W 159 jtd jest trochę dziwnie, problemu z zabrudzonym bagnetem nie miałem ani w GT ani w stilo JTD
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
W 159 jtd jest trochę dziwnie, problemu z zabrudzonym bagnetem nie miałem ani w GT ani w stilo JTD
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Wybacz, widocznie wtedy byłem na "wagarach" kiedy o tym mówiliA tak poważnie mówiąc, w poprzednich moich samochodach takich problemów jak rozmazany olej na bagnecie nie było. Nie w każdym silniki trzeba wyciągać bagnet na pare minut, a z tego co widziałem na forum to już pojawiały się podobne pytania, jednak bez odpowiedzi.
Luzik, akurat z tym czekaniem kilka minut po wyciągnięciu bagnetu to też pierwsze słyszę. W 2.4JTDm robię to od razu - wyciągam bagnet, przecieram, wkładam z powrotem i sprawdzam
PS. Taka mała dygresja - cieszmy się, że AR nie poszło drogą Audi i dali jasny (w sensie koloru) czytelny bagnet. Audi w 2.0FSI dało czarny bagnet z pierścieniami na końcu...
Ostatnio edytowane przez FXX ; 30-04-2017 o 12:08
Na bagnecie można odczytać 2 poziomy oleju, które różnią się ok. 200ml. Na który poziom wy patrzycie?
panowie, a używał ktoś może TOTAL QUARTZ INEO MC3 5W30? będzie dobry do 159 1.9jtdm 16v z dpf?
w norauto jest w dobrej cenie, warto?
co do filtra to MANN HU711/4x będzie dobry?