[159] Jakie żarówki H7?

Jeszcze się nie przyczepił to masz szczęście. U mnie w policyjnym mieście ścigają za takie żaróweczki, a wóz techniczny potrafi porządnie przetrzepać auto. U mnie jest placyk gdzie miejscowi janusze tuningu szczególnie wizualnego się zbierają aby, tak przypuszczam, odbyć "taniec godowy przed samiczkami" w sowich golfach 3, audbi i beemwu. Pewnej upalnej nocycchłopaki zajechali technicznym i po chwili 3/4 wozów wymieniało żarówki, a jeden nawet zaklejał dziury w tłumiku rodem z wrc.

A teraz do rzeczy. Wczoraj przepaliła mi się jakże zacna żarówka philipsa white vision. Miałem pod ręką zwykłą narvę. I mile się zdziwiłem gdy w nocy narava świeciła ładniej niż niby lepszejsza philipsa.

Poczekaj, aż się janusze zorientują, że zamiast ksenonów można montować LED-y. To daje na prawo i lewo takim strumieniem światła, że jak spojrzysz w reflektor, to potem masz białe kółka przed oczami przez pół minuty.

Już tak zaczynam miewać. Muszę sobie kupić okulary przeciwsłoneczne do jazdy w nocy :cool: FIAT LUX

Poczekaj, aż się janusze zorientują, że zamiast ksenonów można montować LED-y. To daje na prawo i lewo takim strumieniem światła, że jak spojrzysz w reflektor, to potem masz białe kółka przed oczami przez pół minuty.
Oj święta racja... Powinni tego zabronić. Co innego adaptacyjne LEDy, gdzie reflektor jest projektowany pod to źródło światła i kieruje praktycznie cały strumień świetlny na jezdnię (np. w nowej Astrze) a co innego chińskie zamienniki LEDowe, gdzie odbłyśnik często jest co najwyżej dostosowany do długości żarnika h7... Siedzę trochę w oświetleniu nie tylko wewnętrznym ale także zewnętrznym i motoryzacyjnym i na dzień dzisiejszy nowe fabrycznie produkowane samochody wyposażone w system oświetlenia LED co najwyżej oświetlają tak dobrze jak zwykłe H7 (często gorzej). Do źródeł wyładowczych takich jak Xenony im jeszcze bardzo daleko.

Ostatnia edycja:
A to ciekawe. Jak porównywałem najnowsze ledy w audi czy passacie to powiem szczerze że świecą tak samo dobrze jak ksenon. Nie wiem czasem czy nawet nie lepiej. To nawet widać jak wyprzedza taki samochód.

A ja porownywalem lampy led w audi A7 w różnych warunkach z bixenon audi a6c6 i światło Led to jest zupełnie inne światło jak xenon. Ale moim zdaniem w audi a7 świeci lepiej niż bi w a6. Oby dwa auta są szwagra i on również tak twierdzi. A6 już sprzedana.

Gratuluję :) ja jeszcze parę dni muszę poczekać na drugiego syna :D

Żona z dwójką dzieci z tyłu mieści się po środku i nie narzeka. W porównaniu do almery nie ma co porównywać. Ale takie mondeo to jest wlaściwie jeszcze większe. Sam bagażnik jest w mondeo ok 100 l większy.

Pytanie mocno względne - moim zdaniem bardzo dużo zależy od wymiarów żony po jej preferencje "wygodowe". O humorze dnia nie wspomnę :D Dlatego jednoznacznej odpowiedzi tu raczej nie ma :)

To na pewno. U mnie bazą był nissan almera i tam bylo Jej ciasno, więc może dlatego nie narzeka.

Ludzie..... ja się zmieszczę z dwójką dzieci, żoną i akitą :sarcastic: tak więc "co Wy wiecie o zabijaniu" :edziahaha:

Kiedyś się w 5 maluchem jeździło i nikt nie narzekał ;-)

Ja w tamtym roku, w lutym wymieniałem żarówki, kupiłem osramy, od tamtej pory zrobiłem około 15 tys. na razie świeci :)

Ja w tamtym roku, w lutym wymieniałem żarówki, kupiłem osramy, od tamtej pory zrobiłem około 15 tys. na razie świeci :)

Istotne jest jeszcze jaką średnią prędkością jeździłeś :-D

Polecam H7 Tungsramy Sportlight +120% które założyłem do swojej Alfy, są też takie H1. Wcześniej H1 miałem założone w Bravo II i wytrzymywały ok. 20tys.
W Alfie jak kupiłem miałem założone OSRAMY-nie wiem jakiego typu (mają bardzo lekko powleczoną żarówkę na niebiesko) ale wydaje mi się, że lepiej świecą Tungsramy i mają dobrą cenę ok. 40 zł komplet.

Jeszcze się nie przyczepił to masz szczęście. U mnie w policyjnym mieście ścigają za takie żaróweczki, a wóz techniczny potrafi porządnie przetrzepać auto.

Nie dalej jak w ostatni piątek wracam sobie z roboty do domu i jak to w piątek na wyjeździe ze Stolycy na Terespol korek. Przede mną jechał sobie taki ładny czerwony zadbany golfik co jak mnie wyprzedzał to moją uwagę zwróciły jego pozycyjne, bardzo biało świeciły, tak nieseryjnie, miały inne szkła i odbłyśniki też. Panowie stali sobie za miejscowością Zakręt, przy stacji paliw Lotos i zatrzymali golfika. Jak go wyminąłem i spojrzałem w lusterko to Misiek już był w pozycji kucki i przyglądał się przodowi zatrzymanego auta;).

Amortyzatory
Powrót