[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Dla mnie dziwne w raporcie są 2 rzeczy - dlaczego w maju auto nie przesżło przeglądu, a 8 dni później już przeszło? I dlaczego zgłoszono przebieg 224 418km w dniu 19.05.2014, a 15.07.2014 już tylko 224 000km?

dziwne ze 19.05.14 auto mialo 224 418 km, a 15.07.2014 juz 224 000 km. Akcje serwisowe-wada przekładni mostu tylnego, anie czasami maglownicy??

Ostatnia edycja:
Co jest dziwnego w tym, ze auto nie przeszlo przegladu najpierw, a potem tydzien pozniej przeszlo? Po to sie robi przeglady- jest luz na drazku, to przegladu sie nie dostaje, zalatwia sie czesci, wymienia i tydzien pozniej dostaje sie przeglad.

Nie moge pobrac raportu bo mam zablokowana siec... to w maju ile mialo, 224k km czy 220?

Jesli mialo 220k km to nie ma w tym nic dziwnego, ze przejechalo 4k km
Jesli mialo 224k km to tez nie ma w tym nic dziwnego, bo jeden diagnosta mogl wpisac dokladna ilosc km, a drugi nawet dwa miesiace pozniej wpisal tylko pierwsze liczby z lenistwa....

HISTORIA POJAZDU
LICZBA WPISÓW: 6
Data Przebieg Lokalizacja / Źródło Szczegóły
2014-07-15 224 000 km System Ogłoszeń Internetowych ZGŁOSZONO PRZEBIEG POJAZDU
2014-05-19 224 418 km System Ogłoszeń Internetowych ZGŁOSZONO PRZEBIEG POJAZDU
2014-05-09 222 000 km Trafikstyrelsen - Urząd Transportu w Danii BADANIE TECHNICZNE POJAZDU- PRZEGLĄD CELNY (WYWOZOWY)
2014-05-09 222 000 km Trafikstyrelsen - Urząd Transportu w Danii BADANIE TECHNICZNE POJAZDU- REZULTAT PRZEGLĄDU POZYTYWNY- STAN POJAZDU ZATWIERDZONY
2014-05-01 222 000 km Trafikstyrelsen - Urząd Transportu w Danii BADANIE TECHNICZNE POJAZDU- REZULTAT PRZEGLĄDU NEGATYWNY- STAN POJAZDU MOŻE ZOSTAĆ POTWIERDZONY PO OFICJALNEJ WIZYCIE W FIRMIE(WARSZTACIE) POLECANYM PRZEZ TRAFIKSTYRELSEN
2012-04-11 149 000 km Trafikstyrelsen - Urząd Transportu w Danii BADANIE TECHNICZNE POJAZDU- REZULTAT PRZEGLĄDU POZYTYWNY- STAN POJAZDU ZATWIERDZONY

AKCJE SERWISOWE
LICZBA WPISÓW: 1

2008-02-28 Wada przekładni mostu tylnego UOKIK Wada przekładni mostu tylnego

PROBLEM
W niektórych samochodach Alfa Romeo, model Alfa Brera, Alfa Spider oraz Alfa 159, o napędzie 4x4, może dojść do wycieku oleju ze skrzyni
przekładniowej mostu tylnego (PTU), co w skrajnym przypadku może spowodować blokowanie się napędu na tylne koła pojazdu
EFEKTY USTERKI
Możliwa utrata kontroli nad pojazdem
NAPRAWA
NIE PODANO
DATA PRODUKCJI 2006-2007

Wydaje mi się, że nie ma się czym martwić... pewnie ktoś z lenistwa wpisał 224 i zera bo mu sie nie chcialo sprawdzac dokladnie.

Zreszta... nawet jesli ktos cofnal... to o ile? :D 1000km? 2000km? :D Zreszta po co mialby to robic... jak juz to na 124 :D

Nie popadajmy w paranoje. Trzeba auto obejrzec.

Zreszta zawsze to powtarzam, przebieg jest kwestia drugorzedna. Najwazniejsze w jakim stanie jest auto.

Dwóch kolegów pytalo w tym wątku o to auto, wiec moze któryś zdecydował sie obejrzeć.
Sent from my Lumia 925 using Tapatalk

Jak sprawuje się ta jasna welurowa tapicerka? Trudno utrzymać ją w dobrym stanie? Jak jest z czyszczeniem?
U siebie mam welur i nie narzekam jak na razie. Bałam się, że będzie gorzej bo mam psa, który często jeździ na tylnym siedzeniu, a zanim kupiłam specjalne nakrycie na tylne siedzenie przykrywałam tylko jakimś kocem. Więc i tak kłaki i piasek się przedostawały. Natomiast wystarczyło tylko odkurzyć i znów wyglądało super. Nie wiem, jak ewentualne plamy by się czyściły, bo nie miałam jescze okazji tego sprawdzić, ale ja nie narzekam. Jedynie to trzeba częściej odkurzyć niż skórę.

skora jest super na brud ale ma tez minusy-goraco na niej w lecie,a w zimie zimno w 4 litery przez kilka sekund po posadzeniu ich na siedzisku:D.Nie wiem czy bym wybral drugi raz skore.Wyglada pieknie ale jest niepraktyczna tak samo jak jasny welur/alfatex

Czarny welur też nie jest super , ciągle czymś obłazi i wszystko na nim widać , żeby było cały czas ładnie trzeba by odkurzać ze 2 razy w tygodniu.

Ostatnio rozmawiałem z Moniką z forum... ona ma jasny welur i mówi, że syfi się jak jasna cholera.
Ja mam skórę toffi i jest git.
Aż tak źle to nie jest. Jak się usyfi to się odda do czyszczenia :) ale za to jak wygląda z ciemną budą...

No tak :) Wszystko pięknie wygląda jak jest czysto :)

Ja zawsze po umyciu i wywoskowaniu auta siadam sobie na murku i się gapię przez ładnych parę minut... potem siadam z drugiej strony, z trzeciej itd :D

Takie gadanie z ta skora, mimo 34 stopni w słońcu jakiegoś szczególnego gorąca na skórze nie czuje, tak samo w zimie. Moze mam mało wrażliwa dupę, ale po prostu narzeka na skore ten, kto jej nie ma ;p

Amortyzatory
Powrót