[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

rybakmj, tu na jednej feldze jest lżej o... 5 kg Różnica 14 kg vs 9 kg

Faktycznie świetna sprawa.Taka 19 OZ wazy pewnie tyle co ori 16.Wpływ na osiagi i spalanie mocno znaczacy musi być.

Fakt te felgi fajnie się komponują, ale tylko dlatego, że mają jasną błyszczącą obwódkę

Obwódka jednak robi duzą róznicę.Może czarny to jednak kiepski pomysł.

Ori 19 są strasznie cięzkie to fakt.Jeżeli na jednym alu zaoszczędzasz powiedzmy 2kg to jest to bardzo duzo.Spore obniżenie masz.Eibach oferuje dystanse bodajże 16mm, nie obciera ci z tyłu o nadkole przy duzym obciążeniu na tylnej kanapie ?

Mam 25 lub 30mm z przodu, juz nie pamietam dokladnie.. i te 16mm przelotowe z tylu, nic nie obciera :) Chociaz tez pewnie dlatego ze nic ciezkiego nie woze.. jezdze przewaznie sam, do pracy, albo z jakimis dziewczynami ewentualnie :) (szczupłymi rzecz jasna :) )
Choc faktycznie, siedzi bardzo nisko, ostatnio na przegladzie nie moglem wjechac na podnosnik, wiec zawieszenie zostalo sprawdzone na oko ;) poza tym, zadnych kraweznikow, zadnych kolein, zadnych dziur.. bo inaczej Alfa zawisnie :)

Wrzucam jako ostrzezenie przed tym sprzedającym - DS_AGROCAR podczas kilku rozmów telefonicznych sprzedający zapewniał że felgi są ładne i proste, sprawdzone, gotowe do założenia opon i na auto, pojechałem osobiście do gościa, co się okazało na miejscu, nie było felg miejscu, tylko gdzieś tam u kogoś, pojechał gość, przywiózł je na miejsce... felgi odmalowanie na odpier***l,, farba schodziła paznokciem, zlewy itp. ... wszystkie do malowania, ale pomalować to zaden problem. Niestety, po wrzuceniu na wyważarkę okazało się że trzy z czterech felg są krzywe, a z jednej zrobiła się "ósemka" nie do naprawienia...
attachment.php
przez tel. jedna wielka ściema. Nie polecam!

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    89.5 KB · Wyświetleń: 690
No tak, bo po felgi do alfy to sie dzwoni do misia,a ma ich troche:)

No tak, bo po felgi do alfy to sie dzwoni do misia,a ma ich troche:)

Sprawdzałem jakiś czas temu co miałeś wystawione na alledrogo i niestety po 3/4tys. za kółka nie jestem w stanie dać ... teraz widzę że masz ori za dobrą kase, pomyślę i się odezwę jakby mi nic innego nie wpadło w oko, te mają fajny wzór na żywo i gdyby nie to że są zwichrowane to bym je wrzucił do siebie, a tak ... du** ;-/

Powoli dojrzewam do zmiany kół na większe(sorry misiu ale katalizator mnie pociągnął :)). Czy znacie może wagę oryginalnych kół alfy 18" i 19"? Konkretnie chodzi mi o coś takiego http://www.caraccessoriesplus.co.uk/product/alfa-romeo-159-18-alloy-wheels.html( to chyba podkowy?) i ti. Obecnie posiadam takie jak na zdjęciu 17". Wiecie ile mogą ważyć?

Chcialbym wiedziec czy będzie jakaś różnica w wadze jak zmienię na większe.

Ewentualnie coś fajnego lekkiego nie z alfy. Może Oz?

Załączniki

• DSCF5932.jpg
    DSCF5932.jpg
    142.4 KB · Wyświetleń: 155
Spoko,podkowy mam u lakiernika ,beda w czarnym połysku,chyba ze szybko znajdzie sie klijent to bedzie zmaina koloru:)
A piszac troche ich mam mialem na mysli tyle:)
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=15645803

jutro jade po kolejne 17 ori ,i czekam na dostawe 17" telefonow ale do 156:)

Co sadzicie o takiej feldze w "9"

attachment.php

Załączniki

• TEST WOSKU VALETPRO 069.jpg
    TEST WOSKU VALETPRO 069.jpg
    120.2 KB · Wyświetleń: 527
trochę ładniejsza niz zwykłe...nie jest źle, fajna klasyczna felga szprychowa.
To nie jest OZ Superturismo GT? lub replika...

Ostatnia edycja:
To nie felga od mondeo?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Tak wyglądają moje odnowione osiemnastki na aucie:)
attachment.php
attachment.php

Już wiem co znaczy gdy ktoś pisze że "na żywo wygądają o wiele lepiej" bo ciężko ten efekt przenieść na zdjęcie, mając na dodatek kiepski sprzęt i małe umiejętności w robieniu zdjęć:)

Załączniki

• DSCN8681.jpg
    DSCN8681.jpg
    182.9 KB · Wyświetleń: 718
  • DSCN8684.jpg
    DSCN8684.jpg
    140.4 KB · Wyświetleń: 723
Misiu pisałeś że masz podkowy u lakiernika. Rozumiem że to są 18"? Jak juz wróca do Ciebie to czy mógłbys je zważyć? Może miałbyś też możliwość zważenia jednego koła z oponą?

Ok,jak odbiore to zwaze,moze byc z opona,ale opona bedzie obok felgi czyli bedzie blad pomiaru ba bedzie to kolo bez powietrza:)

Dudus fajowo wyglada.
Misiek sprzedal turbiny,i niewiem czy płakac czy sie cieszyc:)

Dopasowanie felg do alfy 159

Witam. Proszę o Wasze zdanie na temat tych felg: http://www.felgi.pl/felga/brock/b24-sg. felgi te posiadaja specyfikacje 7,5 x 16 5x110 et 38. nie znam się zbytnio na tych wszystkich rozmaiarach, et itp,. felgi mi sie bardzo podobaja ale nie wiem czy nadadzą sie do mojego auta...posiadam opony continental 215 55 r16.

Przecież na felgi.pl masz konfigurator. Ustaw model auta i popatrz, co jest dostępne.

Misiu dzięki wielkie.

Sorry za głupie pytanie ale ile może ważyc powietrze w oponie 18"?

Amortyzatory
Powrót