[159] Tylny spojler nad szybą - blenda

yaniq

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1,9 JTS
Szukałem, ale nie znalazłem, a więc jeśli było, to proszę o przeniesienie.

Noszę się z zamiarem zainstalowania spojlera nad tylną szybą, czyli tzw. blendy, szukałem w netcie, ale znalazłem tylko jedną, Nowiteca i mam w stosunku do niej kilka wątpliwości, a sprzedawca chyba nie wie, odpowiadając, że "tak jak na zdjęciu", a pytałem go o sposób mocowania oraz o to, jak głęboko zachodzi na dach, bo ja mam antenę zmienioną na płetwę i nie wiem, czy się zmieści, czy usiałbym wrócić do "bacika" - może ktoś ma taką blendę, albo może ktoś ma namiar na jakąś inną?

To jest link do tej Noviteca, gdzie na jednym zdjęciu kończy się wraz z obrysem tylnej szyby, a na drugim zachodzi dosyć głęboko na dach, a sprzedawca nie wie, które zdjęcie jest rzeczywiste, chociaż mnie się wydaje, że to, gdzie kończy się na obrysie szyby, ale wolałbym wiedzieć, niż się domyślać :)

https://shop.alfisti.net/Tuning-Sty...-Alfa-159-Roof-Spoiler::6024.html?language=en

Bardzo proszę o nie komentowanie dotyczące, tego czy pomysł się komuś podoba, czy nie, bo ja to robię wyłącznie dla siebie, a nie kogokolwiek innego, a zatem dla mnie ładne jest to, co mi się podoba - bardzo dziękuję za wszelką pomoc oraz respektowanie mojej gorącej prośby :
)

Zmierz ile masz teraz od płetwy do krawędzi szyby, ktoś kto ma fabryczny bacik poda ci wymiar oryginalny, zobaczysz, czy jest duża różnica. Na zdjęciach ładnie to siedzi na sedanie.

Klej lub mocna tasma dwustronna. Osobiście wolałbym to na taśmę.
Swoją drogą dobrze to wygląda. Tzn pasuje do całości

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Zmierz ile masz teraz od płetwy do krawędzi szyby, ktoś kto ma fabryczny bacik poda ci wymiar oryginalny, zobaczysz, czy jest duża różnica.

Ale ja to wszystko mam, bo oryginalnie miałem bacik i wiem dokąd sięga podstawa oryginalnej anteny, bo płetwa, to tylko nakładka.

Klej lub mocna tasma dwustronna. Osobiście wolałbym to na taśmę.

Jeśli się zdecyduje, to wyłącznie klej, teraz jest taki, mocniejszy od kleju do szyb - Mamut.

Mamut fakt klej supermocny tylko poczytaj czy Ci to lakieru nie uszkodzi.

Jak tak to ok. Tylko ze klej do szyb jest chyba bardziej elastyczny i możliwe że ta nakładka będzie pracować na dachu a mamut może okazać się za sztywny. Ale zrobisz jak zechcesz oczywiście. Jak Cu się to sprawdziło to kie ma problemu.

Tego Mamuta to jest dużo typów, jest też taki, który po wyschnięciu jest elastyczny jak silikon, bo na taki mam montowane nakładki.

No to nie ma problemu.

Niestety, mam spory problem z zakupem tej blendy, bo po zamówieniu, na e-maila przychodzi info, żeby niczego nie płacić, tylko czekać na info od nich, czy dana część jest dostępna - zamówienie złożyłem na początku grudnia ubiegłego roku, oczywiście cena już poszła sporo do góry, i pomimo kolejnych próśb o odpowiedź, do dzisiaj nic od nich nie dostałem, ani na "tak", ani na "nie" - dlatego prośba do forumowiczów - na stronie tego sklepu, podany jest niemiecki numer telefonu, ale ja z niemieckim, to jedynie to, czego nauczyłem się przy okazji oglądanie "4 pancernych i psa", a więc moja prośba polega na tym, żeby, jeśli ktoś zna niemiecki, na tyle, żeby się dogadać, czyli zapytać o możliwość zakupu tej blendy, to byłbym niezmiernie wdzięczny - oczywiście, jeśli telefon do Niemiec wygeneruje jakieś dodatkowe koszty, bez względu na efekt rozmowy, to ja to pokryje, czy to przelewem, czy blikiem na telefon - obawiam się, że ta blenda, to może być takie "Yeti", bo jeszcze nie zdarzyło mi się widzieć 159 z blendą, no ale spróbować warto :)

Amortyzatory
Powrót