Obiecałem sobie, że nie będę z tobą dyskutował bo szkoda czasu, ale robienie przez ciebie kurtyzany z logiki i wciskanie komuś wypowiedzi które nie padły już mnie powoli zaczynają denerwować.
Za dwie dychy Brerę z palcem między pośladami kupisz.
Znajdź mi tę Brerę za dwie dychy. Najtańsza na Allegro kosztuje 21 500 zł. Po co zaklinać rzeczywistość? Udowodniłeś nie raz, że jak fakty przeczą bzdurom które wypisujesz to tym gorzej dla faktów, ale tutaj nawet nie za bardzo cokolwiek sprawdzać trzeba.
Nieznacznie droższa? Ok. Weźmy rocznik 2006.
Na Allegro nieuszkodzonych Brer z tego rocznika jest 17 sztuk. Średnia cena to 29 302 zł.
Na Allegro nieuszkodzonych 159 z tego rocznika jest (nomen omen) 159 sztuk. Średniej nie chce mi się liczyć, ale najdroższy egzemplarz wystawiony został za 27 000 zł. Przedostatni kosztuje 24 800 zł.
Więc najdroższa 159 nie dobija nawet do średniej ceny Brer z tego rocznika.
Jeśli chodzi o Brery, w zakresie 20-25 tys jest tylko 4 ogłoszenia. 25-30 tys 6 ogłoszeń. 30-35 tys - 4 ogłoszenia. 35-40 - 3 ogłoszenia. Jak widać największy jest podaż na aut w cenie pomiędzy 25 a 30 tys zł.
159: 10-15 tys - 28 ogłoszeń. 15-20 tys - 98 ogłoszeń. 20-25 tys - 25 ogłoszeń. 25-30 tys - 1 ogłoszenie.
Faktycznie masz rację... 200% różnica to "nieznacznie" więcej. Po co pieprzyć takie głupoty?! Znowu napiszesz, że nie mam racji bo nie miałem Brery?
Jak wskazuje mediana cen z ogłoszeń, na dobrą 159 z rocznika 2006 trzeba wydać miedzy 15 a 20 tys zł. Na dobrą Brerę 25-30 tys zł.
Piszesz, że za dwie dychy nie ma problemu? Na jakiej podstawie? Fakty tego nie potwierdzają. Chyba, że mówimy o egzemplarzach, które do domu wrócą na lawecie bo im turbina padnie zaraz po wyjechaniu za bramy komisu. Ale w takim wypadku, w przypadku 159 mamy egzemplarze za 6 czy 8 tys zł. O tych (wbrew kłamstwom które wypisujesz) nie wspominałem. Najtańsze oferty dla obu marek wybrałem wśród sprzedawców twierdzących, że pojazd jest w 100% sprawny.
Teraz czas na jakąś karkołomną tezę z twojej strony, że Brery przerobione na kurnik za 14 900 zł to picuś glancuś i na bank oferta warta zakupu, a za dobrą 159 trzeba dać 30 000 zł.
Nikt tu nie pisał o żadnym prestiżu. Napisałem w skrócie, że najtańsze 159 są już w zasięgu finansowym grup społecznych mało zamożnych, a Brera na którą wydać trzeba 2x więcej, jeszcze w takim zasięgu się nie znajduje. Tym bardziej, że jest to samochód znacznie mniej praktyczny niż np. SW, który w dieslu 1.9 może się wydawać jeszcze w miarę ekonomiczny - co dodatkowo powoduje, że będzie to przeważnie drugi lub trzeci samochód w rodzinie. Zresztą nie trzeba tu filozofować. Na rynku jest 10x więcej 159 niż Brer, co potwierdza tezę z samego początku, że Brera to samochód znacznie bardziej egzotyczny, a przez to również mniej narażony na wieś tuning.
Na merytoryczną odpowiedź nie liczę, dlatego jak masz znowu walnąć czymś klasy "twoja stara", to lepiej daruj sobie i idź nabijać posty gdzie indziej.