[159] Sportwagon: nie działa mi przycisk od otwierania klapy bagażnika

Auto
159 Ti SW 2.4 JTDm
Witam mam problem poniewaz nie działa mi przycisk przy lampce wnetrza od otwierania klapy bagaznika w SW 2006.
Czy ktos miał juz z tym problem czy po prostu nie wiem jak sie do tego zabrac

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam mam problem poniewaz nie działa mi przycisk przy lampce wnetrza od otwierania klapy bagaznika w SW 2006.
Czy ktos miał juz z tym problem czy po prostu nie wiem jak sie do tego zabrac

Sprawdź w ustawieniach komputera pokładowego, tam jest funkcja blokująca otwieranie klapy z kabiny. Niestety teraz nie jestem w stanie powiedzieć ci jak się nazywa.

odświeżam temat, u mnie po odłączeniu akumulatora na parę godzin przestał działać przycisk otwierania klapy TELL ME WHY !!! :)

Witam
Podłączam się pod temat z tym samym problemem, w grudniu padł mi akumulator, po wymianie na nowy przestał działać przycisk otwierania bagażnika przy lampce. Przycisk w kluczyku działa normalnie. Zmiana ustawień w komputerze nie daje żadnych efektów. O co może chodzić?

u mnie pomogła zmiana w menu, problem u mnie rozwiązany.

Witam
Podłączam się pod temat z tym samym problemem, w grudniu padł mi akumulator, po wymianie na nowy przestał działać przycisk otwierania bagażnika przy lampce. Przycisk w kluczyku działa normalnie. Zmiana ustawień w komputerze nie daje żadnych efektów. O co może chodzić?

U mnie było to samo po odłączeniu aku. Przycisk... zaczął działać sam z siebie, po jednym czy dwóch zamknięciach auta z kluczyka. :D

jak odlaczysz aku to 3ba zamknac auto i otworzyc z kluczyka - od tego momentu bedzie dzialac otwieranie bagaznika.

Dzięki za chęć niesienia pomocy bliźniemu w potrzebie, ale niestety dalej mam to samo. Faktycznie jest tak, że jak na chwilę odepnę akumulator to potem nie mogę otworzyć bagażnika z pilota, dopiero po zamknięciu i otwarciu samochodu otwieranie bagażnika z pilota zaczyna działać - ale niestety nadal tylko z pilota, tego zasyfiałego dziada przy lampce nic nie rusza (wszystkie moje działające przyciski przepraszam za "zasyfiałego dziada" - to nie o was:-)
Próbowałem przed chwilą wydłubać ten panel z lampkami i przyciskami, może po prostu padł sam przycisk albo jest tam jakaś przerwa obwodu. Podważałem śrubokrętem ale jakoś mi to "nie szło", dałem sobie spokój w momencie gdy plastik zaczynał pękać. Właśnie namierzyłem posta z fotkami gdzie toto dokładnie ma zaczepy, spróbuję wyjąć ale dopiero jutro. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi na co tam należy zwrócić uwagę, jeśli ktoś miał już takie doświadczenia.
------------------------
Non-Bagażniko Desperado

Witam
miałem identyczny problem.
po wyciągnięciu lampki z całym panelem okazało się że niektóre ścieżki są jakby zaśniedziałe i poprzerywane.

Na alledrogo zakupiłem używany panel za ok. 150 zł przełozyłem i jest git !!!

pozdrawiam

Cyborgu, jak wyjąłeś ten panel? Znalazłem instrukcję - screen z eLearna, według której trzeba mieć jakieś specjalne narzędzie (nóż) do 'odhaczenia' tych metalowych zatrzasków. Dałeś radę to zdjąć czymś co normalni ludzie mają w domu - płaski śrubokręt, nożyk?

P1158935.JPG

ja podważyłem srubokretem z jednej strony w miejscu tych strzałek i wyszła lampka bez problemu tylko trzeba podwazac calosc nie tylko to przeźroczyste ale to jest oczywiste:)

zamiast wymieniac czasem warto kupic lakier przewodzacy z czastkami srebra i poprawic sciezke oczywiscie jesli nie jest jakis mikroskopijnych rozmiarow, czasem to tylko styki sa przesniedziale.
Tak mialem w sterowaniu panelem szyb od storny kierowcy w poprzendim aucie, zamiast wymiany panelu pomogl lakier za 12 zlotych...

najlepiej płaskim ale cienkim śrubokrętem. Na obrazku masz dobrze zaznaczone zatrzaski. I tak jak koledzy piszą-podważaj systematycznie cały panel.

pozdrawiam

podłączam się pod temat, u mnie nic,nie działa,nie mam takiej opcji w menu,akumulator nie był odłączony,anawet jakby był to z tysiąc razy zamykałem,otwierałem,z kluczyka otwiera normalnie, po podłączeniu do fesa jak nacisne guzik to pokarze wł/wył ale nie otwiera,z fesa bezpośrednio otwiera,co to morze być?

podłączam się pod temat, u mnie nic,nie działa,nie mam takiej opcji w menu,akumulator nie był odłączony,anawet jakby był to z tysiąc razy zamykałem,otwierałem,z kluczyka otwiera normalnie, po podłączeniu do fesa jak nacisne guzik to pokarze wł/wył ale nie otwiera,z fesa bezpośrednio otwiera,co to morze być?

to jednak odłącz aku, bo od tego się zaczyna,
a poza tym ogarnij ortografię, bo widzę kupę błędów i mało czytelnie piszesz (np. po znakach interpunkcyjnych stawiamy spację) :crazy_pilot:

masz rację, ale skupiam się na problemie i szybkim pisaniu a nie na znakach interpunkcyjnych i innych pierdołach polskojęzycznych, jestem jednym z tych którzy uważają że jest to do szczęścia niepotrzebne ,z drugiej strony patrząc, rzeczywiście źle się to czyta, i świadczy o autorze postu, postanawiam poprawę:)

- - - Updated - - -

no a z aku spróbuje , i zobaczymy co dalej

Amortyzatory
Powrót