• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Pytałem już kiedyś ale chcę się upewnić Bo jestem przed ew. zakupem. Wejdą mi blackline'y z GT 225/40 18 do Spidera 3.0 rok 1995?

Dzięki za konkretną odpowiedź :)

Jakby ktoś miał na zbyciu to szukam "półksiężyców" 18 z Brery. Mogą być do renowacji bo idą na zimówki.

Raczej nie wejdą. Będą obierać.
Mi obcieralo przy maksymalnym skręcie już przy oponie 225/45/17 a 225/40/18 jest jeszcze wyższe.
241.jpg

No to jednak jest problem :( Tak się zastanawiam po co mi wogóle 18 do Spidera jak na 17 dobrze wygląda. Kwestia wzoru... Może wróce do oryginalnego pomysłu i poszukam Zender Siena ale w 17

No te zendery bardzo ładnie wyglądają. Ale ja jeszcze w 17" nie spotkałem :-\

Przecież widziałeś co napisał , opony kosztują 1800zł :-D

Pytałem Was kilka postów wcześniej o tę felgi to pisaliście, że coś trzeba rozwiercać do 159 :-)

Może wróce do oryginalnego pomysłu i poszukam Zender Siena ale w 17
No te zendery bardzo ładnie wyglądają. Ale ja jeszcze w 17" nie spotkałem :-\

http://olx.pl/oferta/felga-zender-siena-7-5jx17-alfa-CID5-IDfaRiH.html

Mi obcieralo przy maksymalnym skręcie już przy oponie 225/45/17 a 225/40/18 jest jeszcze wyższe.

O 1mm.

Spider ma mniej miejsca na koło niż Gtv?

No właśnie! Jest to problem? Czy prosta sprawa? Podejrzewam, że nawet jak wyjdzie krzywo można założyć pływające...

Ostatnia edycja:
A czy felgi ze 159 można wsadzić do Gulietty? Nie przeszkadzają większe otwory na M14. Bo inne paramenty pasują.

Gadałem z gościem. Bardzo pewny siebie, ciężkie będą negocjacje przynajmniej przez pierwsze 3 miesiące :)

Amortyzatory
Powrót