Coś takiego, ale ja kiedyś miałem coś minimalnie krótszego i zostawał spory trójkąt na dole. Teraz mam Valeo, tam jest chyba albo 550 albo 600 wiec mam 600 i pasuje idealnie.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Ja awaryjnie, na stacji benzynowej na autostradzie montowałem jakieś 555 mm na stronę kierowcy i było ok, więc te 5 min to tam...
Swoją drogą zastanawiam się, jak ludziom wytrzymują wycieraczki np. 2 lata? U mnie, w różnych autach tyle nie wytrzymywały, gdzieś tak +/- co pół roku wymieniałem, bo smużyły.
Stare wycieraczki valeo wymienione na bosch aerotwin 575/450. W ogóle ich nie słychać, dobrze przylegają do szyby przy prędkości ok 180-200, znakomicie zbierają wodę. Idealnie współpracują z czujnikiem deszczu.
Panowie ja miałem u siebie championy, tak przynajmniej na nich jest napisane, zbierały już słabo, więc kupiłem tylko same gumy dedykowane niby do bosch aerotwin, dokładnie takie jak pod tym linkiem http ://allegro.pl/gumy-gumki-do-wycieraczki-piora-bosch-aerotwin-i6555123058.html, uciąłem oczywiście do dobrej długości i poprostu jeszcze takiej ciszy i czystej szyby u siebie nie miałem.. Narazie jest dobrze, zobaczymy jak będzie po zimie![]()
Valeo First po tygodniu skrzypiały jak stara szafa.. Nie polecam
Alfaholik
Osobiscie mam na stanie chyba oryginalne Boshowskie. Wymieniam regularnie tylko gumy zakupione na Allegro, koszt z przesylką to jakieś 25 zł a śmigają jak miło. Zdaje się że przy wycieraczkach to chyba prochu się już nie wymyśli, głównie zależy od gumy. Regularna wymiana i zbiera wodę aż miło
Tydzień temu założyłem wycieraczki Oximo. Ściągają wodę bardzo ładnie i cicho pracują. Zobaczymy jak będzie po kilku miesiącach.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
U mnie Valeo Silenctio X-trm się nie sprawdziły. Jedna wycieraczka od początku miała tendencję do głośnej i skaczącej pracy. Roczne Negotii lepiej pracują. Pójdą na reklamację.
Były: Alfa SW 156 2004r 1.9 JTD 16v 140km, Alfa SW 159 2007r 2.4 JTDm Q4 210km
Jest: Alfa SW 159 TI 2010r 2.0 JTDM 170km
Ja zainwestowalem w bosche. Wydaja delikatny pisk przy starcie, zwlaszcza jak sie stoi. Wrzuce jeszcze niewidzialna wycieraczke, moze to wyeliminuje problem. Poprawilo sie tez dzialanie czujnika deszczu, na starych negotti nie dalo sie tego używać, strasznie irytujace, teraz dziala niemalże idealnie. Mam nadzieje, że tak zostanie na dłużej.