Koledzy, nie do końca chyba w tym miejscu, ale tu chyba najlepiej.
Zastanawiam się nad autem z takim mankamentem jak na zdjęciu poniżej.
Da radę cos z tym zrobić? A może powinno mnie takie uszkodzenie naprowadzić na jakiś 'grubszy' problem?
![]()
Koledzy, nie do końca chyba w tym miejscu, ale tu chyba najlepiej.
Zastanawiam się nad autem z takim mankamentem jak na zdjęciu poniżej.
Da radę cos z tym zrobić? A może powinno mnie takie uszkodzenie naprowadzić na jakiś 'grubszy' problem?
![]()
Np zakup uchwyt na telefon wkładany właśnie pod plastik. Wygląda to na skutki używania go :] Ale przynajmniej zasłoni
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Jak coś to mam taki uchwyt bo ja go zdemontowałem od siebie.
Panowie nie chce ktoś wymienić konsoli aluminiowej na plastikową? Wymieniam u siebie plastiki na alu i brakuje mi tylko konsoli :/
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Ktoś obklejał konsole w oryginalnej aluminiowej wersji? Mam strasznie porysowane to aluminium i chciałbym to obkleić folią - pytanie czy na alu ( ma fakturę rowki ) mogę bezpośrednio kleić folię ( np 3m szczotkowany tytan ) czy muszę najpierw wyrównać alu jakąś szpachlą itp?
U mnie to wyglądało / wygląda i będzie wyglądać bo nie podoba mi się jak na razie żaden z odcieni i kolorów
ori / plastidip czarny mat/ szczotkowana stal , było jeszcze czarne szczotkowane alu z firmy no name ale jak szybko zostało położone tak szybko odlazło ze nawet foty brak. choć kolor z dotychczasowych był naj...
czy jak odda się to aluminium do firmy zajmującej się takimi rzeczami to okleją to czy mi wymienią na plastiki a potem okleją? A może da się pomalować ?
Wszystko zależy jakie to aluminium, czy szczotkowane czy prążkowane, oraz ile jesteś w stanie za to zapłacić, czy ktoś się tego podejmie itd. Poczytaj ten wątek bo jest tu większość odpowiedzi na Twoje pytania![]()
Witam, zdemontowałem z wnętrza mojej Alfy 159 wszystkie elementy aluminiowe.
Zamierzenie było takie, iż okleję wszystkie elementy folią o wzorze szczotkowanego aluminium, jednak pomysł ten poległ w momencie kiedy po podgrzaniu folii zaczęły wychodzić na wierzch wszystkie nierówności oraz falowana struktura aluminiowej konsoli.. wyglądało to wręcz tragicznie.
Może ktoś pomoże i doradzi coś rozsądnego? Panel zdemontowany i nie wiem co dalej z nim zrobić..
P.S. Myślałem o np:
1. Użyciu papieru ściernego 500 na kostce, wygładzeniu powierzchni konsoli i ponownej próbie oklejenia lub zleceniu wykonania lakierowania wszystkich elementów, jeśli to możliwe.
Liczę na pomoc, dzięki