Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej. Możesz zobaczyć jaki masz numer zaworu sterującego turbiną?Hmmm no własnie. Czy problem mógłby być powiązany z odmą (albo którymkolwiek elementem układu odpowietrzenia)? Sprawdzał to ktoś?
Pytanie tylko, czy zapchana odma mogłaby spowodować taki wzrost ciśnienia... W każdym razie czyszczenie separatora oleju i przewodów wydaje się być do zrobienia. Z kolei ten słynny "szum" mógłby być powodowany uciekającym od nadmiaru ciśnienia powietrzem przez bagnet olejowy...
Wołam [MENTION=48932]cybermyszak[/MENTION]
Przybywam na wezwanie!Hmmm no własnie. Czy problem mógłby być powiązany z odmą (albo którymkolwiek elementem układu odpowietrzenia)? Sprawdzał to ktoś?
Pytanie tylko, czy zapchana odma mogłaby spowodować taki wzrost ciśnienia... W każdym razie czyszczenie separatora oleju i przewodów wydaje się być do zrobienia. Z kolei ten słynny "szum" mógłby być powodowany uciekającym od nadmiaru ciśnienia powietrzem przez bagnet olejowy...
Wołam [MENTION=48932]cybermyszak[/MENTION]
I jeszcze jedno przemyślenie. Czy fakt, że wymieniłem intercooler mogło w jakikolwiek sposób odciążyć odmę?
Choć odkąd temperatura spadła poniżej ok. 15 stopni w październiku/listopadzie i do tej pory nie odczułem ani jednego szarpnięcia
Miałeś rzucić okiem na numer. Ja nie mam szarpania przy 2.000. Ale mam falowanie powyzej 3.000 obr.[MENTION=48932]cybermyszak[/MENTION]
Zrób proszę taki eskperyment jak zrobiłem tj. połącz na krótko wężyk od gruszki turbiny z wężykim Vaccupompy (powinien wejść jeden w drugi, bez żadnego klejenia). Opisz wrażenia z jazdy (powinien pojawić się szum i przeładowanie). Chcę się upewnić, że mówimy o tym samym problemie.
Miałeś rzucić okiem na numer. Ja nie mam szarpania przy 2.000. Ale mam falowanie powyzej 3.000 obr.
https://youtu.be/7YjLq7W3MYc
Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka
To zamiast zaworka to kup kabel żeby mape zgrać i wysłać do analizy i bedziesz wiedział.Jak najbardziej. Ja mam egr i dpf wyprogramowany u Janusza a nie profesjonalnego tunera. Mam zamiar kupić nowy zaworek w przyszłym msc, jak nie pomoże to będę kombinował wokół mapy (no i jeszcze ta odma).
Hej i co ogarnąłeś w koncu to szarpanie?Ech...
Albo uległem autosugestii albo za szybko ogłosiłem sukcesProblem dalej występuje. Faktem jednak jest, że doładowanie chodzi płynniej i precyzyjniej a na maksymalnym obciążeniu wskazówka nie faluje tylko stabilnie trzyma wartość. Ponadto auto definitywnie lepiej zbiera się od dołu, nie występuje efekt zamuły. Zaworka więc nie zwracam, zostaje w silniku na dobre.
Niemniej jak szurało tak szura i przy mocniejszym wciśnięciu gazu szarpie. [MENTION=48932]cybermyszak[/MENTION] ogarniaj tą odmę...