Witam wszystkich. Zacznę od tematu... chciałbym, jesli mi się uda oczywiscie, wymienić we wlasnym zakresie filtr powietrza w Alfie 159 1.9 JTD 16V...Ale recepty nie znam... pomoze mi ktos... ?
![]()
Witam wszystkich. Zacznę od tematu... chciałbym, jesli mi się uda oczywiscie, wymienić we wlasnym zakresie filtr powietrza w Alfie 159 1.9 JTD 16V...Ale recepty nie znam... pomoze mi ktos... ?
![]()
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 04-11-2010 o 13:31
Najpierw kanał albo Alfa do góry,potem odkręcasz płytę po silnikiem i masz filtr po stronie pasażera pomiędzy błotnikiem a zderzakiem. Odkręcasz i wymieniasz.pozd
Nie będzie niespodzianek innych po drodze ? Mówimy o tym dużym pół okrągłym filtrze ?![]()
Myślę że możesz liczyć na niespodziankę z odkręceniem płyty ,ja miałem znaczy mój mechanior ,poszło pare Q... i było oki.pozd
Ja na razie nie bedę jechał... przynajmniej wolałbym sam spróbować... a co z tą płytą było nie tak ?![]()
Z płytą było oki tylko z niektórymi wkrętami nie chciały puścić ,było mało czasu i wszystko na szybko było robione pewnie WD40 dany wczesniej załatwił by sprawe![]()
a ja mam pytanie jak wyjąć cala obudowe filtra powietrza?
Nie wiem czy dobrze myślę ale bez wywalenia zderzaka się nie obejdzie.
Może nie na temat, ale maskara to już w 156 JTD muszę stracić robiąc to już parę razy ok pól godziny. Zaciekawiło mnie to bo pewnie kiedyś zmienię na 159.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Ostatnio edytowane przez Lukasz78 ; 29-07-2010 o 19:34