• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Koło rozrządu dolne, Ściety klin

Kaszczyc

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 2.4 JTDM
Witam, mam takie pytanko.
Od jakiegos czasu Alfa miała problem z odpalaniem, odpalała raz za pierwszym raz za 3 razem. Winowajca okazał się sciety klin na dolnym kole. I mam pytanie czy koło zębate od Fiat Stilo 2.4 20V bedzie pasowac? Wygląda identycznie jak te które zdemontwałem, numery wybite B756 również sie zgadzaja. Cięzko z dostepnoscia tej częsci bo występuje tylko w orginale a od fiata koło jest tansze praktycznie 150zł Czy ktoś się orientuje może w tym temacie?

Przecież jak masz ten ze swojej alfy 159 2.4 (z tym ściętym klinem) to możesz sobie porównać fizycznie z tym z Fiata stilo 2.4.
Z tego co pamiętam to raczej różnica była chyba o ten klin chodziło ale to juz sporo czasu minęło.
Oryginalne są dostępne i to nie jest jakaś kosmiczna kwota.
Jak coś, to pisz na priv

Witam, mam takie pytanko.
Od jakiegos czasu Alfa miała problem z odpalaniem, odpalała raz za pierwszym raz za 3 razem. Winowajca okazał się sciety klin na dolnym kole. I mam pytanie czy koło zębate od Fiat Stilo 2.4 20V bedzie pasowac? Wygląda identycznie jak te które zdemontwałem, numery wybite B756 również sie zgadzaja. Cięzko z dostepnoscia tej częsci bo występuje tylko w orginale a od fiata koło jest tansze praktycznie 150zł Czy ktoś się orientuje może w tym temacie?

Już sobie przypomniałem jest różnica w ilości zębów to koło od stilo na 25 zębów a to które powinno być do Alfy 159 2.4 ma 26 zębów. Zatem za 150zł nie odważyłbym się zaryzykować co się może stać ........

Amortyzatory
Powrót