• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Migający przebieg kilometrów

Miałem tak dwukrotnie. Spec od alfinek podpinał się do kompa, usuwał błędy i było ok. Po jakimś czasie problem powracał. Miało to chyba związek ze słabym akumulatorem bo dwa razy mi się rozładował i po tym rozładowaniu problem powracał. Wymieniłem akumulator i od tamtego czasu nie miałem problemu.

btw - Parę dni temu z kolei miałem tak samo jak kolega Moyset. I tak samo jak u niego - odłączenie klemy aku pomogło.

A u mnie zaczęło mrugać po dodaniu foteli z elektryczna regulacja ,jest tam kawałek sterownika ale żeby od foteli? Jest kroś w pobliżu mojego miasta żeby mi zrobić to osiowanie? Nie pojadę przecież na przykład na Śląsk.wolałbym bliżej.Mam FES-a ale nie dorobiłem się jeszcze kabla ,jakoś boje się tego robić .

Panowie, jednym z powodów migania licznika jest fakt że komputer wykryję podłączone jakieś urządzenie, które nie było w standardzie lub zniknie jakieś urządzenie, które powinno być. U mnie pojawiło się gdy wymieniłem centralki w drzwiach na obsługujące składanie lusterek. Wymieniłeś fotele to zaczęło migać, dla komputera to coś czego być nie powinno. Osiowanie proxy pomaga w takim wypadku.

A tyle to ja wiem , problem w tym ze zaciągnąłem FES-a ale z tego co widzę w innym temacie forumowym to coś mam chyba nie teges bo brak chociażby po odpaleniu programu przycisku symulacja (nie wiem może jakaś wersja taka) i czekam na kabelek .Chciałem sobie posymulawać .A tak po za tym to się cykam bo nie robiłem tego i jak znam życie to coś uwalę. Nie mam tez karty kodowej i nie wiem czy potrzebna do osiowania. Nic w ogóle nie wiem i jestem zarobiony.
Ze też ja zawsze muszę gdzieś łapy wsadzać ,przy każdym następnym aucie sobie obiecuje że tu to już na pewno nie będę grzebał dokładał wymieniał i co ??? Zboczenie jakieś.:D

A tyle to ja wiem , problem w tym ze zaciągnąłem FES-a ale z tego co widzę w innym temacie forumowym to coś mam chyba nie teges bo brak chociażby po odpaleniu programu przycisku symulacja (nie wiem może jakaś wersja taka) i czekam na kabelek .Chciałem sobie posymulawać .A tak po za tym to się cykam bo nie robiłem tego i jak znam życie to coś uwalę. Nie mam tez karty kodowej i nie wiem czy potrzebna do osiowania. Nic w ogóle nie wiem i jestem zarobiony.
Ze też ja zawsze muszę gdzieś łapy wsadzać ,przy każdym następnym aucie sobie obiecuje że tu to już na pewno nie będę grzebał dokładał wymieniał i co ??? Zboczenie jakieś.:D
Pisałem Ci o MES a nie FES. Nie wiem jak jest w fesie. MES=multiecuscan

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Pisałem Ci o MES a nie FES. Nie wiem jak jest w fesie. MES=multiecuscan

Wiem, wiem już się zorientowałem pomyliłem się pisząc a instalował mi syn i zwyczajowo tępym wzrokiem poleciałem na dół szukać klawisza symulacja a nie spojrzałem nawet ze to FES .To trzeba być zakręconym co?

Witam może pomogę w temacie wczoraj przypadkowo zrobiłem zwarcie i przepalił się bezpiecznik od podświetlania w podsufitowce i od sterowania temperatury nawiewy itd. Jest to na jednym bezpieczniku i dzisiaj wsiadam do auta a tu pulsuje mi przebieg wymieniłem bezpiecznik wszystko wróciło do normy wiec polecam wam sprawdzić bezpieczniki bo to może być przyczyną waszego problemu pozdrawiam ;)

Panowie, jednym z powodów migania licznika jest fakt że komputer wykryję podłączone jakieś urządzenie, które nie było w standardzie lub zniknie jakieś urządzenie, które powinno być. U mnie pojawiło się gdy wymieniłem centralki w drzwiach na obsługujące składanie lusterek. Wymieniłeś fotele to zaczęło migać, dla komputera to coś czego być nie powinno. Osiowanie proxy pomaga w takim wypadku.

Dokładnie, po wyjęciu modułu B&M przebieg mruga, natomiast po wyjęciu samego radia nie (tak było w moim przypadku). Radio wymienione na nieseryjne, zepsute B&M wyrzucone, a przebieg sobie mruga od prawie roku.

ja znam odpowiedz na temat :D

dzis wyjalem jeden bezpiecznik = przebieg mruga :P niema zaco :D

Cześć
Mam ten sam problem w brerze. Zmieniłem panel nawiewów i zaczął migać mi licznik kilometrów. Co polecicie do tego osiowania proxy? Jaki interfejs?

To powiem na własnym przypadku w przypadku Brery (jak juz ktoś opisywał ) -miganie licznika w moim wypadku byla wywołana tym że w drzwiach kierowcy miałem złożony sterownik (moduł komfortu bodajże) z drugiej Brery.Wszystko działało poza tym że liczniki migały.Po zamianie spowrotem na oryginalne -liczniki kilometrów przestały mrugać.

Po osiowaniu też by przestało migać

To powiem na własnym przypadku w przypadku Brery (jak juz ktoś opisywał ) -miganie licznika w moim wypadku byla wywołana tym że w drzwiach kierowcy miałem złożony sterownik (moduł komfortu bodajże) z drugiej Brery.Wszystko działało poza tym że liczniki migały.Po zamianie spowrotem na oryginalne -liczniki kilometrów przestały mrugać.
przypadek jak u ciebie tyle ze w 147 po zmianie panelu sterowania szybami.

Interfejs diagnostyczny Vgate iCar2 ELM327 OBD2 Bluetooth Polski - czy takim urządzeniem zrobie osiowanie?

Panel nawiewu przestał działać prawidłowo, tzn, nawet na dół działał losowo i mechanik zmienił na inny. Teraz radio działa gorzej, cb radio przestało chodzić i mryga przebieg.

Amortyzatory
Powrót