piotrek_inf
Nowy
- Auto
- Lancia Delta III 1.8 Di
W intercarsie jeszcze są.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W intercarsie jeszcze są.
W końcu ma najbardziej twarzowy avatar![]()
Inna sprawa, że autoświat'em bym się nie sugerował. Mi jakieś 3 miesiące temu znalezienie łożyska zajęło 2 dni i zmieściłem się w 350 zł. Teraz z tego co widzę jest jeszcze łatwiej.
Lubie to zaklinanie rzeczywistości przez miłośników Alfy Romeo. Prawda jest taka, że od początku roku do końca maja z piastami były problemy. Od lutego nigdzie w hurtowniach nie było tych łożysk. Trochę piast w pewnym momencie rzucił Tomek. Ale przez kwiecień i maj łożyska były NIEDOSTĘPNE. Jeśli znalazłeś łożysko w 2 dni to albo miałeś je od Tomka, albo jakiś inny szczęśliwy zbieg okoliczności. Nie bez powodu ten wątek ma ponad 20 stron, ludzie szukali i nie znaleźli tych łożysk. Co gorsze – w którymś momencie nawet ASO wyprzedało łożyska po ~1000 zł.
a od co najmniej kilku tygodni jest dość duży wybór
Ciekawe rzeczy opowiadasz... Szkoda wobec tego, że z Tobą się nie kontaktowałem to byś mi jakieś wyczarował?Łożyska były dostępne prawie cały czas
Ciekawe rzeczy opowiadasz... Szkoda wobec tego, że z Tobą się nie kontaktowałem to byś mi jakieś wyczarował?
Ja sam 2 (słownie: dwa) miesiące szukałem bezskutecznie łożyska (od największych polskich hurtowni po te mniejsze, dwa razy dzwoniłem do wspomnianego tutaj Tomka), również w DE i GB. W GB znalazłem jakieś sztuki SKF, ale w takich kwotach, że nie chciało mi się przeliczać na złotówki. Łożyska tak naprawdę pojawiły się dopiero 2 tygodnie temu i są to najtańsze zamienniki, na które mało kto by się obejrzał, gdyby były dostępne SNR, FAG czy SKF.
Po prostu miałeś szczęście.
Hmn. 2 miesiące piast nie było NIGDZIE w Polsce poza ASO za 1000 zł (tam też się w końcu skończyły). Piastę kupiłeś pewnie w lutym (akuki wspominał w pierwszych dniach marca, że została mu ostatnia piasta za grube pieniądze, potem jeszcze parę dni później przez chwile Tomek miał kilka piast). Piasty pojawiły się z powrotem w tym tygodniu (Optimale, pierwsze info było o piastach jest z 30.05 i dopiero w czerwcu faktycznie się pojawiły dostępne). Czyli znów się mylisz z tymi "kilkoma tygodniami". Naprawdę daruj sobie to naginanie rzeczywistości, bo fakt jest taki, że był problem większy niż w zeszłym roku ze sprężynami tylnymi (bo sprężyny można było kupić za 700zł w ASO bez problemu, braki były w zamiennikach za 100-200 zł).Wydanie jest z czerwca a od co najmniej kilku tygodni jest dość duży wybór i to w niższych cenach.
Hmn. 2 miesiące piast nie było NIGDZIE w Polsce poza ASO za 1000 zł (tam też się w końcu skończyły). Piastę kupiłeś pewnie w lutym (akuki wspominał w pierwszych dniach marca, że została mu ostatnia piasta za grube pieniądze, potem jeszcze parę dni później przez chwile Tomek miał kilka piast). Piasty pojawiły się z powrotem w tym tygodniu (Optimale, pierwsze info było o piastach jest z 30.05 i dopiero w czerwcu faktycznie się pojawiły dostępne). Czyli znów się mylisz z tymi "kilkoma tygodniami". Naprawdę daruj sobie to naginanie rzeczywistości, bo fakt jest taki, że był problem większy niż w zeszłym roku ze sprężynami tylnymi (bo sprężyny można było kupić za 700zł w ASO bez problemu, braki były w zamiennikach za 100-200 zł).