w dodatku mają dość niestabilną komunikację bluetooth.
No, to ja, chyba miałem jakieś wyjątkowe szczęście, kupując swój moduł, jakieś 5 - 6 lat temu, za coś około 40 zł, na Allegro - od tamtej pory korzystam z niego bardzo często, bowiem siedzi w gnieździe OBD 2, na stałe, chociażby z dodatkami Torgue, takimi jak pulpit czy ekonomizer - każde zerwanie komunikacji z modułem, byłoby sygnalizowane przez smartfon, a więc muszę założyć, że do takowego nie dochodziło, albo zwyczajnie Ty miałeś jakiegoś wyjątkowego pecha przy ich kupnie.
Ten dodatkowy moduł to tylko zmieniony układ przewodów we wtyczce
Czego by nie robił, to do odczytania centralki ABS, jest niezbędny - coś tam podobno można w nim dłubać, z jakimś rezystorem, ale uznałem, że lepiej dokupić ten kabel.
Przyznaję, że oprócz swojej 159, w której robiłem za jego pośrednictwem kilka rzeczy, jak zmiana interwałów przeglądów, kasowanie inspekcji olejowej, zmiana prędkości, przy której blokują się drzwi, odczytywanie i kasowanie błędów oraz osiowanie proxy, korzystałem z niego do kasowania błędów w Mitsubishi Outlanderze, Peugeocie 3008 i Toyocie Corolli, a więc faktycznie, nie mam w innych modelach zbyt wielkiego doświadczenia.