Marcinq24 ty masz alu prążkowane fabrycznie czy po prostu plastik? Wyszło całkiem spoko, ramkę wokół lewarka chyba faktycznie najlepiej będzie jak byś pomalował
Marcinq24 ty masz alu prążkowane fabrycznie czy po prostu plastik? Wyszło całkiem spoko, ramkę wokół lewarka chyba faktycznie najlepiej będzie jak byś pomalował
To ja się pochwale tym co przed chwilą ukończyłem. Załącznik 159807![]()
Dokładnie coś takiego bym chciał w swojej AR. MichałAR156 ile Cie wyniosło kwotowo zrobienie tego od A do Z? Nie trzeba jakiś specjalnych umiejętności żeby to zrobic? Niestety nie mam komu oddać alfy żeby mi siętym zajął a sam się boje czy podołam.
Odrazu tak na szybko zanim Ci odpowie Michał powiem Tobie, że jak masz obawy to lepiej się za to nie bierz bo na 99% sknocisz. Łatwiej jest pomalować ale wiadomo takiego efektu nie uzyskasz![]()
Kolego Mazi88, jeżeli kupisz oryginalną folię 3M to wychodzi jej coś ok 90/50 (ok 120 zł) na oklejenie wszystkiego, jak uda się zrobić oczywiście bez zmarnowania foli ! Kup sobie jeszcze butelkę rozpuszczalnika czy benzyny ekstrakcyjnej ( kilka zł) no i najważniejsze przy tych elementach potrzeba podkładu pod folię który zwiększa klejenie PRIMER WP-3000 (20ml-16zł wystarczy)
Folia nie będzie odchodzić i fadnie ją ułożysz.
Zdjęcie elementów wszystkich błachostka! Bez paniki i na spokojnie 20-40min. Czyścisz wacikiem i rezpuszczalbikiem plastiki, po chwili nakładasz primer gąbką po 20 minutach zabierasz się za oklejanie. Potrzebna będzie opalarka by osiągnąć szybko odpowiednią temperaturę, ale spokojnie dasz rade dobrą suszarką bo to co kawałek przy oklejaniu rantów podgrzewasz i oklejasz.
Kup sobie może 120/50 czy więcej foli ja za pierwszym razem sknocisz to uda się za drugim
Powodzenia
Panowie, czy jest możliwość kupna nowej konsoli? Moja jest zniszczona przez breloczek od klucza![]()
Ostatnio edytowane przez zloty35 ; 12-03-2015 o 16:13 Powód: Dodano
Ja za folię zaplacilem łącznie ok. 160 zł bo oczywiście robiąc ostatni element- kierownice nie poszło mi i musiałem domówić troche folii. Bardziej niz umiejętności potrzeba cierpliwości. Podkładu nie używałem ale odtluscilem benzyną.
Jak najbardziej trzeba cierpliwości,a reszta sama przychodzi...najlepiej zacząć od osłony zmiany biegów3-4 godziny ewentualnie 5 to max !
Ja u siebie również dobrze wyczyściłem rozpuszczalnikirm, ale za drugim razem oklejania folią dałem nie drogi ale pewnie skuteczny klej primer od 3M, mam nadzieje że folia długo będzie się prezentowała jak nowa w mojej belli
Do osób które oklejały już folią, czy ściągaliście tą całą tubę czarną od zegarów czy może jednak nie ? Wiem że ta tuba jest zgrzana do konsoli i jedyna opcja to chyba rozgrzanie tego i dopiero wyciąganie ale chyba lepiej będzie bez demontażu tej tuby. Druga sprawa, farby nie zdrapywaliście z dekorów ?