładną instrukcję, dokładną stronę z rysunkami, żebyś miał łatwiej, a Tobie się jeszcze nie podoba.

Dodam, że PY21W ma bolce niesymetryczne. Z symetrycznymi jest oznaczenie P21W.
Zadając pytanie oczekiwałem konkretnej odpowiedzi, a nie odsyłania do instrukcji, bo równie dobrze mogłem to znaleźć w netcie, ale po to właśnie jest to forum, żeby zadawać takie pytania i oczekiwać konkretnych odpowiedzi - skoro już zadałeś sobie trud odnalezienia tego w instrukcji, to trzeba było tę odpowiedź zamieścić - tylko tyle i aż tyle.

Amortyzatory
Powrót