[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Kurde strasznie mnie irytuje to, ze turbiny są niesymetryczne względem lewej i prawej strony samochodu...tym niemniej ładne są :)

225 40 przy eibachu nie wyglądają źle a można za niezłą cenę komplety wyrwać, taniej od 45. Na plus 45: lepiej wypełni koło i będzie bardziej komfortowe :)

225 40 przy eibachu nie wyglądają źle a można za niezłą cenę komplety wyrwać, taniej od 45. Na plus 45: lepiej wypełni koło i będzie bardziej komfortowe :)
Masz rację źle nie wygląda, ale dobrze też nie, ja wychodzę z założenia że albo dobrze albo wcale,ale co kto lubi.

Ja w tamtym miesiącu właśnie ze względu na cenę zdecydowałem się na 225/40. 400zl na komplecie w stosunku do 225/45 robi różnicę. Co do wyglądu dramatu nie ma, w temacie z wyborem letnich opon wrzuciłem fotkę jak to wygląda u mnie. Z minusów to chyba tylko tyle, że czuć każdą dziurę.

Ja w tamtym miesiącu właśnie ze względu na cenę zdecydowałem się na 225/40. 400zl na komplecie w stosunku do 225/45 robi różnicę. Co do wyglądu dramatu nie ma, w temacie z wyborem letnich opon wrzuciłem fotkę jak to wygląda u mnie. Z minusów to chyba tylko tyle, że czuć każdą dziurę.
To tylko pozorna oszczędność, bo szybciej zużyje Ci się zawieszenie i te 400zl nawet na jeden porządny wahacznie starczy, a jak jeśli ze względu na niżej zawieszony samochód nad drogą uwadzisz misę to nawet na lawetę braknie by Alfę do warsztatu zawieźć. O przekłamaniach licznika i prędkościomierza już nie wspominając.
Pozdrawiam.
Rafał

To tylko pozorna oszczędność, bo szybciej zużyje Ci się zawieszenie i te 400zl nawet na jeden porządny wahacznie starczy, a jak jeśli ze względu na niżej zawieszony samochód nad drogą uwadzisz misę to nawet na lawetę braknie by Alfę do warsztatu zawieźć. O przekłamaniach licznika i prędkościomierza już nie wspominając.
Pozdrawiam.
Rafał

Jak już wspominałem w innym temacie, wybór opon przeze mnie w dużej mierze podyktowany był tym że taki rozmiar opon założony był przez poprzedniego właściciela alfy. A ja chcąc trochę zaoszczędzić kupiłem taki sam, zakładając że skoro on na takim jeździł to musi być dobrze. A co do przekłamań predkosciomierza to ona są na + czy minus? I jak duże procentowo mogą być?

Ostatnia edycja:
Kolega [MENTION=248]alces1[/MENTION] dokładnie wyjaśnił jak w perspektywie czasu procentuje taka, ,,oszczędność". Ogólnie rzecz ujmując w kwestii opon niema żadnych oszczędności ale to z kolei kol. [MENTION=78156]Takumi[/MENTION] też już napisał więc jeżeli kolego zastanawiasz sie nad rozmiarem to szukaj 225 45 a nie zwieszaj sie na kilka stówek a nie bedziesz żałować.

Sranie w banie. Jeśli założy 225v45 to też nie będzie fabryka. I też będą niższe od fabrycznych 235 45 i co za tym idzie zawieszenie też zuzyje się szybciej. Chcecie dobrze dla kolegi to zróbcie zrzutke i kupi inne opony. Kupił jaki kupił i ma. Zostało 400 w portfelu? Zostało. Wiecie że u szkodzi miskę? To napiszcie mu gdzie i kiedy to temu zapobiegnie.
A na 225v45 licznik nie oszukuje?

- - - Updated - - -

Filip jakie masz opony? Najlepsze wg testów czy takie na ile było Cię stać? No bo na tym się nie oszczędza.

Sranie w banie. Jeśli założy 225v45 to też nie będzie fabryka. I też będą niższe od fabrycznych 235 45 i co za tym idzie zawieszenie też zuzyje się szybciej. Chcecie dobrze dla kolegi to zróbcie zrzutke i kupi inne opony. Kupił jaki kupił i ma. Zostało 400 w portfelu? Zostało. Wiecie że u szkodzi miskę? To napiszcie mu gdzie i kiedy to temu zapobiegnie.

- - - Updated - - -

Filip jakie masz opony? Najlepsze wg testów czy takie na ile było Cię stać? No bo na tym się nie oszczędza.
Nie napinaj się tak bo szkoda zdrowia,dyskusja tyczy się dwóch rozmiarów 225 40 i 225 45 a nie tego co fabryka pisze. Pisałem że lepszym rozwiązaniem jest prof. 45 z oczywistych względów biorąc pod uwagę 159 ,typ napisał zapytanie to dostał odpowiedz a przy okazji koledzy napisali jaki może być finał tzw.oszczędności i nie strugam tu z siebie plutokrata tylko sugeruje że te pare stówek czasami lepiej dołożyć,a co do opon to mam ładne i czarne. Pozdrawiam

A dlaczego ogranicza, się tylko do dwóch rozmiarów?
Podejrzewam że kolega co ma 225 40 też ma czarne.

Czy da się kupić same blaszki do dekielków do felg (oryginalne felgi 16 cali)?

Ja cię proszę... Powiedz mi jak się ma książkowe 215/55/16 do 235/45/18 czy 235/40/19??? Jak już Alfa w instrukcji takie różnice średnic zapodaje to różnica między 225/45 a 235/45 jest pryszczem.

- - - Updated - - -

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Witam. Ja trochę z innej beczki. Przymierzam się do polowania moich felg na czarno. Dziś kliknąłem je czarna matowa folia w sprayu i naprawdę nie wiem, które mi się bardziej podobają. Jakby ktoś miał ochotę wyrazić swoje zdanie to będę wdzięczny. Felgi to 18" 8j opony 225/4520180507_193751.jpg

- - - Updated - - -

20180514_124949.jpg

- - - Updated - - -

20180514_124949.jpg20180514_124949.jpg

- - - Updated - - -

20180514_170257.jpg

- - - Updated - - -

20180514_170257.jpg

- - - Updated - - -

Pokaż załącznik 245454

Czarne do srebrnego pasują jednak zrób sobie zdjęcie z dala i czy odpowiada ci to że nie będzie widać kompletnie wzoru tylko czarną plamę.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót