Jeśli któryś kolega z wątku potrzebuje nowej stopki anteny z gps i gsm, oryginalnej do Alfy 159 przedlift, piszcie priv. Mam taką na zbyciu w przystępnej cenie.
Jeśli któryś kolega z wątku potrzebuje nowej stopki anteny z gps i gsm, oryginalnej do Alfy 159 przedlift, piszcie priv. Mam taką na zbyciu w przystępnej cenie.
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
Pomogłem?Dodaj punkt reputacji
(gwiazdka pod postem)
Witam, ja dodam tylko, że przynajmniej u mnie jest jeszcze łączenie (wtyczki) wszystkich trzech kabli, od strony pasażera na wysokości kolan pod boczkiem tunelu środkowego, gdzieś tam nie stykała bo po poruszaniu nimi radio zaczęło lepiej grać, zobaczymy na jak długo... może warto też sprawdzić zanim się zacznie poł auta rozbierać![]()
Podepne sie pod temat:
Musze wymienic podstawe anteny (jest skrzywiona i cieknie woda) w sedanie. Mam wersje 3 kablowa, ale podstawa kosztuje 4x tyle co w wersji jedno kablowej. Pytanie: te podstawy maja taki sam kształt? Rozumiem ze po prostu moge zabezpieczyc pozostale 2 kable, przypiac tylko wtyczke od radia i powinno śmigac (- gps i telefon ale i tak z nich nie korzystam)?
Z gps i telefonu skorzystasz tyle ile będzie zasięgu na kablu bez wzmacniacza.
ja u siebie w SW montowałem taką. na wszelki wypadek doszczelniłem czarnym silikonem https://allegro.pl/oferta/samochodow...-fm-8505422533
O dzięki, mam nadzieje ze do sedana tez bedzie pasowac.
Rozumiem ze radio powinno normalnie dzialac mimo tego ze kabel od telefonu bedzie musial byc zaślepiony (bo widze nie ma go w zalinkowanym przez ciebie modelu)?
Tak. Końcówkę od gsm zawinąłem taśmą izolacyjną, żeby zwarcia nie robiła jakby dotknęła do blachy.