[Brera] Kostki od radia bez navi i z navi

avs_82

Nowy
Auto
Brera 2.4 jtdm qtronic
Witam. Czy mogę prosić was o pomoc. Jestem posiadaczem brery. Mam radio bez navi. Działa gra sterowanie z kierownicy też hula. Zakupiłem radio z navi. Wiem E do tego muszę dołożyć jeszcze ramkę bo w tą bez bawi nie wejdzie, ale po podłączeniu kostek radio nawet się nie włącza. Myślałem że jest uszkodzone ale włącza się bo byłem sprawdzić w sklepie gdzie naprawiają radia i tam się włączyło po podpięciu kostki w sklepie. Mam zatem pytanie czy trzeba poprzekładać piny żeby się włączyło? Drugie pytanie czy coś jeszcze muszę tam dołoży. By działało? Z góry dziękuję za pomoc i ewentualne schematy. Pozdrawiam. Adam

Jaki masz typ kostki

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Zwykle ISO... tylko zastanawiam się czy piny się nie zmieniają.dwiecsyandardowe ISO jedna na głośniki druga zasilanie i trzecia z jednym pinem wpiętym dość szeroka do sterowania z kierownicy

Ostatnia edycja:
Kolega wyżej wyczerpał temat.

Dziękuję za ten link do strony. Niestety nie jestem elektronikiem niezbyt rozumiem te rozpiski. Chodzi mi o piny w kostce zasilania radia jak są rozmieszczone. Czy ktoś mógłby podesłać mi taki schemat. Dziekuje

Masz BOSE czy nie?

Muszę sprawdzić ale chyba tak

- - - Updated - - -

Poprostu mam pytanie o kostki zasilające zwykle radio i to z navi czy są różnice w pinach ponieważ zwykle działa a to z navi się nie włącza. Po podłączeniu w sklepie gdzie naprawiają radia włączyło się bez problemu. Może trzeba zamienić piny w kostce?

A czemu zmieniasz na takie z navi, poza tym że to wygląda lepiej niż bez ekranu to nic tam nie ma w tym radiu.
Moim zdaniem na pewno są różnice w pinach. Popatrz na kostki i kolory na pinach czy są w tym samym miejscu czy cos jest przestawione, pytanie czy jeśli przestawisz piny to będzie działało.

Chciałbym żeby ktoś podesłał mi schemat kostki zasilającej od takiego radia z navi. Bo w radiu z navi w miejscu na kostkę xasilajaca jest więcej pinów niż w radiu bez navi , wiem które są od czego. Czy ktoś dysponuje takim radiem i kostka zasilająca od takiego radia

Chętnie bym pomógł niestety w moim radiu jest kostka quadlock a u ciebie zapewne ISO. Skoro jest więcej pinów to masz problem. Poszukaj na necie tych opisów jeśli chodzi o kostki ISO to jest sporo artykułów ze schematami i opisami.

Ja też nie jestem ekspertem, wiec nie mam pewności, ale zobacz:

Radio: Wtyczka A, zasilanie z akumulatora pin 4, pin 7 sygnał do pracy (po odblokowaniu kierownicy), pin 8 masa.
https://4cardata.info/elearn/939/2/939000002/939000001/939000000/939011684

Navi: Wtyczka A, zasilanie z akumulatora pin 7, pin 4 sygnał do pracy (po odblokowaniu kierownicy), pin 8 masa.
https://4cardata.info/elearn/939/2/939000002/939000001/939000000/939011679

Może klucz to zamienienie tych dwóch pinów we wtyczce A 4-7.
https://4cardata.info/elearn/939/2/939000002/939000001/939000000/939004553

Tylko pewnie będzie konieczne osiowanie proxy.

Próbuj może się uda.

Pisales ze masz bose więc radio z navi tez powinno być do tego systemu masz pewność że tak jest?

Amortyzatory
Powrót