Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.

Chyba udało mi się rozwiązać problem w następujący sposób. Kupiłem w hurtowni budowlanej uszczelkę frontową na metry. Podobno wytrzymuje każde warunki. Najdroższa to koszt 2.60zł za metr. Dotego jest podwójna i można ją rozdwoić uzyskując zamiast 2 cm grubości 1cm. Oraz tymsamym przy zakupie pięciu metrów mam 10m.Dalej już wiadomo.. Rozbiórka drzwi, wymontowanie wewnętrznej pokrywy, dokładne oczyszczenie jej ze starej uszczelki której faktycznie dołem już nie było. Nastepnie dokładne odtłuszczenie elementu, i przyklejenie w miejsce starej uszczelki, nową. Oczywiście zaczęcie i kończenie przyklejania nowej uszczelki należy robić tak by łączenie się końców uszczelki było u góry. Po wlaniu do drzwi litrów wody, z łączenia pokrywy po skręceniu, już nie ciekło
Pokaż załącznik 238712
Pokaż załącznik 238711
Pokaż załącznik 238702
Odkryłeś patent od początku opisany w tym wątku![]()
Ja nie odkręcałem i też poszła uszczelkaDałem przykład jak ożna naprawić to bardziej solidnie, nie paprając tego sylikonem, jak to niektórzy robiąAcz klwiek ta metoda jest bardziej pracochłonna, bo nie wystarczy tu odchylić pokrywę by ją zasmarować
Tu trzeba wszystko krok po kroku rozebrać wykręcając nawet zamki drzwi.
Ja nie odkręcałem i też poszła uszczelka
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Cieszymy się że ułatwiłeś sobie pracę. Ja faktycznie miałem trudniej z oczyszczaniem ale robiłem to w lato przy piwku, ale żeby uprzedzić twoją odpowiedź na ten post. Zapewniam cię że miałem dużo czasu i piwa by sobie z tym poradzićŻeby było to zrobione dobrze to trzeba dokładnie usunąć całą strą fabryczną uszczelkę a następnie ten klej z tego rowka. A zeby usunąć ten klej to mając panel na wierzchu sporo musiałem się natrudzić. Ten klej jest jak jakiś budapren. Bardzo ciężko go wydrapać i rozpuścić. Nie wyobrażam sobie w jaki sposób można go usunąć nie wyciągając panelu na wierzch. Zaś zamek drzwi wychodzi razem z panelem, bo wtedy łatwo jest wypiąć wtyczkę, aby wyciągnąć z niego wiązkę przewodów. By panel zabrać sobie gdzieś na stół, musisz z niego wypleść kable. Tak ze jeśli nie usunąłeś z niego starannie starego kleju, to nie wykonałeś pracy dokładnie. Ja wolę poświęcić takim rzeczom więcej czasu i cierpliwości, bo w późniejszym czasie taka fuszerka lubi się zemścić.
Cieszymy się że ułatwiłeś sobie pracę. Ja faktycznie miałem trudniej z oczyszczaniem ale robiłem to w lato przy piwku, ale żeby uprzedzić twoją odpowiedź na ten post. Zapewniam cię że miałem dużo czasu i piwa by sobie z tym poradzić
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
1. Nacięcia w uszczelce na samym dole przy kanalikach odplywowych, to mysle ze tak maja byc i sa one celowo przesuniete wzgledem kanalikow.. Ma to byc poprostu w miare czyste i drozne.
2. Uszczelka blachy przykreconej do drzwi pod tapicerki.
Jesli sie zdejmie tapicerke to na dole drzwi mozna zauwazyc jak uszczelka przecieka. U mnie są slady strużek wody wylatującej przez uszczelke, potem po drzwiach .. na próg itp.
Jesli damy nowa szczelna uszczelke , to mozna zatrzymac wode. czesciowo ona będzie "stać" na uszczelce pomiedzy blachami .. az do momentu odparowania..
W zimie dodatkowo dochodzi zamarzanie ( i lekkie rozszerzanie lodu) , co powoduje z czasem tez dodatkową penetracje wody przez szczeliny.
Dobrym , dodatkowym rozwiazaniem problemu byloby znależc droge tej wody sciekającej z szyby. Gdyby ona sciekała po zewnetrzej stronie drzwi to nie bylby tego problemu , nie trzeba by nawet zadnych uszczelek.
Problem tkwi w tym ze ona scieka po tej blasze.. Gdyby ta blacha byla zawinieta do srodka drzwi dołem to woda tez by sciekala do drzwi a nastepnie przez kanaliki.
Myslalem o tym aby cos dokleic do tej blachy od srodka , lub moze do szyby , aby zmienic bieg wody. Moze jakis gdzies kapinos dokleic... cos ala rynienka itp. Czasem moze to byc kawalek drucika po ktory woda bedzie sciekac w inne miejsce.