• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Interfejsy diagnostyczne

Mam pytanie: czy da się wykasować sam serwis olejowy za pomocą kabelka VAG KKL OBD2 + FIATESCUSCAN w 159 1,9 JTDM 16V? Pojawia mi się ta kontrolka co jakiś czas a wcześniej w ASO wykasowałem serwis ogólny po 150 tys km ale ile można do nich jeździć... szkoda kasiorki:shot:
dzięki z góry za odpowiedź, pozrawiam

Witam jaki polecacie kupić na allegro interfejs do użytku domowego alfa 159 1,9jdtm sportwagon

a może sofcik znalazł by sie za darmo

...a czy świece żarowe można jakoś diagnozować czy odczytać parametry ? ...przy mrozach po odpaleniu auta mruga mi przez kilka sekund kontrolka świec i nie wiem, czy to oznacza, że czas na wymiane.. czy nie..

podobno polski język do nawigacji ale jeszcze nie miałem okazji przetestować, mam go od jednego z użytkowników forum, podobno działa.

...a czy świece żarowe można jakoś diagnozować czy odczytać parametry ? ...przy mrozach po odpaleniu auta mruga mi przez kilka sekund kontrolka świec i nie wiem, czy to oznacza, że czas na wymiane.. czy nie..

Świeczka/i lub modul.FES to zdiagnozuje przy skanowaniu błędów silnika.

Potwierdzam tylko od VIakena, tyle że trzeba mu zaznaczyć że kabel ma być do FIATECUSCAN.

Ja właśnie u nich kupiłem kpl. interfejsów - z tego co sprawdziłem na szybko FES łączy się z autem bez problemu. Ogólnie całość instalacji na XP przebiegła bezproblemowo.
Mam tylko jedno spostrzeżenie - wtyczki są tak duże, że podczas podłączania ich w aucie już uszkodziłem (w sensie porysowałem) im obudowy - po prostu tam nie ma jak ich wsunąć 'bezszkodowo', ponieważ są tak duże. Też tak macie?

Amortyzatory
Powrót