• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Interfejsy diagnostyczne

w dodatku mają dość niestabilną komunikację bluetooth.

No, to ja, chyba miałem jakieś wyjątkowe szczęście, kupując swój moduł, jakieś 5 - 6 lat temu, za coś około 40 zł, na Allegro - od tamtej pory korzystam z niego bardzo często, bowiem siedzi w gnieździe OBD 2, na stałe, chociażby z dodatkami Torgue, takimi jak pulpit czy ekonomizer - każde zerwanie komunikacji z modułem, byłoby sygnalizowane przez smartfon, a więc muszę założyć, że do takowego nie dochodziło, albo zwyczajnie Ty miałeś jakiegoś wyjątkowego pecha przy ich kupnie.

Ten dodatkowy moduł to tylko zmieniony układ przewodów we wtyczce

Czego by nie robił, to do odczytania centralki ABS, jest niezbędny - coś tam podobno można w nim dłubać, z jakimś rezystorem, ale uznałem, że lepiej dokupić ten kabel.

Przyznaję, że oprócz swojej 159, w której robiłem za jego pośrednictwem kilka rzeczy, jak zmiana interwałów przeglądów, kasowanie inspekcji olejowej, zmiana prędkości, przy której blokują się drzwi, odczytywanie i kasowanie błędów oraz osiowanie proxy, korzystałem z niego do kasowania błędów w Mitsubishi Outlanderze, Peugeocie 3008 i Toyocie Corolli, a więc faktycznie, nie mam w innych modelach zbyt wielkiego doświadczenia.

Czego by nie robił, to do odczytania centralki ABS, jest niezbędny - coś tam podobno można w nim dłubać, z jakimś rezystorem, ale uznałem, że lepiej dokupić ten kabel.

Dłubanie z rezystorem to wtedy jak ELM327 posiada dodatkowy rezystor pomiędzy którymiś pinami, ale wtedy nie łączy się w ogóle z AR.

Można się obejść bez tego kabelka jak sobie dorobisz przełącznik zamieniający piny - schemat jest na stronie MESa.

Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka

Przeczytałem parę stron i gdzieś przewinęło mi się że w nowszych 159 i silnikiem 2.0 ELM 327 nie będzie działać?. Czy jest, to prawda, a jeżeli nie, to rozumiem, że taki będzie działać https://allegro.pl/oferta/elm-327-1-4-b-bluetooth-bezprzewodowa-obd-obd2-pl-4970970611 albo https://allegro.pl/oferta/elm327-ic...LBsIXZx36yng3yoKRvumtvw-U1s-H7uxjkIR-loxiHh08 z aplikacją alfaOBD
Ja mam 2.0 próbowałem już różnych na bt i niestety żaden nie działał, jeśli ktoś ma sprawdzony i działający w jego aucie to prośba o namiar

Wysłane z mojego SM-G970U1 przy użyciu Tapatalka

Kod:
A jakich próbowałeś?. Pisałem do nich i twierdzą, że to powinno działać https://allegro.pl/oferta/elm-...ewodowa-obd-obd2-pl-4970970611

Kod:
Ja dokładnie tego mam i z Giulietta działa

Ja też mam ten z linka, a do niego mam jeszcze AR 159 2.0 JTDM 170 KM i dziala już kilka lat.
pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

Coś takiego mi się przydarzyło: do których pinów to przyłączyć?
34.jpg

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

Witam.
Czy KKL Vag z przełącznikiem od PM Factory będzie dobry do diagnostyki czujników parkowania.

Mam zwykły KKL Vag bez przełącznika i tylko diagnostyka silnika wchodzi w gre.

[MENTION=23906]leszek.b[/MENTION] tak będzie dobry. Mam dokładnie ten sam.

[MENTION=8749]Lotek900[/MENTION] [MENTION=20752]SZOCIK5[/MENTION] to który kupić? Bo te 30 zł więcej to nie majątek :)

Ja mam tego którego Ty pokazałeś z dwoma przejściówkami. Działa bez problemu, kupiony od tego samego sprzedawcy.

Cześć potrzebuje jakiegoś taniego elma aby zrobić osiowanie proxy, aby mi stan licznika km nie migał. Co polecacie do 60 zł?

Amortyzatory
Powrót