[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Widzę, że czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją mocną stroną, w dodatku jakoś strasznie nerwowo odpowiadasz, jak na kogoś kto sobie nie ma nic do zarzucenia.
Skoro jesteś taki super uczciwy, to czemu nie zawrzesz - znanych ci! - informacji w ogłoszeniu, tylko człowiek musi wydzwaniać i pamiętać o wszystko zapytać?

W ogóle, ja wiem jaka jest w Polsce definicja wypadku, ale bez jaj - pół przodu wymienione/malowane, ale auto igła miód malina, zaznaczone jako bezwypadkowe, chociaż można przynajmniej nie zaznaczać nic tam - a chyba jednak nie tak sobie każdy wyobraża bezwypadkowość.
Bądźmy poważni.

Ostatnia edycja:
Jak ktoś jest zainteresowany to dzwoni, cała reszta to pytacze, oglądacze i szukacze niewiadomo czego. Jestes zainteresowany?

- - - Updated - - -

I nie ucz mnie jak mam ogłaszać używaną alfe ti bo robie to dłużej niż ty masz swoją alfe, pozatym nikt na mnie złego słowa nigdy nie powiedział i nigdy nie miał pretensji

- - - Updated - - -

Co to znaczy pół przodu?? Czy uderzenie np zwierzyny leśnej i połamanie zderzaka to jest wypadek? Człowieku wiem co mam na placu, rozumiesz?

- - - Updated - - -

Jescze jedno, uszkodzenie auta nie naruszyło jakiejkolwiek konstrukcji, auto było naprawione w ASO w niemczech, zostało dopuszczone do ruchu i przeszło TUV, przecież ja tego nie robiłem i dalej bedziesz twierdził ze był to wypadek!? Czy masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Polecam jeszcze zobaczyć co jest w spisie części, kolega KoŁoS udostepnił to wyżej, ja tez przekazuje to do auta. Maska ma drugi lakier i nie ma kitu, wytęż umysł i pomyśl ze mogła być malowana tylko z powodu odprysków i zużycia bo jak, zderzak nowy lakier a maska stary? To nie Polska

Ostatnia edycja:
Prywatny nie wystawia faktury vat-marża, myśleć myśleć chłopcy

- - - Updated - - -

A w ogłoszeniu pisze:)

Kto kupił Belle od Adriana to wie ze są to auta jak na swój wiek bardzo dobre

Prywatny nie wystawia faktury vat-marża, myśleć myśleć chłopcy

Owszem, wystawia. Wystarczy, że auto jest na firmę, która nie zajmuje się sprzedaża samochodów. Jeśli Ty natomiast masz plac i handlujesz autami, to nie jesteś prywatnym sprzedawcą.

Kto kupił Belle od Adriana to wie ze są to auta jak na swój wiek bardzo dobre

Już widać po co zostało założone konto :D W innym wątku też pisałeś, że masz sprawdzonego sprzedawce.

Auto w ogłoszeniu ma polskie tablice?

- - - Updated - - -

Nikt mi nie bedzie mowil jak mam oglaszac i sprzedawac swoje auta, wazne jest to ze klient jest zadowolony a wasza dyskusja mnie juz nie obchodzi. Sprzedawalem w Będzinie, Tarnowskich Górach i nie bylo nigdy z nikim problemu. Pozdrawiam

Owszem, wystawia. Wystarczy, że auto jest na firmę, która nie zajmuje się sprzedaża samochodów. Jeśli Ty natomiast masz plac i handlujesz autami, to nie jesteś prywatnym sprzedawcą.

Już widać po co zostało założone konto :D W innym wątku też pisałeś, że masz sprawdzonego sprzedawce.

fts. I mam . Kupiłem od niego i cieszę się super autem . Szukałem prawie 2 lata i wiem jak ciężko jest znaleźć i dlatego chciałem pomoc . Jako Alfisci musimy trzymać się razem ale jak widac nie każdy Alfista to spoko facet . Tutaj chyba niektórzy maja syndrom Polaka który nie był nie widział a ma mnóstwo do powiedzenia bo kolega mu powiedział coś w stylu klasyka „ Byłeś w Stanach ? Nie ale mam kolegę który był”. Na koniec kolego powiem tyle ze nie ma co się irytować ze ktoś kupił lepsze auto od Ciebie to się nazywa życie . Za niedługo biorę od tego samego sprzedawcy Giuliette. Także pozdrawiam

fts. I mam . Kupiłem od niego i cieszę się super autem . Szukałem prawie 2 lata i wiem jak ciężko jest znaleźć i dlatego chciałem pomoc . Jako Alfisci musimy trzymać się razem ale jak widac nie każdy Alfista to spoko facet . Tutaj chyba niektórzy maja syndrom Polaka który nie był nie widział a ma mnóstwo do powiedzenia bo kolega mu powiedział coś w stylu klasyka „ Byłeś w Stanach ? Nie ale mam kolegę który był”. Na koniec kolego powiem tyle ze nie ma co się irytować ze ktoś kupił lepsze auto od Ciebie to się nazywa życie . Za niedługo biorę od tego samego sprzedawcy Giuliette. Także pozdrawiam

Nie bądź śmieszny ;)

Nie bądź śmieszny ;)

To co mam powiedzieć ze kupiłem trupa bo tak dla Ciebie będzie wygodniej bo Ty tak chcesz? Przykro mi chłopie ze zrujnuje Twój świat ale kupiłem zajebiste auto zero wycieków oryginalny lakier nie bity itd. Mało tego wczoraj poszła dziewiątka TI w sedanie 2,4 automat . Kolega pojechał zobaczył i kupił mało tego zamówienie poszły już na dwie. Także jak widac można kupić fajne auto . Jak koledzy kupili Gruziny to cóż współczuje . Psy szczekają karawana jedzie dalej . Można będzie mnie spotkać na Lubelskim Klubie AR. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Jak ktoś jest zainteresowany to dzwoni, cała reszta to pytacze, oglądacze i szukacze niewiadomo czego. Jestes zainteresowany?

- - - Updated - - -

I nie ucz mnie jak mam ogłaszać używaną alfe ti bo robie to dłużej niż ty masz swoją alfe, pozatym nikt na mnie złego słowa nigdy nie powiedział i nigdy nie miał pretensji

- - - Updated - - -

Co to znaczy pół przodu?? Czy uderzenie np zwierzyny leśnej i połamanie zderzaka to jest wypadek? Człowieku wiem co mam na placu, rozumiesz?

- - - Updated - - -

Jescze jedno, uszkodzenie auta nie naruszyło jakiejkolwiek konstrukcji, auto było naprawione w ASO w niemczech, zostało dopuszczone do ruchu i przeszło TUV, przecież ja tego nie robiłem i dalej bedziesz twierdził ze był to wypadek!? Czy masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Polecam jeszcze zobaczyć co jest w spisie części, kolega KoŁoS udostepnił to wyżej, ja tez przekazuje to do auta. Maska ma drugi lakier i nie ma kitu, wytęż umysł i pomyśl ze mogła być malowana tylko z powodu odprysków i zużycia bo jak, zderzak nowy lakier a maska stary? To nie Polska
1) Po tym co tu widzę, nie byłbym zainteresowany kupieniem od ciebie ołówka, a co dopiero samochodu
2) Nikt nie wątpi że handlujesz nie od dziś, widać dokładnie wszystkie chwyty jakie są przez ten typ sprzedawców stosowane. "Nikt nigdy nie miał pretensji" - wiadomo, każdy to może napisać, w końcu jak to sprawdzić.
3i4) To skoro to wszystko wiesz, to powtórzę pytanie: czemu nie zawrzesz - znanych ci! - informacji w ogłoszeniu, tylko człowiek musi wydzwaniać i pamiętać o wszystko zapytać? Pytanie retoryczne, wiadomo czemu - zawsze jest nadzieja, że ktoś nie zapyta, a jak już przejedzie te 300km z drugiego końca Polski, to się zdecyduje.

Jeszcze to drugie super wiarygodne konto, 3 posty, zarejestrowane w tym miesiącu, żeby wychwalać i polecać sprzedawce - no jak to nie są typowe chwyty, to ja nie wiem :D

Nie, nie wyrabiam jak mam byc szczery, mój zdrowy rozsądek tego nie ogarnia, przykro mi.

- - - Updated - - -

Nie mam 20 lat i nie mam czasu na bzdury, mam duzo wazniejszych spraw na glowie niz dochodzic sie z trzema typami na forum, wszystkich informacji udzielam telefonicznie a nie w ogloszeniu, jak ktos nie dzwoni to nie jest traktowany jako klient. Pozdrawiam

Witajcie,

co TRZEBA sprawdzić przed zakupem 159? Wersja która się interesuje to 159 SW 1.9 JTDm Qtronic.

Czyli typowy handlarzyna.
Jeszcze teksty w stylu "jak ktos nie dzwoni to nie jest traktowany jako klient", jakby ciągle był 2001 rok, w dobie forów internetowych, komunikatorów itd, typ robi łaskę że w ogóle wystawi ogłoszenie. A jak już to z zatajonymi istotnymi informacjami.
No ale jeszcze musi minąć kilka lat, zanim januszeria się nauczy, że czasy się zmieniają i ludzie inaczej robią zakupy, niż 20 lat temu.

Natomiast ma to tę zaletę, że można łatwo już na wstępie odsiać takie pożal się borze oferty, bo wszystkie wyglądają niemal identycznie.

kogo nazywasz handlarzyną?

Ostatnia edycja:
Panowie dyskutujemy kulturalnie i merytorycznie, bez osobistych wycieczek i chamstwa.
Polecam wypić kawę, poczytać wiadomości sportowe i generalnie wrzucić na luz.

Szczerze to przyznam, że czytałem z przejęciem kilka ostatnich stron tematu :)
A tak na serio to ja również przyznam, że wolałbym poważne traktowanie "potencjalnego klienta" i chciałbym móc zadecydować czy zadzwonić znając uszkodzenia i zakres napraw czy jest to dla mnie nieakceptowalne.
Zwłaszcza, że nie ma tutaj nic do ukrycia i wszystko jest mówione dzwoniącym - po co tracić czas na zbędne telefony osób, które się rozmyślą i przekazywać te same informacje x razy?

Zawsze na oględziny używanego auta obowiązkowo miernik lakieru jeśli ma się o tym pojęcie i dokładne oględziny od spodu, pod maską, wnękę bagażnika itp. (jak się nie ma pojęcia to specjalista)
Nie można zakładać dobrej woli sprzedającego - to są nasze pieniądze i nasze zadowolenie. Nikt nie zadba o to lepiej niż my sami!

Kolego [MENTION=61216]KoŁoS[/MENTION] , czy możesz sprawdzić ten VIN:

ZAR93900007230559

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót