[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

A jakby zastosować sruby z mniejszym łebkiem np. na klucz 15 .Probowal ktos takiego rozwiazania ?

źle kombinujesz,nie chodzi o łeb śruby tylko o część wzdłuż gwintowanej części śruby - ona jest powiedzmy fi13mm w felgach giulietty a fi15 w 159 (pod M12 i M14 odpowiednio). po rozwierceniu tej części wchodzi normalnie śruba od 159 z tego co wiem.

A jakby zastosować sruby z mniejszym łebkiem np. na klucz 15 .Probowal ktos takiego rozwiazania ?
Łeb nie ma tutaj znaczenia. W przypadku 159 i Giulietty jest na klucz 17. Po co kombinować?
Otwory w felgach z Giulietty przed montażem do 159 po prostu się rozwierca i tyle. Oczywiście jest to w pełni bezpieczne, a takie felgi można ponownie zamontować do Giulietty bo to nie średnica śruby mocuje felgę do piasty, ale jej stożek.
Pozdrawiam.
- Rafał

A ja nic nie rozwiercałem tylko po prostu przykręciłem:) czyżbym miał już wcześniej rozwiercone?

A ja nic nie rozwiercałem tylko po prostu przykręciłem:) czyżbym miał już wcześniej rozwiercone?

Jeśli masz felgi które na pierwszy montaż szły do Giulietty, to tak. Ktoś rozwiercił je przed Tobą:)
Pozdrawiam.
Rafał

wszystkie modele? a co z akcesoryjnymi felgami do G?

wszystkie modele? a co z akcesoryjnymi felgami do G?

Wszystkie ori które szły na pierwszy montaż. Nawet te które występowały bliźniaczo w 159 i Giulietcie.
Nie wiem jak w przypadku akcesoryjnych.
Pozdrawiam.
Rafał

Witam, mam pytanie czy istnieja odpowiednio pasujace dystanse zeby zamontowac felgi 19" z ET 40 do Brery 3.2 JTS? Oryginalnie powinny być z ET 41. Może ktoś spotkał się z tym problemem. Po zamontowaniu nieoryginalnych felg obcierają o zaciski. Dystans 5mm bedzie za maly prawdopodobnie a następny pasujący na piastę 15mm to koło wyjdze za mocno na zewnątrz. Tak mi doradzili w warsztacie ale pytam dla pewności.

Jeździłem ostatnio na 18 225/40, opony już były do wyrzucenia i nowe kupiłem 235/45. Problem jest taki, ze z przodu przy hamowaniu strasznie trze. Co może być przyczyna ? (Parametry jakby nie patrzeć są w porządku). Pacjent AR159 na eibachu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jeździłem ostatnio na 18 225/40, opony już były do wyrzucenia i nowe kupiłem 235/45. Problem jest taki, ze z przodu przy hamowaniu strasznie trze. Co może być przyczyna ? (Parametry jakby nie patrzeć są w porządku). Pacjent AR159 na eibachu.
A parametry felg?
Pozdrawiam.
- Rafał

8.5j ET40

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Przy tym rozmiarze nic nie powinno trzeć. Obciera o rant błotnika czy o plastikowe nadkole?

Ostatnia edycja:
TOMASON TN17 (8"x18" 5x110 ET35) - założone jakiś czas temu... :P
IMG_20170520_163548_HDR.jpgIMG_20170520_163536_HDR.jpg :cool:
Informacyjnie: hamulce tzw. "małe brembo" + z przodu dystans 9mm, z tyłu dystans 5mm.

P.S.
Wielkie podziękowania dla forumowiczów za wszelkie informację i rady ;)
W szczególności dla:
[MENTION=11126]Węgorz[/MENTION] :beerglass:
[MENTION=33168]Moyset[/MENTION] :beerglass:
[MENTION=9755]misiu7911[/MENTION] :beerglass:
[MENTION=10735]Pływak[/MENTION] :beerglass:

Opony byś przynajmniej wymył ;-)

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót