Belfer
Nowy
- Auto
- Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD
Na forum GIuli, jako moderator,pewnie byś takich co piszą w kółko to samo (jak min Ty tu) ukrucał...
Chyba nie czytałeś moich postów, przecież wszędzie pisałem czym się różnią halogeny, wrzucałem fotki porównawcze oba koło siebie, natomiast potwierdzałem ja (i inni) że można założyć. Każdy decyduje sam. Natomiast to Ty pisałeś że ten od AR156 ramkę wypycha i że w ogóle sknerstwo i druciarstwo. A przecież forum właśnie polega na tym żeby szukać niestandardowych rozwiązań z takich czy innych powodów, pogdybać, porozważać różne warianty itp - nie walcz z tym, tu każdy (również Ty) ma jakieś racje i fajnie jest że możemy powymieniać się opiniami i doświadczeniami - na pewno inni z tego skorzystają.
Jeśli ktoś z uporem maniaka próbuje mi wmówić, że białe jest szare to ja będę do końca stał przy tym, co jest prawdą! Więc kto nakręca tą spiralę?
Podałem konkretne przykłady cen na dzień dzisiejszy i argumenty, dlaczego ten dedykowany do 159 jest lepszy. Akurat u mojego brata w 159 będziemy wymieniać halogeny na nowe lub używane (kika kompletów mi się przez lata nazbierało) i wtedy zrobię dokładne zdjęcia, żeby pokazać różnicę w finalnym montażu. Zdumiewa mnie tylko, że Ty z taką wiedzą i praktyką (co widać w wielu innych tematach) nie widzisz, że jednak ten od 156 nie pasuje do 159 i montaż ramki jest nieco utrudniony i łatwiej ją zgubić np podczas parkowania i kontaktu z krawężnikiem albo zimą. Już jednem z forumowiczów załatwiałem ramkę bo zginęła mu podczas kontaktu z zaspą. Gdyby miał ten halogen z przetłoczeniem, ramka została by zapewne na miejscu.
Uważam osobiście, że niektóre posty trzeba usunąć dla dobra tych, którzy chcą przeczytać konkrety a nie osobiste przekonania.
Ostatnia edycja: