mat09
Nowy
Ponieważ jakieś sitko w środku się łamie z tego co pamietam.czy ktoś z was sie zastanawiał czemu trzeba wymienić tez zbiorniczek mnie sie wydaje ze poprostu sie zapycha i tyle moze trza by go przepłukać???
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ponieważ jakieś sitko w środku się łamie z tego co pamietam.czy ktoś z was sie zastanawiał czemu trzeba wymienić tez zbiorniczek mnie sie wydaje ze poprostu sie zapycha i tyle moze trza by go przepłukać???
Zapoznałem się z opisanymi tu różnymi objawami złej pracy wspomagania i pomyślałem,że też będę musiał wymienić zbiorniczek bo mimo,że nic nie wyje to kierownica drży przy parkingowych manewrach.
Zdziwiłem się jednak ,że w aucie z maja 2007r. na naklejce od spodu maski zalecany płyn to GI/R (czyli zielony),sam zbiorniczek jest z marca 2006 ( ok) a kolor płynu jest taki brudno pomarańczowy/marchewkowy.
Rozwaliło to mój misterny plan ,że wymienię sobie zbiorniczek i doleję GI/E (CZERWONY),bo takowego się spodziewałem i nie rozumiem gdzie logika (jeśli sugerować się naklejką) aby do wadliwego zbiorniczka wlewać płyn o poprawionych (?) parametrach?Czyżby nie było wyjścia i trzeba zrobić płukanko?Wtedy miałbym wolną rękę w wyborze płynu.Proszę o sugestie.I jeszcze prośba do użytkowników zielonego płynu od dłuższego czasu - jakiego jest koloru?Pozdrawiam.
Powiem wam tak ja mam ten płyn takiego koloru ja no niewiem cocacola lub coś podobne no to chyba wynika ze GI/E czyli czerwony,
la czy ktoś z was sie zastanawiał czemu trzeba wymienić tez zbiorniczek mnie sie wydaje ze poprostu sie zapycha i tyle moze trza by go przepłukać???
pozdrawiam
Slyszalem ze w 2.4 nie wystepuje koniecznosc zmiany zbiorniczka tzn sa inne niz w 1.9 - czy to mozliwe ?
HejRyki a ty masz jakis problem ze wspomaganiem u siebie? Pytam bo nie slyszalem zeby ktos z wlascicieli 2.4 mial problem ze zbiorniczkiem i byla koniecznosc wymiany...
Slyszalem ze w 2.4 nie wystepuje koniecznosc zmiany zbiorniczka tzn sa inne niz w 1.9 - czy to mozliwe ?
Z ciekawosci sprawdzilem jaki kolor mam u siebie i jest czerwony. Przymiarzam sie profilaktycznie do jego wymiany (samego plynu) i chyba wymienie tez na czerwony, mimo ze w serwisie mowia by lac zielony.
A co do zbiorniczka to wg mnie sprawa nie dotyczy tej wersji silnikowej ale glowy nie dam ...
Czy jest ktoś jeszcze kto ma silnik 2.4 i drżenie w kierownicy, ktoś wymieniał jeszcze ten zbiornik?
szewi a czy u ciebie kierownica wogóle nie drży?
Michal121 z którego roku masz auto? Jaki przebieg? Czy od początku tak było?
Aha ja juz po wymianie calego plynu na GI/E oraz zbiorniczka w ASO (jednak profilaktycznie wymienilem zeby miec spokoj na przyszlosc), w serwisie powiedzieli mi ze w 2.4 tez mieli takie przypadki - stad prostuje to co napisalem powyzej.
Ja też mam to lekkie drgania na kierownicy (rocznik 2008 płyn czerwony-klarowny) przy manewrowaniu parkingowym. Przeczytałem wasze posty i wogole już mnie to zamieszało. Czy jakaś ingerencja dała komuś pozytywne rezultaty w usunięciu tego drgania. Albo czy skutkuje to później całkowitą awaria wspomagania?
Mam podobne objawy... Czy należy wymienić zbiorniczek? Samochód miesiąc temu był na przeglądzie - wymiana oleju, filtrów oraz rozrządu - w Dukiewiczu, więc teoretycznie - płyn powinien zostać wymieniony, ale kto wie.