Sonuç göster 691 Hedef 700 ile 1341
-
13-04-2017, 09:33 #691Kullanıcı Manyak resoraków
- O katıldı
- 03 2015
- Hayatımızda
- Krakow, Polonya
- Otomatik
- AR 159, 1.9 16V
Mam zarowno pelna zaslepke jak i ta z dziurami, po przekladce na w pelni zaslepiona zaczal bardzo kopcic, co do cisnienia po prostu odczytalem cisnienie na pompie na pracujacym Motoruu, dopiero powoli zaznajamiam sie z diagnostyka, parametry o ktorych mowisz jak zmierzyc?
› Więcej...: JTDm - Ciężko pali na nierozgrzanym silniku
-
-
13-04-2017, 14:11 #692Kullanıcı Manyak resoraków
- O katıldı
- 04 2013
- Hayatımızda
- Stary Bod
- Otomatik
- alfa romeo 156 1.9 16V crosswagon 2006r
-
14-04-2017, 06:57 #693Kullanıcı Ben yeniyim -Ağlama!
- O katıldı
- 12 2016
- Hayatımızda
- Krakov, Polonya
- Otomatik
- Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 jtdm 150KM 2006r.
Merhaba,
miałem problem jak w temacie, każdy start na zimnym Motoruu (niezależnie od temperatury zewnętrznej) kończył się tak samo - kręcenie przez kilka sekund, niebieski dym po odpaleniu i przez chwilę nierówna praca motor. Samochód trafił do makinista - usunięte klapy wirowe, zaślepiony EGR i zmodyfikowane dawki startowe. Podczas programowania okazało się, że wcześniej ktoś grzebał przy sterowniku (nieudolny çipAyarlama) i wyłączył tablicę błędów. Na szparçasıe udało się przywrócić seryjne parametry. Obecnie pali od strzała
-
19-04-2017, 07:53 #694Kullanıcı Manyak resoraków
- O katıldı
- 03 2015
- Hayatımızda
- Krakow, Polonya
- Otomatik
- AR 159, 1.9 16V
-
19-04-2017, 08:04 #695Kullanıcı Manyak resoraków
- O katıldı
- 04 2013
- Hayatımızda
- Stary Bod
- Otomatik
- alfa romeo 156 1.9 16V crosswagon 2006r
Założyłem rozrusznik z 2.4 i tak szybciej kręci ale problem z zalapaniem czasem jest jak alfa stoi przodem wyżej to ciężej łapię jak tyłem wyżej to tego nie ma , ale jak aku będzie słabe to mogą być takie cyrki z oddaniem ? Bo raz podczas sprzątania wł radyo ale długo nie po grało bo się wył i potem był cięższy rozruch nawet na rozruszniku z 2.4 było słychać że wolniej kręci
Benim HTC bir M8s gönderilen Tapatalka kullanarak
-
19-04-2017, 20:01 #696
Moja też jest kapryśna bez względu na pogodę, temperaturę Motorua. Dzisiaj zjechałem na A4 na stację. Tankowanie, kawa i do kasy. Jeszcze dobrze nie ostygła, odpalam a raczej próbuję, kręci, kreci (nawet szybko) w końcu odpala: wali dwoma komunikatami szybko na wyświetlacz jedno coś fuel injection coś tam, coś tam i obrazek wtryskiwacza, drugi nawet nie nadążam z odczytem i wskazówka od temperatury chłodziwa wędruje na max i z powrotem na minimum
Silnik pracuje jednak normalnie bez niepokojących dźwięków 
Miałem tak już kilka razy. Za każdym razem paliła później bez większego problemu. Po podpięciu do FESa zero błędów. Nie sprawdzałem dawek itd bo nie ogarniam tego
Ktoś miał podobnie?
-
19-04-2017, 20:21 #697
Mi czasem też przy próbie odpalenia wyskakiwał komunikat o temperaturze, wskazówka na Maks temp. I wyjęcie i włożenie kluczyka oraz ponowna próba odpalenia już normalna. U mnie pomogła wymiana termostatu, nie trzymał mi temperatury, więc wymieniłem a i przy okazji właśnie ten problem wyeliminowałem.. Podejrzewam że głównie chodziło o czujnik temperatury.
Tapatalka kullanarak X benim 5080 gönderilen
-
19-04-2017, 20:21 #698Kullanıcı Quadrifoglio Verde
- O katıldı
- 10 2011
- Otomatik
- Ghibli'20, Giulia'18, Tonale'23, Spider'99
chwilowe błędy, szczególnie temperatury płynu chłodzącego (+ wskazówka na max i czerwona ışık) czy ABS/ESR to norma jak napięcie siada przy dłuszym kręceniu, czy jak jest słaby aku itp, tym się raczej nie przejmuj.
Co do problemów z odpalaniem po jakimś tam dłuższym czasie - przyczyn może być mnóstwo. Były nawet alfy ze skopanym programem ECU jak jakiś "magik" Ayarlamaował czy wywalał DPFa. Może być któryś sensor, na ten temat na pewno tu w wątku znajdziesz wiele podpowiedzi.
Ostatnio na alfaowners gość opisał że u niego w 1.9JTDM paliwo cofało się do baku. Nie napisał dokładnie i nie wiem czy miał jakąś nieszczelność na którymś przewodzie/mocowaniu czy jakiś zaworek gdzieś jest i nie trzymał i wracało paliwo do baku? Może ktoś z forum coś więcej Ci na ten temat napisze jak to sprawdzić najlepiej, gdzie są prblemy i co się ewentualnie wymienia.To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
-
19-04-2017, 20:35 #699
-
19-04-2017, 20:36 #700Kullanıcı Quadrifoglio Verde
- O katıldı
- 10 2011
- Otomatik
- Ghibli'20, Giulia'18, Tonale'23, Spider'99
raczej przypadek, chyba ze akurat Twój coś szwankował. generalnie w 159 normą jest że przy dłuższym kręceniu jak aku słabnie, albo przy słabym aku (Szczególnie w zimie) przy rozruchu walnie czasem błędem temperatury. Miałem JTDM 6 lat więc znam dobrze problem, kupa ludzi tu na forum też o tym pisała (podładowanie, wymiana aku najparçasıej pomagały, no chyba że ktoś ogólnie miał problemy z odpalaniem to akumulator znów się rozładowywał i po tygodniu czy więcej problem temperatury powracał).
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.