[159] 159 SW dla rodziny 2+2

Kamilkain

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159
Cześć

Czy ktoś korzysta z 159 SW dla rodziny 2+2? ( 1 dziecko lvl 6 drugie dziecko lvl 3)
Zastanawiam się nad powrotem do 159 jednak nie jestem pewien czy na tylnej kanapie bez problemu zmieszczą się dwa foteliki typu cybex solution z i-fix. Dodatkowo dochodzi wózek w bagażniku, Nie będzie problemu z wakacjami czy weekendowymi wypadami za miasto?

Pozdrawiam Kamil

Skoro powrót do 159 do doskonale wiesz ze to nie jest auto typu audi czy vw. I dobrze wiesz ze w 159 miejsca nie ma za dużo. Wg. Mnie 159 z jednym dzieckiem to max. Ewentualnie box na dach.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Szału nie będzie, ale się zmieścisz. 159SW to jest raczej małe kombi. Przepraszam sport wagon. Bagażnik niby duży, ale wąski. Dach mocno ścięty, więc nawet jak wyciągniesz roletę to za wiele to nie pomaga. w jednej ze swoich 159SW miałem wyciąganą z belki za siedzeniami siatkę oddzielającą bagażnik od drugiego rzędu siedzeń - może się przydać przy pakowaniu kufra na full.

Ja sobie śmigałem do niedawna z dwoma fotelikami w SW, dało radę. Jedno (obecnie lvl 12) już wyrosło więc się zrobiło luźniej.

Wcześniej co roku pakowaliśmy się na 2 tygodnie wakacji i było w miarę OK nawet z wózkiem, lodówką i dwoma laptopami (drugie wtedy miało w wakacje 1.5 / 2.5). Ale wózek to mam taki co się ładnie składa i mieści się nawet w bagażniku AR147 ;). Z resztą przy tym wieku dziecka (3.5 obecnie) to już wózka nie używamy. Bozia nogi dała to niech korzysta.
No i kwestia tego czy pilnujesz drugą połówkę, żeby pół domu "najpotrzebniejszych rzeczy" nie zabrała :D.

Coś czuję że w "pasku" to bym się z moim pakowaniem mógł bawić w chowanego w bagażniku.

Kwestia określenia i przestrzegania priorytetów przy pakowaniu. Ja na wakacje 2+2 do bagażnika upchałem oprócz potrzebnych bagaży jeszcze rowerek 12" i hulajnogę 3 kołową. I wszystko do linii rolety, gdzie przy pierwszym dziecku ledwo się zmiesciły wszystkie przydasie. Kwestia wprawy. Jedyna rzecz która mnie martwi to mało miejsca za kierowcą. Ja mam 188 cm wzrostu i przy moim ustawieniu fotela junior ma trochę mało miejsca na nogi. Ale to też zależy od fotelika. Na ten sezon zamontowałem hak i zakupiłem bagażnik rowerowy bo moje bomble 7 i 5 lat chcą pośmigać na rowerach nad morzem;)

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, będę musiał przymierzyć foteliki i zobaczyć jak to wygląda w praktyce.
Jest szansa że jest tu ktoś z okolic Zagłębia żeby podjechać i przymierzyć się do auta? :)

Do mnie masz jakieś 25-30km w jedną stronę (Tychy). Może znajdzie się ktoś bliżej.

Oświęcim jeśli chcesz.

Trudno powiedzieć, zależy od potrzeb i upodobań. Moja rodzina bez problemu się mieści (dzieci 7 i 3), mamy dwa foteliki tego typu, który wymieniłeś. Maxi cosi oraz Sparco.

Znam takich, którzy musieli kupić vana

Trudno powiedzieć, zależy od potrzeb i upodobań. Moja rodzina bez problemu się mieści (dzieci 7 i 3), mamy dwa foteliki tego typu, który wymieniłeś. Maxi cosi oraz Sparco.

Znam takich, którzy musieli kupić vana
To się zgadza też takich znam. Bo jak nie ma organizacji to i star z naczepą bedzie za mały.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

2+2 bez problemu...wbrew pozorom bagaznik niewiele mniejszy od suberba kombi, jedynie otwor klapy znacznie mniejszy...

Jedyne 200l różnicy...

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

2+2 bez problemu...wbrew pozorom bagaznik niewiele mniejszy od suberba kombi, jedynie otwor klapy znacznie mniejszy...
[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót