Wątek dotyczył ile auto zejdzie w dół czyli trzeba znaleźć różnice w promieniu obu rozmiarów czyli w tym przypadku średnice dzieli się przez pół. Samo koło oczywiście będzie 22,5mm mniejsze ale o tym też napisałem.![]()
Wątek dotyczył ile auto zejdzie w dół czyli trzeba znaleźć różnice w promieniu obu rozmiarów czyli w tym przypadku średnice dzieli się przez pół. Samo koło oczywiście będzie 22,5mm mniejsze ale o tym też napisałem.![]()
Miałem takie przez chwilę. Dziura w nadkolu większa, przekłamania na liczniku, mniejszy komfort jazdy. Na plus - felga wydaje się większa przez stosunek felgi do opony i stoisz niżej, choć na zimę nizej to słaba opcja.
Ostatnio edytowane przez Statyczny ; 22-10-2016 o 10:06
Dzięki za odpowiedź. Czyli założyć mogę tylko będzie ok 1 cm niższa. W zimę jeżdżę bardzo mało i to głównie po mieście, więc może nie bezie tak źle. Wysokich podjazdów brak, powinienem dać rade na tych oponach.
Witam. Z tańszych i dobrych gum polecam imperial snowdragon 3. Ostatnio kupiłem komplet do mojej bestii w rozmiarze 225/50/17. Za komplet na oponeo dałem niecałe 800 zł bo teraz jest promocja :-) dobra budżetowa opona która ma świetne opinie.
Są elementy w samochodzie na których nigdy nie oszczędzam. Chodzi o te związane bezpośrednio z bezpieczeństwem. W tym są opony... Zanim zainwestujecie w używane opony, obejrzyjcie sobie ten filmik, o tym w jaki sposób pogłębia się bieżniki w zimówkach:
Chyba nikomu nie trzeba mówić, jakie bywają konsekwencje. Lepiej chyba kupić jakieś budżetowe, ale nowe niż dojechane, wyżłobione używki. Podczas gdy ceny tych pierwszch wcale nie są zaporowe, przykład: http://www.oponeo.pl/tanie-opony
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Jeśli ktoś się nabierze na takie opony to znaczy że jest po prostu ślepy.