[Brera] Felgi z Giulietty problem prośba o poradę

Auto
Brera 2.4jtdm 240km
Witam zakupiłem jakieś pół roku temu felgi do swojej brery. Z myślą założenia ich na zimę. Trafiłem na Allegro komplet nowych felg z Giulietty w bdb cenie. Sprawdziłem wszystkie parametry Et szerokość itp wszystko pasowało. Pojechałem je założyć w ten weekend a tu zonk... Giulietta ma śruby M12 a Brera i 159 M14 i moje pytanie brzmi czy rozwiercał ktoś kiedyś gniazdo felg??? Myślę nad kupnem wiertła do aluminium 13 do aluminium rozwiercić a poźniej poprawić 14 . Co sądzicie??? Czy lepiej je sprzedać i odpuścić temat... Doradzcie panowie

Jeśli chcesz rozwiercać daj to do specjalisty co robi te tematy, bedziesz kryty jak coś nie pyknie. No chyba że ogarniasz. Gdybym to ja miał te felgi sprzedałbym i kupil odpowiednie. Ale to jest moje zdanie.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

No jak narazie jestem nastawiony 50/50 niby nie ma tam dużo do rozwiercenia bo około 4mm długości ale wiadomo nerwy troche są....

Jaki rozmiar tych felg?

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

daj to rozwiercic n nie rób tego reczna wietrarka , otwory trzeba zafazowac zeby pozbyc sie gradu , spokojnie nie ty pierwszy i nie ostatni

bedziesz kryty jak coś nie pyknie.

"Kryty" przed kim/czym i na jaką okoliczność, jeśli co "nie pyknie"?

Zrobisz to sam, bez najmniejszego problemu, musisz tylko zwrócić uwagę na prawidłowe zafazowanie otworu pod śruby, po jego rozwierceniu, bo to w tej operacji jest najtrudniejsze, a zarazem najważniejsze, jeśli to ogarniesz, to tam nie ma czego zepsuć.

P. S.
Po rozwierceniu, dobrze byłoby każdy otwór ładnie spolerować wewnątrz i na fazie, żeby pozamykać pory amelinium :)

Ostatnia edycja:
Witam a więc tak. 10 min roboty i po kłopocie kupione wiertło Milwaukee weszło jak w masło wygląda jak fabryka... Dzisiaj będzie przekładka na zimę

Amortyzatory
Powrót