• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Alfa 159, dym spod wiązki elektrycznej

• Autor wątku Autor wątku tsee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

tsee

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 JTDM, 8V 120KM
Cześć, Alfa zaczęła puszczać lekki dym. Wydobywa się jakby spod wiązki elektrycznej, ale absolutnie nie czuć żadnego zapachu. Nie pojawia się za każdym razem, np. po zgaszeniu i ponownym odpaleniu potrafi się nie wydobywać. Auto chodzi bez żadnych problemów. Nic nie wyciekło, płyny wszystkie w normie.
Zobaczcie:
youtube.com/shorts/ZmSHE_4dbMo

Co typujecie?

Gdzie ta wiązka elektryczna? Nie zauważyłem linku. [emoji16] jeates pewny że to dym?

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Chodzi mi o tą po lewej stronie od akumulatora. Link do filmiku wrzuciłem, ale trzeba go skopiować i wkleić w przeglądarkę. Myślisz, że może to być para wodna? Płyn do chłodnicy jest na prawidłowym poziomie...

Sprawdz pod spodem czy nie ma wycieku żadnego.

To wydarzyło się wczoraj, auto stało całą noc w garażu, teraz sprawdziłem: żadnego wycieku, stan płynów w porządku. Auto trochę pochodziło na jałowym biegu, objaw nie wystąpił tym razem. Rury pod wiązką suche...

Komputer nie był ciepły?

No właśnie nie, obok nic też nie było gorące.

W takim razie może to duch Alfy [emoji16]

A tak poważnie to dziwne to jest. Daj znać co to było jak ogarniesz

Naprawione. Zgadnij [MENTION=80442]darek156[/MENTION], co to było. Podpowiedź: okazało się, że dymią spaliny.

Ale jaja. A pisales ze nie smierdzi z kad egr czy co?

Bingo! Jakaś nieszczelność przy EGR. Zmylilo mnie to, że nie śmierdziało nic, ale jak się już włożyło łeb do komory silnika, to delikatnie było czuć spaliny.

A widzisz. Dobrze ze to nie duch w sensie ze nie wyzionela ducha [emoji1787]

Amortyzatory
Powrót