Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Stacyjka 159

  1. #1
    Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Dołączył
    03 2009
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP
    Postów
    464

    Domyślnie Stacyjka 159

    Witam
    miałem dzisiaj problem z zapłonem,po włożeniu breloku do stacyjki zero reakcji,po ponownym wyciągnięciu i włożeniu breloka wszytko OK,czy to jakis znak konczacej sie stacyjki ,ecu,czy po prostu bella ma takie kaprysy ?


    › Więcej...: Stacyjka 159
    156 2.4 175 HP byla,159 Jtdm byla, 159 Tbi ,GT QV 170 HP Blackline ,Gulia Veloce 2.2 Q4

  2. #2
    Wodzu
    Gość

    Domyślnie

    Może poprostu nie docisnąłeś klucza do końca. Czasami się mi tak zdarzało, wystarczyło mocniej pchnąć, chyba ze dwa milimetry.
    Jak to jednostkowy przypadek to bym się nie martwił.

  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Dołączył
    03 2009
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP
    Postów
    464

    Domyślnie

    Ok,już mnie trochę uspokoiłeś.
    156 2.4 175 HP byla,159 Jtdm byla, 159 Tbi ,GT QV 170 HP Blackline ,Gulia Veloce 2.2 Q4

  4. #4
    Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Dołączył
    04 2011
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6
    Postów
    1,381

    Domyślnie

    ja mam tak czasami...czasami pojawia się komunikat z błędem blokady kierownicy..czasem tylko piknięcie i zero reakcji a czasem wszystko ok. Zauważyłem, że częściej dzieje się jak auto stoi długo na słońcu i się nagrzeje.

  5. #5
    Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Dołączył
    03 2009
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP
    Postów
    464

    Domyślnie

    to chyba będzie to,bo ja nie mam garażu i moja stała dwa dni w upale bez odpalania.
    156 2.4 175 HP byla,159 Jtdm byla, 159 Tbi ,GT QV 170 HP Blackline ,Gulia Veloce 2.2 Q4

  6. #6
    eilat1
    Gość

    Domyślnie

    Witam
    i ja też czasami mam to samo. Też raczej dzieje się to po dłuższym postoju. Czasem po naciśnięciu przycisku tylko pyknie i nic się nie dzieje. Wtedy naciskam poraz drugi i znów zapłon się włącza i te całe podgrzewanie świec i kontrola oleju itp. Naciskam ponownie i autko odpala....
    Może nasze belle tak mają albo faktycznie trzeba mocniej dociskać kluczyk

    pozdrawiam

  7. #7
    Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Dołączył
    04 2011
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6
    Postów
    1,381

    Domyślnie

    podejrzewam, że może być coś na stykach...a jak jest ciepło i wnętrze się nagrzeje to pogarsza się przewodzenie? Zasyfione kostki? Tylko nie wiem jak się dostać do tego ze środka.

  8. #8
    Apollion
    Gość

    Domyślnie

    Chciałbym odświeżyć temat jeśli można.

    Przez jakiś czas nie martwiłem się owym problemem, ale od jakiś 2 miesięcy tak często się sytuacja powtarza, że niekiedy wciskając klucz, klikając "start, stop" muszę czekać nawet 10 min aż wreszcie włożę i zaskoczy...

    martwi mnie to bardzo, że kiedyś nie odczyta klucza wcale... coś radzicie?

  9. #9
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar Lcs
    Dołączył
    01 2011
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6TS; Alfa Romeo 159 2.2 jts
    Postów
    203

    Domyślnie

    Z mojego doswiadczenia jest to brak styku jednego z kabelkow w pudelku z kostkami przy akumulatorze. Rozwiazanie to albo wymiana tego kabla, ktory idzie do stacyjki bo jest za cienki i z czasem zaczynaja sie takie cuda ale czesto wystarczy poruszanie kabelkami idacymi do danej kostki i jak reka odjal.

    Druga przyczyna moze byc ukruszajacy sie kabel masowy idacy aku. Dobrze jest zrobic sobie podwojna mase.

  10. #10
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar fire998
    Dołączył
    08 2011
    Mieszka w
    Wodzisław Slaski
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v upgrade soft
    Postów
    391

    Domyślnie

    też to miałem. Pytałem się w ASO o to ale to podobno jest "fabric feler" i związane jest z elek.blokadą kierownicy. Ale po upałach się to uspokoiło i już działa bez zarzutów.

Podobne wątki

  1. Stacyjka
    Utworzone przez _RAFI_W w dziale 166
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 14-05-2014, 11:38
  2. Stacyjka
    Utworzone przez georgegw w dziale 147
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 02-12-2013, 19:53
  3. [GTV] Stacyjka
    Utworzone przez Mirinda41 w dziale Gtv/Gtv Spider
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 31-01-2013, 09:31
  4. Stacyjka
    Utworzone przez Agula w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 03-09-2011, 22:52
  5. [145] stacyjka
    Utworzone przez kordian3504 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 26-07-2010, 21:26

zabezpieczenie stacyjki alfa 159

zamiennik stacyjki wsk sport 2

alfa romeo 159 stacyjka

alfa 159 stacyjka

stacyjka do alfy 159

stacyjka 159

Alfa Romeo 159 programowanie stacyjki

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory