Kiedyś poruszany był temat kasowania inspekcji w AR 159, niestety bez wiążącej odp.
Może ktoś z forumowiczów będzie wiedział jak skasować komunikat Change Engine Oil?
Kiedyś poruszany był temat kasowania inspekcji w AR 159, niestety bez wiążącej odp.
Może ktoś z forumowiczów będzie wiedział jak skasować komunikat Change Engine Oil?
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 04-11-2010 o 10:11
Ja musiałem zajechać do ASO.
Koszt 100zł z groszami.
Możliwe że niektóre warsztaty mogą wpiąć się do kompa i to usunąć, ale w mojej okolicy żaden tego nie potrafił zrobić.
Ta kontrolke mozna sobie wykasowac programem FIATECUSCAN
i zwykłym interfejsem VAG KKL
sorry, że odgrzewam temat, ale nie chciałem zakładać nowego. Olej wymieniałem 5 tyś km temu, skasowałem FESem przebieg do następnego przeglądu, ale nie wiedziałem, że trzeba skasować też stopień degradacji oleju i tego nie zrobiłem. Wczoraj wyświetlił mi się ten komunikat, przeczytałem ten temat i podłączyłem auto pod FESa i chciałem wykasować zmianę oleju, ale nie mogę. Wyświetla się komunikat, że operacja nieudana. Próbowałem kilka razy i ciągle to samo, nie mogę zmienić też przebiegu do następnego przeglądu. Poradźcie co zrobić, żeby skasować ten komunikat. Bo chyba, olej po 5 tysiącach się nie zdegradował?? Zapchanie DPF w 60%, ostatnio wypalany 700 km temu, wypalany wg kompa regularnie, bo sam tego jeszcze nigdy nie zauważyłem.
kablem ELM327 tez mozna skasowac inspekcje oleju ?
samo kasowanie tego nie jest chyba jakims wyczynem samym w sobie mam nadzieje ?!
a w jaki sposób? Łączę się z autem, wybieram Silnik ECU i w tej ostatniej zakładce chcę wyzerować zmianę oleju i wyświetla mi błąd, że operacja nieudana. Przebiegu do następnego przeglądu też teraz nie mogę zmienić. Może coś robię źle. Może ktoś dokładnie opisać, kto to kasował dokładnie w którym miejscu, która zakładka i która pozycja odpowiada za stopień degradacji oleju?
tez bylbym wdzieczny gdyby ktos to opisal![]()