Na fotkach wygląda przyzwoicie. W oczy rzuca się brak przycisków na kierownicy, zaparowana lampa tylna lewa i niefabryczne radioFajny kolor i felgi.
Uwagę należy zwracać na wszystko![]()
Na fotkach wygląda przyzwoicie. W oczy rzuca się brak przycisków na kierownicy, zaparowana lampa tylna lewa i niefabryczne radioFajny kolor i felgi.
Uwagę należy zwracać na wszystko![]()
Brałem pod uwagę, przebieg mnie odstraszył i z 4 oglądanych jedynie tej nie sprawdzałem w raporcie VIN ( tak bym się podzielił ). Mój wybór padł na czerwoną z Krakowa, chyba wciąż jest na OtoMoto ( 12.09.2019)
Przyglądnij się kokpitowi będąc na miejscu. Jest strasznie pomarszczony. Najlepiej, gdybyś miał do porównania nienaprawiany samochód z pewną deską.
Wychowały cię mass media, Nie wysilał się twój mózg
W szkole była też tragedia, Choć ci nie szczędzono rózg!
Byłeś, oglądałeś na żywca?
macinek102, gdzie Ty widzisz te pomarszczenia...?
Jeszcze nie widziałem jej na żywo. Pierwsze chciałbym zebrać jakieś informacje odnośnie tego modelu z automatyczną skrzynią.
A z autkiem z tego ogłoszenia miał ktoś doczynieni ? https://m.olx.pl/oferta/alfa-romeo-1...ition=6&page=1
Cześć, potrzebuję Waszej rady lub opinii. Mam możliwość kupna Alfy 159 sedan z 1.9 jtdm 150KM, manualna skrzynia biegów. Samochód wydaje się być zaufany i w dobrym stanie, ale mam wiedzę o paru mankamentach:
- do zrobienia jest czujnik położenia sprzęgła oraz prawdopodobnie wiązka czujników parkowania, które raz działają, a raz nie - ile to może kosztować?
- samochód ma niewiele ponad 200 tyś przebiegu i nie robiona była jeszcze dwumasa ani sprzęgło. Podobno około 15 tyś km temu, przy robieniu wysprzęglika, mechanik oszacował, że sprzęgło i dwumasa jeszcze nie potrzebują wymiany. Czy można jakoś samemu ocenić potencjalne zużycie dwumasy? Na przykład podczas jazdy, postoju?
- dwumasa podobno na mrozie czasem hałasuje - jakie mogą tego być przyczyny? Co to może zwiastować?
Byłbym wdzięczny za wszelkie odpowiedzi i wskazówki dot. powyższych mankamentów. Rzecz jasna przed zakupem udałbym się na jakąś stację diagnostyczną, ale wiem, że prawdopodobnie nie wszystko da się tam sprawdzić.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtd-150km-16v-z-niemiec-alu17-wzorowa-ID6Ctf2N.html?
Co sądzicie? Trochę uboga wersja i chyba przedlift(?), ale znajomy był oglądać na żywo i podobno bardzo ładnie utrzymana, silnik pracuje ok, zawieszenie też.
Mam dylemat czy brać i potem ubolewać nad brakiem lepszej wersji czy nie wybrzydzać i brać jak zadbana. Poszukuje 159 już od jakiegoś miesiąca i bardzo ciężko znaleźć coś w dobrym stanie i w fajnym wyposażeniu...
Dzięki pomocy na forum z vinu udało się wyciągnąć:
Ostatni wpis w ASO jest na 36166km, a 1.3.2011 było 61442km
więc nie wiem czy aktualny przebieg(146 994 km) jest realny
Witam.Potrzebuje Waszych opinii i porad bo wpadła mi w oko ładna Brera i co o niej sądzicie:
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...5-IDAUus3.html
Mam też blisko do 15 ale czy to na pewno jest ta wersja co pisze sprzedający proszę o opinie:
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...5-IDB3CaD.html
Proszę Was napiszcie coś o tych dwóch autach czy warto jechać czy sobie darować i poszukiwać dalej.A szukam fajnej Alfy 159/Brera/Gulietta już ładnych kilka miesięcy.Może ktoś z forum mam do sprzedania to jestem zainteresowany.Pozdrawiam serdecznie i czekam na jakieś info.