Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Właśnie coś mi tu nie grałoKurde strasznie mnie irytuje to, ze turbiny są niesymetryczne względem lewej i prawej strony samochodu...tym niemniej ładne są![]()
Zdecydowanie 225 45 lepszy komfort i wizualnie dużo lepiej wygląda.na 18 cali 7,5 szerokość felgę opona 225/40 czy 225/45 ? co lepsze?
Masz rację źle nie wygląda, ale dobrze też nie, ja wychodzę z założenia że albo dobrze albo wcale,ale co kto lubi.225 40 przy eibachu nie wyglądają źle a można za niezłą cenę komplety wyrwać, taniej od 45. Na plus 45: lepiej wypełni koło i będzie bardziej komfortowe![]()
225 40 przy eibachu nie wyglądają źle a można za niezłą cenę komplety wyrwać, taniej od 45. Na plus 45: lepiej wypełni koło i będzie bardziej komfortowe![]()
To tylko pozorna oszczędność, bo szybciej zużyje Ci się zawieszenie i te 400zl nawet na jeden porządny wahacznie starczy, a jak jeśli ze względu na niżej zawieszony samochód nad drogą uwadzisz misę to nawet na lawetę braknie by Alfę do warsztatu zawieźć. O przekłamaniach licznika i prędkościomierza już nie wspominając.Ja w tamtym miesiącu właśnie ze względu na cenę zdecydowałem się na 225/40. 400zl na komplecie w stosunku do 225/45 robi różnicę. Co do wyglądu dramatu nie ma, w temacie z wyborem letnich opon wrzuciłem fotkę jak to wygląda u mnie. Z minusów to chyba tylko tyle, że czuć każdą dziurę.
To tylko pozorna oszczędność, bo szybciej zużyje Ci się zawieszenie i te 400zl nawet na jeden porządny wahacznie starczy, a jak jeśli ze względu na niżej zawieszony samochód nad drogą uwadzisz misę to nawet na lawetę braknie by Alfę do warsztatu zawieźć. O przekłamaniach licznika i prędkościomierza już nie wspominając.
Pozdrawiam.
Rafał
Nie napinaj się tak bo szkoda zdrowia,dyskusja tyczy się dwóch rozmiarów 225 40 i 225 45 a nie tego co fabryka pisze. Pisałem że lepszym rozwiązaniem jest prof. 45 z oczywistych względów biorąc pod uwagę 159 ,typ napisał zapytanie to dostał odpowiedz a przy okazji koledzy napisali jaki może być finał tzw.oszczędności i nie strugam tu z siebie plutokrata tylko sugeruje że te pare stówek czasami lepiej dołożyć,a co do opon to mam ładne i czarne. PozdrawiamSranie w banie. Jeśli założy 225v45 to też nie będzie fabryka. I też będą niższe od fabrycznych 235 45 i co za tym idzie zawieszenie też zuzyje się szybciej. Chcecie dobrze dla kolegi to zróbcie zrzutke i kupi inne opony. Kupił jaki kupił i ma. Zostało 400 w portfelu? Zostało. Wiecie że u szkodzi miskę? To napiszcie mu gdzie i kiedy to temu zapobiegnie.
A na 225v45 licznik nie oszukuje?
- - - Updated - - -
Filip jakie masz opony? Najlepsze wg testów czy takie na ile było Cię stać? No bo na tym się nie oszczędza.
A co można mu zaproponować na 18' i 7.5 ?A dlaczego ogranicza, się tylko do dwóch rozmiarów?
Podejrzewam że kolega co ma 225 40 też ma czarne.
Sranie w banie. Jeśli założy 225v45 to też nie będzie fabryka. I też będą niższe od fabrycznych 235 45 i co za tym idzie zawieszenie też zuzyje się szybciej. Chcecie dobrze dla kolegi to zróbcie zrzutke i kupi inne opony. Kupił jaki kupił i ma. Zostało 400 w portfelu? Zostało. Wiecie że u szkodzi miskę? To napiszcie mu gdzie i kiedy to temu zapobiegnie.
A na 225v45 licznik nie oszukuje?
- - - Updated - - -
Filip jakie masz opony? Najlepsze wg testów czy takie na ile było Cię stać? No bo na tym się nie oszczędza.