[159] Pojawiły się nowe mapy (2010-2011) do Connect Nav+

W którym linku jest Polska. Pierwsze co pobrałem to Europe central. Niestety Polska to nie central

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Koledzy podpowiedzcie jak ten temat ogarnąć ? Mapy pobrałem z netu z linku który podrzuciliście.Trwało to prawie 3 godziny ale mi się nie spieszyło.
Nagrałem na dwie płyty i niestety żadna z nich nie działa.Navi wyrzuca komunikat CD Eror.Co źle robię?

Chyba musisz zaktualizować navi - masz temat na forum

Wysłane z ☎️

Navi jest juz po aktualizacji.

To może w pobieraniu wystąpił jakiś błąd i dane są uszkodzone ....

Wysłane z ☎️

tylko i wyłącznie to kwestia nagrywania i płyty, podobno działa tylko na Verbatimach,

W sumie ja nagrałem na Verbatimie .... Działa pięknie :-) jednak Niemcy itd nagrałem na jakiejś z Tesco ale z gruba lakierowana warstwa i rownież działa.....

Wysłane z ☎️

Nagrywałem na TDK i maxell , a moze to wina programu do nagrywania?

Mi najlepiej cd czyta płyty marki Auchan i tylko na takich wszystko nagrywam ;)

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Ja nagralem na esperanza, takie mialem w domu. Nagrywalem imgburn z zaznaczeniem najwolniejszej predkosci nagrywania. Program stwierdzil ze nsjwolniej moze nagrac naped predkoscia 10x.
Ostatnie mapy tez nagrywalem tak samo na plytach esperanza.

Mysle ze kluczem jedt tu predkosc nagrywania, nie moze byc za szybko

Kluczem jest tutaj płyta nie prędkość nagrywania. Potwierdzam że najlepiej działa na Verbatimach. Prędkość nagrywania nie ma znaczenia, przynajmniej u mnie.
Jak ktoś chce mapy pisać na priv, mam je na FTP z łączem 300 mbit

Kluczem jest tutaj płyta nie prędkość nagrywania. Potwierdzam że najlepiej działa na Verbatimach. Prędkość nagrywania nie ma znaczenia, przynajmniej u mnie.
Jak ktoś chce mapy pisać na priv, mam je na FTP z łączem 300 mbit

Nieprawda. To zawsze chodzi o predkosc i w przypadku czegokolwiek co nie jest pc polecam wypalanie przy najniższej. Dlaczego mnie czyta każda płytę cd z mapami pod warunkiem ze jest nagrana wolno ? Tak jest zawsze. Tego typu urządzenia nie maja laserów klasy nagrywarki komputerowej bo ich nie potrzebują. Także płyta dowolna, nagrywana przy najmniejszej prędkości i będzie działać.

U mnie jakoś nie działają z mapami inne płyty niż Verbatim. Natomiast na nich moge nagrywać z maksymalną prędkością i wszystko działa. Podobnie ma sie z płytami z MP3. Verbatim jest najpewniejszy. Wydaje mi sie że to kwestia koloru płyty

A mnie się wydaje, że to kwestia szczęścia.

Nagrywam na różnych, zazwyczaj najtańszych jakie znajdę w markecie płytach na różnej prędkości i różnymi programami i wszystko działa. Tak więc naprawdę nie ma zasady.

Cześć,
Czy w okolicach Warszawy (najchętniej Wawer/ Rembertów) jest ktoś, kto pomógłby mi ogarnąć temat nowych map do nawigacji dla Alfy 159 '08?
Sam nie czuję się w tym pewnie i wolałbym skorzystać z usług jakiegoś wyjadacza - ( oczywiście niekoniecznie za darmo) :P

A w sumie jak to w praktyce działa jeżeli planuje trasę z Polski przez Niemcy do Danii to wychodzą 3 płyty... To komp podczas planowania trasy będzie kazał wsadzać płytki by się trasa zbuforowała ? A co jeżeli zboczę z trasy to rozumiem że bez płytki już nie przeliczy nowej ?

Jak przez przypadek nagrałem płytę z mapą Niemiec, zamiast polski, to były na mapie naniesione główne drogi także w Polsce, więc mogę się domyślać, że główne drogi Europy są naniesione na każdą z map.

ale po wyjęciu płyty gdy zbuforuje trasę - jak zboczymy z wyznaczonej drogi nie przeliczy jej ponownie prawda ?

Jak przez przypadek nagrałem płytę z mapą Niemiec, zamiast polski, to były na mapie naniesione główne drogi także w Polsce, więc mogę się domyślać, że główne drogi Europy są naniesione na każdą z map.
główne drogi są chyba na każdej, ale nie ma adresów, także wkładając mapę Polski nie najdziemy adresu w Barcelonie, jedynie przez Atlas ręcznie można zaznaczyć punkt docelowy

Amortyzatory
Powrót