• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Jakie żarówki H7?

Gdyby to było takie proste to by to robili :)
Fajnie jest w 166 bo każda ma na kloszu DC, w 159 też jest nieźle bo na szybkach nie ma nic. Ale np w bravolocie mam już gorzej. Jak jest na kloszu tłoczone to jest zawsze od wewnątrz w samym rogu

Naklejka homologacyjna za 15 zł i jest DC ;)
Marek, mówisz, że gdzie w 159 jest taka naklejka? Bo nawet nie sprawdzałem.

Ale co Ci po naklejce jak w większości aut masz wybite na kloszu HC i tego nie usuniesz.
U mnie w 159 jest naklejka z homologacją na obudowie, jak podniesiesz maskę na górnej części obudowy :)

To ja przykleje taką naklejkę. Wyślij foto jak to wygląda. Zalatwie taką naklejkę i wtedy policjant odpuści bo nie będzie mu się chciało.

A masz spryski i poziomowanie? To raczej sprawdzają na początku;) Samą lampą bym się nie przejmował.

Masz spryski? Samopoziomowanie? Żarniki HID też rozpozna od ręki... Chyba że masz D2S/D1S

No rozpozna, ale trzeba mieć podejrzenia by zacząć coś sprawdzać;)

Jak niebieski ma się przyczepić to i tak się przyczepi mimo miliona naklejek etc.... A jeśli nie ma się przyczepić, to "po co przepłacać" ? :) Dla mnie to tylko i wyłącznie kwestia podejścia policemana do tematu.

No rozpozna, ale trzeba mieć podejrzenia by zacząć coś sprawdzać;)
Na bank nie będzie sprawdzał naklejki by nabrać podejrzeń...

Dochodzi jeszcze brak pokrętła od świateł itp itd
A na koniec i tak pozostaje kwestia tego, że dla drogówki jest to kwestia czysto uznaniowa czy zabierze dowód. Byle tylko wpisał coś prawdopodobnego w papier i nikt mu nic nie zrobi, a ty będziesz się bujał najpierw po stacjach diagnostycznych a później po urzędach by odebrać dokumenty.

Nabierze podejrzeń jak zobaczy światło ksenonowe z soczewki i bez sprysków z zderzaku chociaż mam kumpla co miał nawet spryskiwacze lampy oryginalne xenon ale nie miał poziomowania, możliwe, że poprzedni właściciel nie zdarzył założyć instalacji poziomowania bo umówmy się auto takie raczej z fabryki nie wyjechało, i zabrano mu dowód rej. Wszystko kwestia na kogo się trafi.

Moim zdaniem nie zabierze dowodu bo: Jezeli jestes w stanie usunąć "usterkę" na miejscu to nie zabierze dowodu. W przypadku Hidów na H7 wsadzamy żarówki i podpinamy ori wiązkę. Tak samo jak z przepaloną żarówką czy przyciemnionymi szybami. U was są nadwyraz czujni policmajstry bo u nas ani ledów nie sprawdzają ani hidów. Jak miałem w E46 ringi CCFL to raz otworzył klape ,popatrzał czy kabli lub przetwornic nie widać i "dziękuje ,prosze jechac dalej" .

Szwagier miał audi a6 c6 bixenon i nie miał spryskiwaczy. Dlaczego? Wszystko fabryczne.
Już widziałem kilka takich aut. Nawet nowych. Do tego co powiecie O starym b5 przed fl. Znajomy ma, fabryczny ksenonowe,brak spryskiwaczy i poziomowania. Zero problemów przy kontroli drogowej czy przeglądzie. Ja tam się nie boję. Nie udowodni mi że mam zenon. Nie znajdZie przetwornice , nie zobaczy żarówki. Chyba że zmierzy promień światła. Ale tego nie zrobi bo nie ma sprzętu. Hid był jest i będzie. Jak stracisz na chuja to Ci dowód zabierze za brudne szyby. Kuzyn ma pomalowane na czarno w swojej brzydkiej audi lampy z tylu ze nic nie widać i jak chcieli dowód zabrać to nie dał. I nie potrafili zabrać bo lampa ori. Znaczek audi był. Walić to. Ważne że hid ładnie świeci.

A moja barwa hida jest bardziej zolta jak światła drogowe i led w postojowce. Więc na pierwszy rzut oka wygląda z bliska jak h7.

Ludzie ale wy bredzicie.... ja dzieci. Wszyscy tacy mądrzy jak nasi politycy........ skończcie już bo to temat o żarówkach a nie kto jak lepiej prawo wydyma....... już widzę te wasze błyskotliwe teksty przy kontroli. Nie zapomnijcie tylko nagrać swojej miny i tego błagalnego głosu że nie wiedziałem, że brat kolegi, sąsiada miał jeździł itd :edziahaha:

Naklejka homologacyjna za 15 zł i jest DC ;)
Marek, mówisz, że gdzie w 159 jest taka naklejka? Bo nawet nie sprawdzałem.

U mnie są tylko takie naklejki na obudowie mijania. Nie ma innych oznaczeń lampa.
WP_000187.jpg

Tobie nic po naklejce bo całą resztę masz na "lewo" doczepią się do wszystkiego :)

Amortyzatory
Powrót