[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Jednak temat jest w dziale 159/Brera/Spider. Nasze "fury" są warte średnio 50-70 tys. Twoje wywody, choć nie głupie, są więc trochę nie w temacie.
Ps. zaproponowana przez Ciebie "podglądarka" felg, chce mi wcisnąć 16", gdzie większość 17" nie wejdzie na zacisk ;)

kolego maras a co Cie interesuje kto do jakiego auta i za ile kupuje sobie felgi??skad wiesz jakim jest kierowca i czy pozycza auto dziewczynie/zonie??Skad wiesz czy ma garaz??Jezeli nawet ktos mu odkreci kola to nie Tobie to zrobi.Kolega zadal pytanie a Ty ulozyles epopeje calkowicie nie na temat.Nieznosze podlych,beznadziejnych komentarzy.

Ostatnia edycja:
Ja na lato kupiłem do swojej zabawki nowe telefony. Na zimę zostAły oryginalne 18" i na nie dunlopy winter sport 3d
DSC_0068.jpgDSC_0068.jpgDSC_0068.jpgDSC_0068.jpgm

Komentarz nie jest podly tylko prawdziwy. Do drogiego samochodu warto wrzucic drogie i duze kolo, zeby to jakos wygladalo. Za pieniadze nie kupimy sobie jednak pomyslunku, zeby kola przetrwaly chociaz jeden sezon:) Fakt, nie moja sprawa co pozniej z nimi sie stanie:)
Ostanie zdanie - ja do 145 nie wsadze kol za 15 tys od porsche, ani z caymanem nie zamienie sie na sowje 14":) trzeba wiedziec gdzie sa granice dobrego smaku hehe
PS chcialbym miec taki problem pt: jakie felgi zamontowac do samochodu :)

Komentarz nie jest podly tylko prawdziwy. Do drogiego samochodu warto wrzucic drogie i duze kolo, zeby to jakos wygladalo. Za pieniadze nie kupimy sobie jednak pomyslunku, zeby kola przetrwaly chociaz jeden sezon:) Fakt, nie moja sprawa co pozniej z nimi sie stanie:)
Ostanie zdanie - ja do 145 nie wsadze kol za 15 tys od porsche, ani z caymanem nie zamienie sie na sowje 14":) trzeba wiedziec gdzie sa granice dobrego smaku hehe
PS chcialbym miec taki problem pt: jakie felgi zamontowac do samochodu :)

kolego a drogie auto za 10-15 lat tez moze stac na tych duzych drogich kolach ktore kupiles kiedys czy jezeli ma juz te 15 lat to powinienes zmienic je na obdarte 14-15" bo juz nie wypada

Te telefony to 18-stki? Gdzie kupiłeś i za ile?
nówki z FAP, od gościa z allegro -tanifiat. W sumie dał mi cenę coś koło 3800 za całość, albo 3600, nie pamiętam, a fv już oddałem do księgowej. Tak, 18".

Mor, piękne felgi, moje ulubione dla Alfy, też będę na takie polował na lato.
A użytkownika moraś prosiłbym o nie pisanie komentarzy nie na temat.

kolego maras a co Cie interesuje kto do jakiego auta i za ile kupuje sobie felgi??skad wiesz jakim jest kierowca i czy pozycza auto dziewczynie/zonie??Skad wiesz czy ma garaz??Jezeli nawet ktos mu odkreci kola to nie Tobie to zrobi.Kolega zadal pytanie a Ty ulozyles epopeje calkowicie nie na temat.Nieznosze podlych,beznadziejnych komentarzy.

Myślę, że kolega maras pracuje w jakiejś firmie która zakłada gps i tyle, bo tak wypowiedź nie wielką niesie treść - każdy zna wady i zalety felg. Po za tym wątpię, żeby GPS zareagowało na przesunięcie auta 5 cm do góry :)

---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:45 ----------

Jest fajna rada na zlodzieje - gps do samochodu. Jak ktos wam zacznie podnosic samochod, brygada z ochrona juz jest w drodze. Zlodziej nic nie wiem:) zanim sie zorientuje - juz lezy na ziemi i jest kopany z kazdej strony hehe

GPS do samochodu? Zareaguje na podniesienie samochodu o 5cm, albo w sumie wystarczy o 2 żeby koło ściągnąć.
Po za tym w jakiej firmie pracujesz? :), że tak lansujesz to rozwiązanie :)
Powiem tak kupiłem 18 AEZ i nie ma aż takiego zainteresowania na szczęście teraz jest trochę mały zbyt na kradzione fele.

zwyczajnie lubie nowinki i nietypowe rozwiazania ;) kiedys myslalem zeby zamiast ubezpieczac AC wsadzic gps z max wyposazeniem, ale od uderzenia w drzewo z mojej winy gps nie uchroni :)
poczytajcie sobie o tym, podzwoncie do firm ktore sie tym zajmuja to wszystko Wam powiedza jak co dziala.

No to musisz mieć cholernie twarde zawieszenie, że po podniesieniu o 2cm możesz koło ściągnąć.

To był skrót myślowy:), raczej myślałem o tym ile GPS się podniesie przy podnoszeniu auta od ziemi, więc jak by był gdzieś z przodu, przy ściąganiu tylnego koła, pewnie względem ziemi się wcale nie przesunie do góry, a jak będzie na środku to raczej nie ok. 10 cm ( a może z 2 ) tyle ile pewnie mniej wiecej trzeba lewarkiem namachać od momentu styku lewarka z autem do podniesienia.

No to musisz mieć cholernie twarde zawieszenie, że po podniesieniu o 2cm możesz koło ściągnąć.
a ja znam takich.
Zerknijcie np. na Alfę GTA kol. Matejko z alfaclubu. Jemu chyba nawet 1,5cm wystarczy podnieść by koło odkręcić... A przy tym felgi, które ma założone są najlepszą propozycją do 159.
Pozdrawiam.
- Rafał

Czy 16" to najmniejsza średnica felg jaką można założyć do 159? Mam na myśli 1.9 16V ze zwykłymi zaciskami. Czy może 15" również da się zamontować?
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót