[159] Interfejsy diagnostyczne

witam mam 159 1.8 mpi, mam rzekomo zielony kabel ale nietsety stary interfejsOBD Scan Vgate który ma chyba bt v. 1.5 co daje problemy z łączeniem sie z iphone w ktorym znalazlem podobna dobra aplikacje Car Scanner, stąd pytanie jakie OBD dokupić by to chulało dobrze, odczyty kasowanie itd.

Podłączyłem od kolegi pożyczony vscan stn1170 od viakena do tego alfaobd demo. Ładnie się połaczyło no i sobie odczytałem info. Taki odczyt z body komputera i silnika bardzo dziwny. Jak to rozumieć?
ea7e962e6102545f7958c34fc6200864.jpg
7ca80089ceee9a699ee25031d0671810.jpg

Wysłane z mojego VKY-L09 przy użyciu Tapatalka

Witam. Orientuje się ktoś który program diagnostyczny pokazuje temperaturę oleju. Większość aplikacji albo nie ma albo jest napisane, że nie obsługiwane.

Dzień dobry. Mam problem ze sterowaniem nawiewu, mówiąc wprost, sterowanie nie działa. Podczas skanowania klimatyzacji Multiecuscan wykrył błąd B1804 - silnik rozdziału. Gdzie mogę znaleźć ten silnik? Szukałem po kodzie błędu w internecie, ale niestety nic nie znalazłem.

Witam,
Jaki obecnie najlepiej kupić interfejs do Alfa Romeo 159 1.9jtdm 115km 2009r aby odczytać parametry pracy wtrysków paliwowych. Najlepiej aby współpracował z Android i MacOS

Witam,
Jaki obecnie najlepiej kupić interfejs do Alfa Romeo 159 1.9jtdm 115km 2009r aby odczytać parametry pracy wtrysków paliwowych. Najlepiej aby współpracował z Android i MacOS

Właśnie mi przyszedł taki z Ali. Podłączyłem. Czyta korekty wtrysków i inne. Oprogramowanie V2.3 ma. U nas prawie stówkę na Allegro. Ja dałem 47zł, ale już jest droższy.

https://pl.aliexpress.com/item/1005...t_main.17.37da1c241FcL5B&gatewayAdapt=glo2pol

Nie działa link do produktu. A tak po za tym, jakim programem odczytałeś korekty wtrysków?.

Alfa OBD.
Mi działa link. To wpisz w ALI Vgate official store to u nich kupiłem.

Witam.
Dzis chcialem zdiagnozowac alfe 159 1.75 tbi.
Multiecuscan zarejestrowany a kabel elm 327 wi fi
Wyskoczylo mi takie powiadomienie
"This interface is not compatibile with elm 327 1.3! Will not connect with any CAN module."

Witam
Co Polecacie do diagnostyki giulietta qv 2010

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Koledzy czy da się w MES lub ALFAOBD usunąć moduł blu&me (jak tak to gdzie, bo nie mogę nigdzie znaleźć), chce go usunąć bo się zepsuł i mruga łucznik, a za 700zl nie opłaca się go naprawiać, chodzi o Giulietta 2012r, body Magneti 10

Koledzy czy da się w MES lub ALFAOBD usunąć moduł blu&me (jak tak to gdzie, bo nie mogę nigdzie znaleźć), chce go usunąć bo się zepsuł i mruga łucznik, a za 700zl nie opłaca się go naprawiać, chodzi o Giulietta 2012r, body Magneti 10

Odłącz go fizycznie i wtedy zrób PROXY

Odłączyłem i PROXY wywala błąd że nie może się połączyć właśnie z Blue&Me, a w informacjach o CAN ten moduł cały czas istnieje tylko że jest status że nie obecny, przy podpiętym module status jest obecny ale nie może nawiązać połączenia z nim, myslałem że jest jakaś po prostu funkcja w programie dodania lub odjęcia poszczególnych modułów. Żyły we wtyczkach pomiędzy Blu&Me a radiem przedzwonione i jest ok.

Przykład dla 159:

W AlfaOBD trzeba wejść w Body Computer - Aktywne diagnostyki- Zmiana konfiguracji samochodu- Convergence type variant- Disabled
ab53adbc6ef59ff80a1957657b77a4d6.jpg

Dla Giulietty pewnie będzie podobnie

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
A czy w alfaobd można wyprogramowac egr? Albo zostawić go w pozycji zamkniętej? Mam u siebie zaślepiony ale nie wyprogramowany i ostatnio złapał p0490

Żeby wyprogramować EGR musisz podjechać do kogoś kto zajmuje się chip tuningiem

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót