Strona 167 z 181 PierwszyPierwszy ... 67117157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,661 do 1,670 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

Użytkownik Świeżak Avatar Kidd
    Mieszka w
    Jarosław
    Auto
    159 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał maroz Zobacz post
    Mam identycznie, ale zbyt krótko by powiedzieć jak wpłynie na rozładowywanie się akumulatora.
    Dzięki! To dla mnie ważne info.

Poza tym pierwsze wrażenia po wstępnym montażu (na razie stacja nie dosunięta w desce, brak też kamery cofania) - ja zakupiłem Josmile 4GB 8 rdzeni.

Minusy praktycznie takie same jak u poprzedników:

- delikatny ale jednak szum z głośników przy wyciszonym radiu (co ciekawe jak wyłączę aplikacje dla radia to po ponownym uruchomieniu samej stacji jest cisza, więc obstawiam tuner radiowy jako generator szumu) - mi to w niczym nie przeszkadza
    - aplikacja bluetooth nie działa po zmianie języka na PL (problem w 100% softwearowy)
    - domyśly launcher jest lipny
    - trzeba się napracować żeby ładnie upchać kable razem z canbusem ale do zrobienia
    - gorzej odbierające radio analogowe (mam nadzieje, że separator pomoże bo jest dość średnio teraz)
    - sposób pakowania przez majfrenda jest dość ubogi - np. brak folii na wyświetlaczu (trochę się zdziwiłem)

Plusy:
    - na razie bez zawiechy, nie udało mi się też zamulić systemu mimo obciążenia (zobaczymy jak będzie w upały)
    - jakość wykonania (szczerze mówiąc nastawiłem się na tandetę a jest akceptowalnie)
    - dobry sygnał GPS
    - aplikacje, których potrzebuję działają bez problemu jak również sklep play
    - wifi stabilnie bez zrywania połączenia ale chyba dokupię modem
    - szybkość uruchamiania (jak nie zajedzie aku to jest to super sprawa)
    - wygląd deski po takiej zmianie jest na prawdę na plus, zrobiło się znacznie nowocześniej na pierwszy rzut oka
    - rozbudowane DSP i niezła jakość dźwięku
    - CANBUS na tym etapie daje radę, przyciski z kiery działają jak trzeba

Jeśli nie będą trapić mnie awarie to mogę uznać jako udany zakup, a minusy nie są jakoś specjalnie dokuczliwe.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150 KM 2008r. i Giulietta 1.4 120KM 2015r. Była Alfa Romeo 156 SW 2002

Domyślnie

Ja mam Xonrich też 4GB/64GB
    Minusy:
    - aplikacja bluetooth działa/nie działa ma połączenie z telefonem, ale bez możliwości wejścia i dodania kolejnego urządzenia np OBD (zastanawia się czy da sie dołozyć zewnętrzny moduł bluetooth na usb)
    - domyślny launcher jest standardowy, zainstalowałem inny jak na zdjęciu parę postów wyżej
    - gorzej odbierające radio analogowe (mam separator zasięg raczej słabszy)
    - jest jakaś folia na wyświetlaczu, ale do usunięcia

Plusy:
    - na razie działa ogólnie OK, w środku dołożę wentylator na 12V zawsze wymusi jakiś obieg (ogólnie miejsce w Alfie pod radio jest słabo wentylowane).
    - jakość wykonania (akceptowalna- wolałbym coś bardziej pod wygląd fabrycznego z CD )
    - aplikacje działają bez problemu
    - wifi stabilnie
    - szybkość uruchamiania OK, zmierzyłem napięcie sprawdzę czy nie siada akumulator po postoju
    - przyciski z kiery działają jak trzeba
    - pobawię się CAN może uda się włączyć wykrywanie np otwartych drzwi itp. ( bo są takie opcje tylko czy Alfa dogada się z radiem po CAN).
    - kamerka cofania już idzie dlatego radio jeszcze do końca nie upchnięte, a muszę jeszcze sprawdzić czy połączy się po WiFi z przednią 70MAI)
    Ostatnio edytowane przez maroz ; 16-12-2020 o 21:18

Annatar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kidd Zobacz post
    Majfrend odpisał, że stacja jest celowo ustawiona na sleep mode i nie ma możliwości zmiany przez software (rzeczywiście przeszukałem co się dało) - tym samym w zasadzie nie da się jej wyłączyć. To jest na pewno fajne w kwestii szybkiego startu ale co z aku po 2-3 dniach? Na pytanie o pobór prądu odpisał, że jest to znikome obciążenie dla akumulatora. Pewnie byłbym spokojniejszy jakby któryś z użytkowników z tego forum (szczególnie z android 10) potwierdził, że ma identycznie ale nie ma tu chętnych niestety...
    [MENTION=60861]Kidd[/MENTION] Ależ ton. U mnie tak samo: radio cały czas śpi. Samochód stoi czasami kilka dni i nie ma to wpływu na akumulator. Dodatkowo działają przez 36h kamerki dual (na własnej baterii).

---

Ja mam Xonrich też 4GB/64GB
    Minusy:
    - aplikacja bluetooth działa/nie działa ma połączenie z telefonem, ale bez możliwości wejścia i dodania kolejnego urządzenia np OBD (zastanawia się czy da sie dołozyć zewnętrzny moduł bluetooth na usb)
    - domyślny launcher jest standardowy, zainstalowałem inny jak na zdjęciu parę postów wyżej

Plusy:
    - na razie działa ogólnie OK, w środku dołożę wentylator na 12V zawsze wymusi jakiś obieg (ogólnie miejsce w Alfie pod radio jest słabo wentylowane).
    - jakość wykonania (akceptowalna- wolałbym coś bardziej pod wygląd fabrycznego z CD )
    - aplikacje działają bez problemu
    - wifi stabilnie
    - szybkość uruchamiania OK, zmierzyłem napięcie sprawdzę czy nie siada akumulator po postoju
    - przyciski z kiery działają jak trzeba
    - pobawię się CAN może uda się włączyć wykrywanie np otwartych drzwi itp. ( bo są takie opcje tylko czy Alfa dogada się z radiem po CAN).
    - kamerka cofania już idzie dlatego radio jeszcze do końca nie upchnięte, a muszę jeszcze sprawdzić czy połączy się po WiFi z przednią 70MAI)
    [MENTION=322]maroz[/MENTION] Próbowałeś zmienić język na inny? Bo u mnie i znajomego były problemy z BT, ale poskutkowała zmiana języka.

---

Co do Xonrich: nie wiem czy przypadkiem niepotrzebnie wcześniej nie wymieniałem bezpieczników od radia (w środku i przy aku). Bo podobna sytuacja (radio się nie włącza, nie reaguje) przytrafiła mi się drugi raz. A po dwóch dniach radio się od nowa uruchomiło (od "zera", nie "ze snu"). Nie wiem czy się zacięło, czy coś z elektryką.

Mi czasami przycina przy uruchamianiu, gdy odczytuje ostatnio uruchomione aplikacje (cały czas muzyka z pendrive, Yanosik i BT). Ale w sumie nie jest to uciążliwe i akceptowalne.

Mieszka w
    Jarosław
    Auto
    159 1.9 JTDm

Domyślnie

Kojarzysz do jakiego kabla masz podpięte zasilanie separatora? Niebieski ANT z kostki ISO?

Daj znać jak usuniesz, ja się boje, że to nie folia.

Cytat Napisał Annatar Zobacz post
    @Kidd Ależ ton.
    Nie zamierzone, miało być tylko mobilizująco

U mnie tak samo: radio cały czas śpi. Samochód stoi czasami kilka dni i nie ma to wpływu na akumulator.
    To odpowiedź ważna dla mnie ale myślę, że dla przyszłych kupujących też. Przy okazji uwiarygodniłeś mojego myfrenda.

Co do Xonrich: nie wiem czy przypadkiem niepotrzebnie wcześniej nie wymieniałem bezpieczników od radia (w środku i przy aku). Bo podobna sytuacja (radio się nie włącza, nie reaguje) przytrafiła mi się drugi raz. A po dwóch dniach radio się od nowa uruchomiło (od "zera", nie "ze snu"). Nie wiem czy się zacięło, czy coś z elektryką.
    O to już musi być irytujące. Będę obserwował u siebie.

Annatar
    Gość

Domyślnie

[MENTION=60861]Kidd[/MENTION] No i się zmobilizowałem (choć mnie specjalnie nie trzeba przekonywać, hehe) :-)

Co do resetu: ja nadal podejrzewam, że u mnie coś jest z napięciem przy odpalaniu. Ciągle mam charczenie w głośnikach przy uruchamianiu silnika + czasami losowo wyskakujące błędy na desce (ABS, VDC, tempomat) dosłownie na sekundę. Miałem w grudniu regenerować alternator i rozrusznik, ale już się przesunęło na styczeń. Mój mechanik mówi, że "taki urok tego radia", no ale inni nie narzekają na takie charczenie.

Mieszka w
    Jarosław
    Auto
    159 1.9 JTDm

Domyślnie

+ czasami losowo wyskakujące błędy na desce (ABS, VDC, tempomat) dosłownie na sekundę
    Miałem tak przy słabym aku, który z kolei zabiłem słabym alternatorem - jesteś pewny tych dwóch rzeczy u siebie?

Annatar
    Gość

Domyślnie

[MENTION=60861]Kidd[/MENTION] Aku jest praktycznie nowy. I mocniejszy, niż był wcześniej. Tzn. po kupnie wstawiłem nowy, ale słabo odpalało. Stawiam więc na alternator i/lub rozrusznik.

Mieszka w
    Jarosław
    Auto
    159 1.9 JTDm

Domyślnie

[MENTION=84019]Annatar[/MENTION]

U mnie brak jakichkolwiek niepokojących dźwięków z radia przy odpalaniu wiec na pewno nie jest to urok radia - mamy zapewne identyczne modele. Ja bym zaczął od wymiany kabla masowego, później alternator. W kwestii palenia to u mnie jest też różnie ale tylko przy dodatnich temperaturach, na minusie pali elegancko więc pewnie to kwestia zwiększenia dawki na aktualnej mapie. Mam tak od początku czyli od 7 lat... Ty masz program więc pewnie to odpada. Ciężkie odpalanie JTDm w 159 to już temat rzeka...

Annatar
    Gość

Domyślnie

[MENTION=60861]Kidd[/MENTION] Przewód też najwyżej wymienię na nowy :-)

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150 KM 2008r. i Giulietta 1.4 120KM 2015r. Była Alfa Romeo 156 SW 2002

Domyślnie

Odnośnie zasilania anteny poprzez separator to zasilam od niebieskiego z napisem "Ant" wychodzącego z radia (w kostce ISO nie ma zasilania). U mnie radio działa dobrze bez żadnych dodatkowych dźwięków przy włączaniu, szumów itp. Po kolejnej zmianie na język angielski BT połączył się z interfejsem OBD i np Torque, AlfaObd działają,czyli prawie pełen sukces. Na ekranie jest na pewno jakaś folia raczej transportowa, ale skoro się sama nie odkleja to ją zostawię, bo radyjko jeszcze ostatecznie nie zamontowane i zawsze ochroni ekran.
    Ostatnio edytowane przez maroz ; 17-12-2020 o 14:58