• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Powodzenia życzę temu sprzedającemu. Topowa, szeroka opona? 225/40?

Wysłane z mojego Huawei P8 przy użyciu Tapatalka

Suma sumarum nie podchodzą plug and play więc szukam z Brery, tak ? :)

Suma sumarum nie podchodzą plug and play więc szukam z Brery, tak ? :)
Też chciałem kupić wstępnie felgi od julki ale ostatecznie zrezygnowałem z rozwiercania i kupiłem zalecane do 159.
Masz wieksze pole manewru ze względu na mniejsze przednie zaciski.

[MENTION=42338]duke75[/MENTION]
Jeszcze jedno : BridgeStone Potenza RE050A 225/40 R18 92W to opony których nie powinieneś zakładać do 159. Nawet myśleć nie powinieneś o nich. 92W to 6 klas indeksu nośności niżej niż zalecane 98W.
Jeśli będziesz kupować opony i masz niezły budżet to bierz Hankook'i K120 (~2300 z przesyłką) lub polecane zawsze i wszędzie Dunlopy SportMaxx RT. Jak donoszą forumowicze - Dunlop'ki zużywają się ekstra szybko, ale dobre opony tak mają - są miękkie.

Też chciałem kupić wstępnie felgi od julki ale ostatecznie zrezygnowałem z rozwiercania i kupiłem zalecane do 159.
Masz wieksze pole manewru ze względu na mniejsze przednie zaciski.

W 159 Ti są mniejsze zaciski niż w Julce?

Aaaa informatyk. I wszystko jasne , naczytal się bzdur w Internecie i przekazuje dalej :-D

[MENTION=42338]duke75[/MENTION]
Jeszcze jedno : BridgeStone Potenza RE050A 225/40 R18 92W to opony których nie powinieneś zakładać do 159. Nawet myśleć nie powinieneś o nich. 92W to 6 klas indeksu nośności niżej niż zalecane 98W.
Jeśli będziesz kupować opony i masz niezły budżet to bierz Hankook'i K120 (~2300 z przesyłką) lub polecane zawsze i wszędzie Dunlopy SportMaxx RT. Jak donoszą forumowicze - Dunlop'ki zużywają się ekstra szybko, ale dobre opony tak mają - są miękkie.

Chciałem same felgi Bo chcę je na zimówki ale dzięki za radę!

[MENTION=37475]IamICEman[/MENTION]
Thx, dziele się wiedzą, na której zdobycie poświęciłem sporo czasu i przeczytałem pół tego forum ;p A że to świeża wiedza to mogę teraz szastać ;]
A tak bardziej poważnie to po prostu ostatnio miałem podobne dylematy z felgami i oponami.

Tyś też ze świata komputerów? ;]

Powodzenia życzę temu sprzedającemu. Topowa, szeroka opona? 225/40?

I do Mito pasują :D . Jak ja lubie takich sprzedawców co nawet nie wysilą się by sprawdzić rozstaw śrub . Potem ogłoszenia typu "felgi do 156/166/159" :D

Panowie,ma ktoś moze foto 159 na alu z powazniejszym rantem ?
Miało by to w ogóle racje bytu ?

Mam na mysli coś takiego,tylko rant oczywiscie nie biały,a polerowany

Ostatnia edycja:
Od czasu posiadania mercedesa,podobaja mi sie ranty i ta droga zastanawiam sie nad takimi alu.
Wiem ,ze parapety bardziej do starszych aut pasuja,ale warto zadac pytanie :-)

Podkowy bardzo fajne alu,co od nich chcesz ;-)

Duża felga z takim rantem moim zdaniem będzie dobrze wyglądać. Niekoniecznie musi być polerowany

- - - Updated - - -

Tak wygląda 9,5 cala w 159. Zdjęcia nie oddają tego efektu, na filmiku jest trochę lepiej

Duża felga z takim rantem moim zdaniem będzie dobrze wyglądać. Niekoniecznie musi być polerowany

- - - Updated - - -

Tak wygląda 9,5 cala w 159. Zdjęcia nie oddają tego efektu, na filmiku jest trochę lepiej

Wiadomo,min 18 i z niskim et.
Szukam po sieci zdjec 159 na rancie,ale nie moge upolowac.

9.5 cala na tyl bardzo chetnie bym przytulil,tylko,czy nie bedzie obcieralo przy oponie 245 i eibachu ?

Z tyłu mam właśnie 245/35 i Eibach. W piątek posadziłem dwóch kolegów na tył, każdy po ok 90 kg. Z przodu jeszcze jeden plus kierowca jakieś 70 kg ;) Nic nie trze, nawet przejeżdżając przez próg zwalniający. Co prawda prędkość 3 km/h, ale nic nie obcierało

Na tyl widzial bym albo 245/ 40,albo 255/ 35 inaczej jest nieco za mala srednica kola wedlug mnie,ale Twoje doswiadczenie jest cenne.
Rozumiem,ze masz sam pierscien centrujacy bez dystansu ?

[/video]Tak wygląda 9,5 cala w 159. Zdjęcia nie oddają tego efektu, na filmiku jest trochę lepiej
Proxim będę szczery - tył OK . Ale przód przy tej oponie i takiej wysokości auta -Nędza . Naciąg jest już widoczny a duża luka nad kołem . Musiałbyś albo coś wyższego zapodać ( opony ) albo szersze żeby naciąg zniwelować bo to akurat to dobrze nie wygląda . Na tyle masz bardziej wysunięte koło to jest OK . Chyba ,że na przodzie dołożysz dystans jakiś .

Amortyzatory
Powrót