Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W jakim calarzu masz te laczki? Bo u mnie zbliża się zmiana ( 17") i właśnie nie wiem czy znów kupić to samo, czy może przetestować jakieś nowe opony
W jakim calarzu masz te laczki? Bo u mnie zbliża się zmiana ( 17") i właśnie nie wiem czy znów kupić to samo, czy może przetestować jakieś nowe opony
ile za sztukę zapłaciłeś? Bo ja potrzebuję 215x50 r17 (takie mam teraz)
Ja wychodzę z założenia, że na gumach się nigdy nie oszczędza (nie tylko w wozie) bo wpływają na bezpieczeństwo moje i innych i dlatego przy zmianie laczków poszukałbym jakiś asymetrycznych opon (mniejszy hałas, lepiej wodę odprowadzają). Sam swego czasu na rainexpertach 2 jeździłem
Moze przy 18 ta opona sie sprawdza,na 20 nie polecam.Pojezdzilem troche na tych Vredstein Ultrac Sessanta XL Y-300km/hCytat Napisał slim Zobacz post
Zastanawiałem się chwilę nad Vredestein Ultrac sessanta. Niestety rozmiar tylko 225/45/17. Wygląd powalający. Design Giugiaro co zresztą pasuje do Belli. Wydawało mi się, że na zdjęciach 159 na profilu 45 trochę dziwnie wyglądała i bałem się o felgi, zawieszenie, chociaż podobno opona bardzo komfortowa.
Ja drugi sezon latam na Ultrac Sessanta 235/45 R18 od Vredesteina. Jeśli chodzi o komfort i sprawowanie się na drodze, to nie mam żadnych zarzutów, przyczepność na mokrym czy suchym świetna. Co najwyżej w porównaniu do wcześniejszych Pirelli są trochę głośniejsze, ale to też jest uzależnione od rodzaju nawierzchni. A wygląd - jak przystało na Giugiaro - bezkonkurencyjny!
Jak już wcześniej wspominałem miałem wcześniej Conti RF na 18" i powiem szczerze, że nawet przy takim umiarkowanym rozmiarze na polskich "drogach" doświadczenie - jak dla mnie - jest co najmniej... ekstremalne. Momentami bywało tak twardo, jakbym latał na samych felgachMoze przy 18 ta opona sie sprawdza,na 20 nie polecam.
[...]
Napewno najlepiej jezdzilo by mi sie na takim rozmiarze ale zeby jeszcze dorzucic do tego RUN FLAT.Na R19.Mialem zalozone 255,35 i auto prowadzilo sie fantastycznie.Do tego z drszczykiem emocjiPrzy Run Flatach,samochod powinien byc wyposazony w czujniki cisnienia w kolach,gdzie w Alfie ich brak
![]()
Zastanawiałem się chwilę nad Vredestein Ultrac sessanta. Niestety rozmiar tylko 225/45/17. Wygląd powalający. Design Giugiaro co zresztą pasuje do Belli. Wydawało mi się, że na zdjęciach 159 na profilu 45 trochę dziwnie wyglądała i bałem się o felgi, zawieszenie, chociaż podobno opona bardzo komfortowa. Ostatecznie stanęło na Nokian zline. Pierwsze wrażenia pozytywne, cena niezbyt wygórowana. Po ostrzejszej jeździe wypowiem się coś więcej.
Od tego roku (tj. 2013) każda opona musi mieć takie "nalepki". Na każdym serwisie oponiarskim można sobie obejrzeć, która opona jest a) "paliwooszczędna" b) przyczepna na mokrej nawierzchni c) głośna. Moim zdaniem świetny pomysł![]()
Kolego, a jak rainsporty na suchym się sprawują?Rainsport były bardzo dobre na mokrym, miałem dwa sezony na poprzednim aucie.
W testach rainsport2 już szału nie robi ale nie miałem okazji sam używać.
Obecnie śmigam na conti i są bardzo fajne.