[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

nie mówie, ze ta standard , ja tyle jezdze i zeby bylo zabawniej nie jeżdże sam tym autem, nie mam potrzeby to potrafi kilka dni stac w garażu , powiem ze czasem tankuje za 100 zł i na miesiac starczy.
Koniec,przechwalek

a co w tym takiego strasznego ? ja mialem juz pare aut w zyciu i wymienialem zawsze co roku, a nigdy w zyciu nie przejechalem jednym autem wiecej jak 12 tys,km

Nic strasznego - dla mnie to jest dziwne i tyle. Jak znam serwisy za granicą - to jeszcze nie widziałem 159-ki, w której ktoś tak często bawił by się w wymianę oleju. To byłby więc mega odosobniony przypadek.

A co ty sądzisz że każdy kupuje auto by robić 20-30tys w roku. To ty sie zastanów co piszesz . Dla ciebie jako zajmującego się autami polizingowymi jest to i może dziwne bo przebiegi nie schodzą poniżej 150 w 4-5 latku .
Ale dla innych normalne. Pół roku temu sprzedawałem ojca Toyote corolle 7 letnia z przebiegiem 76tys/km i miał auto jako firmowe, każdy kto dzwonił to sądził że cofany licznik, przyjechał w końcu jeden i oglądął auto 10 może 15minut i serwisu nie potrzebował...

Masz rację, jak ktoś chce jeździć dieslem i robi małe przebiegi, to kto mu zabroni? Sam jeżdżę Corollą Verso 2.0 D-4D, auto z 2005 roku ana liczniku 82tys.km i kto mi uwierzy przy sprzedaży. Na rok robię ok 11tys.
A teraz chcę się przesiąść do Delty też diesla, ale będę musiał zrobić downgrade silnika z elokogii przy moich przebiegach.

http://allegro.pl/czarna-sliczna-sedan-alu-alfa-159-jtd-mega-wyglad-i4115849051.html
Co myślicie o tej?

Dodano po 3 minutes:

Masz rację, jak ktoś chce jeździć dieslem i robi małe przebiegi, to kto mu zabroni? Sam jeżdżę Corollą Verso 2.0 D-4D, auto z 2005 roku ana liczniku 82tys.km i kto mi uwierzy przy sprzedaży. Na rok robię ok 11tys.
A teraz chcę się przesiąść do Delty też diesla, ale będę musiał zrobić downgrade silnika z elokogii przy moich przebiegach.
A ja jeżdżę też Dieslem już od ponad 5lat (Octavia 1.9tdi) i robię....do 7000 km rocznie!!! I kto mi zabroni mieć diesla?! ;-) Autko sprawuje się cacy.

Ostatnia edycja:
co do czerwonej dębickiej 2.2 wymieniłem czujnik spalania stukowego, błąd się na razie nie pojawił, check się nie świeci, chociaż tylko 5 km od wymiany zrobiłem
a ponoć "jakby wystarczyło czujnik wymienić handlarz by to zrobił" :P

Właśnie mam taką świadomość.
Rozmawiałem telefonicznie z właścicielem.
Niby sprowadził 2 letnią z przebiegiem 42 tyś. i zrobił około 7 tyś. w Polsce.
Sprzedaje bo znalazł Audi roczne we Francji. Nie handluje samochodami.
Przyjechała na lawecie.
Niby miała malowany tylni zderzak bo był zarysowany.
Nie było robót blacharskich. Nic nie było naprawiane. Opony jeszcze niby Francuskie.
2 razy włączyło mu się czyszczenie DPF.

Wszystko zacytowałem co powiedział przez telefon także nie musicie mnie uświadamiać, że mógł mi wszystko wcisnąć.
Czy ten rocznik miał taką kierownicę i taki czarny kokpit?
Czekam na odpowiedź w dziale sprawdzania VIN może tam się coś dowiem.
W sobotę umówiłem się na oględziny wstępne. Czy ktoś z Rzeszowa jest chętny pomóc :)?

Kolor kierownicy i panelu jak najbardziej normalny przy tym roczniku.

Ale te 2 razy wypalania DPF-a przez 7 tyś, to musiałby być jakiś mega rekord.

Cytuję: "2 razy zaświeciła mu się kontrolka DPF bo wtedy jeździłem na bardzo krótkich trasach"

Jak myślicie dowiem się coś więcej z VIN?

Kontrolka nie zaświeca się podczas normalnego wypalania, tylko gdy DPF jest konkretnie zabity

Ja wyrażę opinie na temat parkowania w ciasnych miejscach parkingowych , uważam że kupując 159 powinna ona musowo mieć przód i tył czujniki parkowania. Z przodem jeszcze takiej tragedii nie ma ale tył to jedna wielka masakra , nie wyobrażam sobie żeby w mojej nie było czujników.
Pozdrawiam. :)

Amortyzatory
Powrót