[159] Interfejsy diagnostyczne

Witam,
Mam pytanie do Was, robiłem osiowanie na ver. 3.3 FES z rok temu na ELM 327 v1.3 , tamtą ver odinstalowałem. Dzisiaj zainstalowałem 3,6 FES`a i nie moge sie połączyc z Proxy na ver. 3,.6 3.5 i 3.3 ale innej. Ktoś mi powie dlaczego? jakies porady?

Ostatnia edycja:
Aha:D a elm327 na bluetootha tez bedzie dobry bo mam możliwość skorzystania z takiego;)
A jeszcze pytanko bo kolega bardzo pomocny jest, to można znaleźć gdzieś pełną wersje programu MESa albo FESa do zrobienia inspekcji?

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m przy użyciu Tapatalka

Gdzies tam w sieci na chomikach itp są ...

Aha:D a elm327 na bluetootha tez bedzie dobry bo mam możliwość skorzystania z takiego;)
A jeszcze pytanko bo kolega bardzo pomocny jest, to można znaleźć gdzieś pełną wersje programu MESa albo FESa do zrobienia inspekcji?

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m przy użyciu Tapatalka
Poszukaj... np. Forum fiata

Orientuje się ktoś, czy FES'em lub MES'em sprawdzę Opla Insignie? Ew. jakiego programu szukać, mam ELM327 BT.

Slonik raczej na pewno nie:) szukaj opel obd lub inny jakiś program:) a co sie na opla przesiadles z 159:) znajde jakiś program na BT to dam znac.

Widziałem sporo sprzetu diagnostycznego na stronce asyk.eu będzie pewnie trochę taniej i można przy okazji kupić wszystko za jednym razem. Kupowałem stąd dla siebie tylko interfejs bo mi był potrzebny i nie mam zastrzeżeń.

Koledzy czy ten kabelek będzie dobry do obsługi 159 mam już od Viakena niebieski lecz wszystkiego nim nie sprawdzę

http://allegro.pl/interfejs-elm327-honda-lancia-alfa-romeo-chrysler-i5130590644.html

Kolego,

Wg mnie nie połaczysz się nim z Body Compem ja mam ten sam i niestety nie hula. Trzeba podobno któryś rezystor wylutować lub inne cuda robić. Polecam Ci ten:
http://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327-v2-euroscan-2013.html
Ja kupiłem go w zestawie z adapterami (AD1 jest potrzebny do połączenia z ABS). Osobiście na nim "ćwiczę" swoją Brerę i wszystko śmiga - choć muszę przyznać że z BODY łączę się na 159 gdyż po wybraniu modelu Brera nie mam wszystkich fumkcji w PROXY.

Witam. Wie ktoś może do czego służy funkcja zerowanie funkcji autoadaptacyjnych? Program mes 1.4

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

Witam, koledzy szukam dobrego interfejsu diagnostycznego do przyszlej brery 2.4jtdm.
Z wczesniejszych postow wyczytalem, ze ten się nada.

http://allegro.pl/polski-interfejs-elm327-v2-euroscan-2013-usb-obd2-i5163856267.html

Wyczytalem takze, ze na niektorych chinskich podrobkach nie beda wyswietlane wszystkie zakladki w programie. Mial ktos podobny przypadek? czy to mit?
Doradzcie mi czy znajde cos lepszego w tej cenie.

Pozdrawiam serdecznie.

Wejdź na stronę Viakena 3 posty wyżej masz link na 100% działający z adapterem do ABSu.ELM327 v2 bedzie obsługiwało wszystko

Dodano po 4 minutes:

Witam. Wie ktoś może do czego służy funkcja zerowanie funkcji autoadaptacyjnych? Program mes 1.4

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
Parametry adaptacyjne dotyczą przepustnicy która steruje biegiem jałowym czyli wolnymi obrotami na podstawie czujników, przepływomierz powietrza, sondy lambda itd.. Jeżeli np odłączyłes przepustnice, lub zmieniałeś któryś z czujników trzeba to zrobic. Wtedy przepustnica poustawia sie sama wg wskazań czujnikow

Ostatnia edycja:
Siemczyk. Panowie doradźcie jaki w końcu trzeba kupić interfejs żeby łączyć się z większością rzeczy w alfie 159 bo już zgłupiałem totalnie.Zależało by mi na czytaniu podstawowych błędów,kasowanie inspekcji,I w razie "W" włączyć awaryjne wypalanie dpf-a.

A zapomniałem dodać mam kabel kkl do viakena ale do vw. Mogę go jakoś wykorzystać do alfy??

Amortyzatory
Powrót