[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Dobre parametry
wink.png

Tfu pomyłka 5x112 oczywiście bo znaleźć coś ciekawego w 110 to chyba łatwiej w lotto wygrać ;) Dystanse musiały być bo na Brembo prawie nic nie wchodzi. zacisk jest jakieś 2mm od ramion, a większy dystans już nie wejdzie.

Jak poszedłem dorobić oryginalny lakier, to rozlozyli ręce, na tych felgach w srebrnym kolorze położona był a jakas powłoka galwaniczna typu chrom, raczej nie do odtworzenia w warunkach nie przemyslowych

W zeszłym roku robiłem 17" w alfie żony.
Chrom proszkowy, robiłem w
http://felgi-profil.pl/regeneracja_felg/. Ogólnie wszystko ok, ale to nie to samo co oryginał i byłem rozczarowany efektem.
Wulkanizator chwalił, że tak dobrze zrobione i takie tam, ale na przyszłość wolałbym dłużej poszukać czegoś dobrego w oryginale a nie malować.
3.jpg

W zeszłym roku robiłem 17" w alfie żony.
Chrom proszkowy, robiłem w
http://felgi-profil.pl/regeneracja_felg/. Ogólnie wszystko ok, ale to nie to samo co oryginał i byłem rozczarowany efektem.
Wulkanizator chwalił, że tak dobrze zrobione i takie tam, ale na przyszłość wolałbym dłużej poszukać czegoś dobrego w oryginale a nie malować.
Pokaż załącznik 212860
Widzę, że jesteś zwolennikiem kołowych alfowskich felg. Te Tristary są pięknym wzorem i szkoda że nie ma takich na 18-19" z roztawem 5x110 ;)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

A poza tym 18" półksiężyce to nie taki sam wzór jak 19" prodrive ;)

przynajmniej dosc podobny. dla mnie 19 z prodrive to top wybór, ale ze wzgledu na dostepnosc/cene i wiekszy komfort poszedlem w podkowy 18 - w 18 ten wzor imho jest ciekawszy i jeszcze bardziej "alfowy" niz polksiezyce.

- - - Updated - - -

19 prodrive w kraju ciężko znaleźć. Z Anglii nowe są za około 6k

juz chyba nawet taniej, bo funt leci w dół

quotation na nowe z veloces w uk z wysylka dostalem jakiś czas temu na chyba cos ok 1150 funtow. jakby zakombinowal tansza wysylke (zalatwic swojego kuriera) to jeszcze moznaby zejsc z ceny, bo były chyba za 999 bez wysylki.

No pisałem kilka stron wstecz. Felgi 999 funtów czyli 4700zł plus 200zł wysyłka DPD do PL i za niecałe 5K mamy Prodrive'y.

No pisałem kilka stron wstecz. Felgi 999 funtów czyli 4700zł plus 200zł wysyłka DPD do PL i za niecałe 5K mamy Prodrive'y.
Nie chce mi się wierzyć że przesyłka jest do ogarnięcia za 200zł z UK :)

Jeśli masz internet, a wnioskuje, ze masz bo piszesz na forum to możesz sobie bez problemu sprawdzić koszty wysyłki z Uk do Polski ;) Od kiedy na wyspach siedzi kilka milionów polaków przesyłki są tanie jak barszcz. Cześć latających na wysypy wysyła nawet bagaże kurierem bo taniej wysłać bagaże i lecieć ryanairem tylko z podręcznym niż dopłacać za bagaż rejestrowany :D

Jeśli masz internet, a wnioskuje, ze masz bo piszesz na forum to możesz sobie bez problemu sprawdzić koszty wysyłki z Uk do Polski ;) Od kiedy na wyspach siedzi kilka milionów polaków przesyłki są tanie jak barszcz. Cześć latających na wysypy wysyła nawet bagaże kurierem bo taniej wysłać bagaże i lecieć ryanairem tylko z podręcznym niż dopłacać za bagaż rejestrowany :D
Wiem, tylko to jest też kwestia tego czy sprzedający zgodzi się na takie wysłanie felg. Z tego co patrzyłem na INTERNECIE :) to wszędzie dają 200-300 funtów za wysyłkę, ale nie zagłębiałem się w to tak, jak zapewne Ty :)

Wystarczy, ze masz kogoś znajomego na wyspach kto nada Ci paczkę do PL, a dokładniej to dwie (pakujesz dwie paczki po dwie fele żeby nie przekroczyć 30kg) i koszt wysyłki wyniesie Cię niecałe 40 funtów.

Wystarczy, ze masz kogoś znajomego na wyspach kto nada Ci paczkę do PL, a dokładniej to dwie (pakujesz dwie paczki po dwie fele żeby nie przekroczyć 30kg) i koszt wysyłki wyniesie Cię niecałe 40 funtów.
No to jak ktoś myśli nad nowymi 19 " to ta opcja jest BARDZO atrakcyjna :)

Do merca podejda, ale do alfy? Do BRERY?! Chinczyki?!
A co to Alfa lepsza od Merca? :D Poza tym oryginalne felgi do Merca też robią w Chinach . Nie ważne gdzie zrobione ale sam fakt czy spasują a moim zdaniem też nie .

Kiepsko będzie to wyglądało. Może takie?
250.jpg

Albo takie
251.jpg

Wysłane z mojego Huawei P8 przy użyciu Tapatalka

A co to Alfa lepsza od Merca? :D Poza tym oryginalne felgi do Merca też robią w Chinach . Nie ważne gdzie zrobione ale sam fakt czy spasują a moim zdaniem też nie .
Nie lepsza. Zupelnie inna, jesli chodzi o design. I o to chodzi. A firmy ktore robia dla merca raczej same siebie nie kopiuja, w dodatku z marnych stopow, prawda?

Nie lepsza. Zupelnie inna, jesli chodzi o design. I o to chodzi. A firmy ktore robia dla merca raczej same siebie nie kopiuja, w dodatku z marnych stopow, prawda?
Chińczyk CHińczykowi nie równy . Fabryka Mercedesa w Chinach ma jakieś normy/wymogi . Co innego jakieś Japan Srajsingi czy inne Bola/Oems - to jest plastelina . Co do pasowania tych felg to na tej wizualizacji :D dalej utwierdza mnie w przekonaniu ,że nie pasują :P . I nie jest to moja Gebelsofobia bo sam jeżdżę na 5x112 ale uważam ,że akurat "gwiazdki" nie pasują za cholerę do Alfy poza kilkoma wzorami jak Ciapola Rondle albo podobne Cades Apollo . Ja gustuje w szprychach i BBS style :D DBW.jpg

Amortyzatory
Powrót