• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Brera] Presostat czujnik ciśnienia klimatyzacji Wymiana proszę o poradę P0530

Auto
Brera 2.4jtdm 240km
Witam panowie mam pytanko odnośnie wymiany wyżej wymienionego czujnika. Ponieważ jak wiadomo zrobiło się ciepło na dworze to trzeba było nabić klimę w aucie świeży zakup. Dzisiaj byłem nabić klimatyzację ale niestety nie startuje. Wywala błąd P0530 za niskie ciśnienie w układzie. Klima była sprwawdzana pod kątem szczelnośći ponad 3 godziny i nic nie ubyło. Taķze jest świeżo nabita. Wykonywałem test sprężarki poprzez FES i słychać jak pracuje. Mam pytanie czy czujnik można wymienić samemu czy trzeba jechać do spuszczenia czynnika i dopiero brać się za wymianę??? Oraz jak możecie to poradzcie jak najszybciej się dobrać do czujnika??? Zrzucać zderzak czy ustawić auto na kobyłki i zrzucić osłonę silnika???

Z tego co pamiętam nie trzeba spuszczać jest pod nim zaworek. Ja wymieniałem z kanału, miałem zdjętą osłonę pod silnikiem.

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

A kojarzysz po której stronie od przodu auta jest ten czujnik??? Ja sprobuję wykonać to na podwórku co prawda mam kanał ale jak miałbym odkopać garaż to zajmie mi to cały weekend ??????????????????

Z tego co pamiętam to po stronie pasażera koło nadkola

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót